Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný westernový príbeh zasadený do austrálskej buši mi sprvu pripadal ako príliš uvoľnený, neberúci sám seba vážne. Napriek tomu, že je trocha líznutý komédiou, má paradoxne celkom fajnovú atmosféru, priamočiary dej, sympatickú ústrednú melódiu a dvojicu charizmatických hviezd - Selleck, Rickman. Nič svetoborné, napriek tomu krásne pobaví, ako stvorené na sobotňajšie popoludnie. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tradiční western o boji dobra se zlem v netradičním prostředí. Zjistíte, že: 1) Hrdina nenosí kolty proklatě nízko, neboť přesná muška na velkou vzdálenost vyžaduje zbraň poněkud těžšího kalibru; 2) Ženě, která se mu připlete do cesty, určité projevy šílenství možná dávají sílu k životu; 3) Australští domorodci se ani vzdáleně nepodobají psům dingo, což má pro hrdinu zcela zásadní význam; 4) Padouši si zadělají na velké problémy, když hloupě propásnou příležitost k jeho likvidaci; 5) Finále ctí pravidla žánru ... a pokud jste se v dětství rádi proháněli prériemi Divokého západu - a tahle neškodná úchylka vám zůstala, myslím, že ani australská poušť vás nezklame. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film mě přivedl na myšlenku, v níž figuruje Alan Rickman coby hvězda westernových filmů. Myslím, že po boku Johna Wayna a ostatních kalibrů by se vyjímal jako skutečný "King.":) Ale co, nakonec by on byl ta "hvězda." To John Wayne a ostatní by stáli po jeho boku:) S kloboukem a v kovbojské obuvi mu to velmi sluší. Navíc jsem se od Alana dozvěděla podstatnou informaci o muži jménem Colt:) Quigley je příjemným žánrovým zpestřením s notnou dávkou humoru. Scéna, kdy Tom Selleck prohodí Alana oknem, je k nezaplacení:) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jedna, dva, tři, čtyři, pět, šest, sedm.. Oswald bude břídil.. Ostrostřelec z Wyomingu sjednává u protinožců nápravu ve věci mentálního stavu krajanek i útlaku domorodých obyvatel a činí tak způsobem, který odpovídá v dobrém i zlém době vzniku. Devízou jsou charismatický kladný hrdina, Poledourisova hudba (magický závěr, kdy Aboridžinci ukazují, kdo je tady doma a kdo vítaný host) a samozřejmě terorista Hans Gruber, který zase podcení soupeře, aby se obrazně proletěl z budovy Nakatomi. Pravda, trošku mi zkazil zážitek dabing Ernesto Čekana, což je jako by Clinta v dolarové trilogii namluvil mladý Mišík, ale tohle nejde za tvůrci.. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western s Tomem SELLECKEM a neméně zajímavým Alanem RICKMANEM. To už je asi třetí film, kde Alan Rickman hraje zápornou roli. Ale musím uznat, že ji hraje bravurně.Teď si nemohu vzpomenout jak se film jmenoval, ale hned to napravím, podívám se do jeho filmografie. Ve filmu nebylo nic mimořádného, ale bylo tam vše, co se od westernu očekává - tedy včetně té ženské. Já se bavila a líbilo se mi to. Takže už jsem se koukla : Smrtonosná past, Robin Hood - král zbojníků, Rasputin. No a musím říci, že ve všech těchto filmech byl na té druhé straně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno