Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Tohle je ne moc známý westernový klenot z Austrálie! Ostrostřelec Matthew Quigley připluje z Ameriky do Austrálie na pozvání rančera Marstona, který si ho najal údajně na to, aby ho zbavil divokých psů dingo, kteří ohrožují jeho stáda. Quigley, ale netuší, že od něho Marston chce, aby postřílel místní domorodé obyvatele, protože chce jejich půdu. Quigley odmítne a prohodí překvapeného Marstona z okna. Marston se rozzuří a omráčeného a zbitého Quigleyho spolu s Corou, kterou předtím zachránil odvezou daleko do buše, aby tam zemřeli.... Vyníkající Tom Selleck tady odehrál svoji nejlepší westernovou roli, Alan Rickman si po Smrtonosné pasti zahrál dalšího parchanta a téměř neznámá Laura San Giacomo má tady po Pretty Woman druhou nejznámější úlohu. Režisér Simon Wincer naservíroval podařenou atmosféru, slušné přestřelky, zajímavý příběh, ale i určitý nadhled a fungující hudbu Basila Poledourise. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný western s celkem povedeným dějem, výtečným střelcem Selleckem a typickým záporákem Rickmanem. Western, který jsem kdysi dávno sledoval na VHSce docela často. Zápletka je vymyšlena dobře, krásná australská příroda a také napínavý konec patří mezi to nejlepší, co může film nabídnout. 65% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle se hodně nepovedlo. Zbytečně dlouhé, kde se střídají pasáže Quigley s bláznivou někam jdou (jedou) - zloduchové útočí na Maory - Quigley zloduchy na dálku postřílí, že by se snajpr divil - Quigley s bláznivou jdou dál - opět narazí na řádění zloduchů... A tak dále, až do závěrečného zúčtování. Australská krajina sice vypadá zajímavě, ale zde strašně nevyužitě - jako by se vše točilo na plácku kilometr krát kilometr. Jako on ten film není úplně špatný, některé dialogy jsou vtipné, ale je k uzoufání nezajímavě podaný, bez nějakého nadšení, a jen pohledem to Selleck a prsama San Giacomo to neuhrají. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Co si pamatuju, tak mě tenhle western svého času docela nadchnul, ze začátku jsem byl trochu zklamanej záměnou indiánů za australský domorodce, ale pak se mi to dost zalíbilo, snad by to působilo stejně i teď. Sympatický mi bylo větší využití pušky než klasických coltů i když na správnej pistolnickej souboj nakonec taky došlo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný western se vším všudy, dokonce bych řekl, že jeden z nejlepších, jež vznikly mimo tu takzvanou zlatou éru tohoto žánru. Tom Selleck jako stoprocentní sympaťák vládne sharpskou, která krásně hřmí, Alan Rickman jako slizký záporák dokáže absolutní opovržení zahrát snad i mrknutím, výtečné akční scény, bombastická Poledourisova hudba a atraktivní australské prostředí s Aboriginci místo indiánů, kravami místo koní a psi dingo místo vlků. Stopáže se nebojte. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama