Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující válečný velkofilm F. Bondarčuka o hrůzách ruské intervence v afganistanu. Syrové zobrazení války od výcviku po tvrdé nasazení ve válečném konfliktu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (365)

teutates 

všechny recenze uživatele

9 rota je svojím prevedením priemerným "hollywoodským" snímkom, ktorý na vojenskom poli ničím novým a ani výnimočným neohúri. Spoločne podstúpime prvé stretnutie roty, tvrdý výcvik, prvý výstrel taktiež prvú skutočnú akciu, pád... avšak nič čo by som nevidel v lepšom podaní niekde inde. Celkový dojem na daný žaner je slabý 6/10 ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ve válečných filmech toho moc nového vymyslet nejde. A tento film je toho důkazem, je sice ruské produkce a vypadá stejně či dokonce lépe než podobné hollywoodské trháky, ale je to pořád dokola to samé. Strukturou mi snímek až moc přípomínal Full Metal Jacket. Pro nadšence válečných filmů dobře odvedená práce, ale pro normální diváky jen dokola omílaný známý příběh. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Hodně surový snímek shrnující válečnou mašinerii - z prostředí Afgánistánu, která spolkne mladíky, přežvýká ve vojenském táboře a vyplivne do surové války v Afgánistánu. O zbytečnosti válek netřeba vyprávět. Film se ponoří do přátelství, naivity a celkově mužského světa se všemi plusy a mínusy a vynoří z krve války. Snímek s tak nabitou atmosférou, že míří do TOP. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér Fedor Bondarchuck si od svetového vojnového filmu ( vrátane toho z jeho vlasti ) požičal snáď všetko. Od snímania akčných scén, cez emotívne patriotické pasáže, až po tradičný úvodný výcvikový tábor. Neberiem to však ako vadu, všetky tieto aspekty sú na vysokej profesionálnej úrovni a vytvárajú skvelý celok. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi slušné. Technická stránka precizní, poměrně naturalistické a narozdíl od většiny americké produkce ne prvoplánově hrdinské. Celkově to působí velmi autenticky. Menší chybky by se sice našly, občas působí střih v bojových scénách poněkud nepřehledně, ale po delší době zase výborný film svého druhu, dobře natočený, se schopností vtáhnout diváka, bez falešných emocí. Na rozdíl od podobné Olověné vesty tam není tak násilný přechod mezi výcvikem a bojištěm, naopak nabízí jednu z nejpůsobivějších scén ve filmu (sestřelení letadla). A konec je opravdu masakr - jedna z nejlepších válečných scén, co jsem viděl. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (21)

  • Vozidlá majú moderné taktické označenie, nie z obdobia afganskej vojny. (Arsenal83)
  • Do produkce filmu se angažovali také prezident Ukrajiny a prezident Uzbekistánu. (POMO)
  • Hrdinovia hádžu čierne granáty, teda cvičné granáty. Bojové sú zelené. (Arsenal83)

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama