Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

pepo 

všechny recenze uživatele

Príjemna vianočná atmosféra, no dojem kazí, že ak sa človek nad tým trošku zamyslí, tak vidí ako sú všetky kladne prezentované postavy zlé (a nemyslím napísané, ale vyslovene zlí ľudia). K dobrému dojmu nakoniec pomáhajú sympatickí herci na čele s výbornou Sarah Jessicou Parker (fakt som nemyslel, že to niekedy napíšem :) ). Hlavne oni dali celej tej nemorálnej zvrátenosti (aj v zápletke) vydávajúcej sa za feel good film, obstojný šarm. 6/10 ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Po zavere vo mne ostali rozpacite, no neprilis silne dojmy. Rodinna drama, ktora vynika neprilis originalnym scenarom, po prvej polhodine viete presne ako bude film pokracovat, aj ako sa skonci. Samotna rodina je zvlastna, vztahy v nej nejasne a tiez pozadie konania ustrednych postav. Skor ako komediu, by som The Family Stone charakterizoval ako tragikomediu, ktora by mohla byt aspon prijemnym filmom cez vianocne obdobie, keby do hlavnej ulohy obsadili niekoho talentovanejsieho a menej nesympatickeho ako je Sarrah Jessica Parker. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ale kdeže. Takové vánoční romantické dramátko to je. A vůbec ne špatné. Já na to byl naštěstí připraven, distributorskými "Budete se smát nahlas!" plky na obalu DVD jsem se napálit nenechal, a abych pravdu řekl, užil jsem si příjemných hereckých výkonů, scénáře, který mě mile mátl (ačkoliv nakonec všechno dopadlo tak, jak jsem očekával, chvílemi jsem si nebyl úplně jistý, k jakému finiši film spěje), Giacchinovy hudby... A vcelku hřejivého pocitu během závěrečných titulků. Tu jedinou opravdu komediální vsuvku podbarvenou Čajkovským, které přišla před koncem, jsem tam ale ani mít nemusel. Základ rodiny mi dost připomněl Život podle Dana. Tři a půl. ()

Hnedoocko 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná komedie o rodinných a partnerských vztazích, kdy si hlavní pár uvědomí, že se vlastně nemilují a každý z nich se zamiluje do sourozence toho druhého, což je podle mě trochu přehnaně urychlené až nereálné, jelikož se to vše událo během jedněch svátků vánočních. Každopádně tento film vůbec neurazí. Brilantní vtipné a dojemné scény na konci filmu přidaly na mém hodnocení. Co je zvláštní, že Dermot Mulroney měl problém se snubním prstenem už ve filmu Svatba mého nejlepšího přítele, a to, když ten prsten uvízl na prstě Julii Roberts. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Skutečně. Nemůže skončit, co nezačalo. Stvořil to Bezducha k obrazu svému. A jaký z toho mám pocit? Stojíte na rušné ulici, kolem vás jsou domy, výkladní skříně, stromy, pestré barvy, tvary, zvuky, vůně, lidé, zvířata i rostliny… a vy upřeně hledíte do kanálu. Doufáte, že na hladině té tekutiny na dně se na vteřinu zableskne slunce, které spíš jen tušíte nad svou hlavou. A když se tak stane – je to kanál. Co byste chtěli. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)
  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama