Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architektka Mia se před světem s nasazením všech sil snaží ukrýt své ošklivé tajemství. Zástupkyně pojišťovny Shazia mezitím sbírá vzpomínky svědků na nedalekou nehodu. (Netflix)

Recenze (98)

StrixCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu temná epizoda - na mě až příliš. Hlavní problém jsem měl ale s postupnou proměnou hlavní postavy, která nepůsobila uvěřitelně (její evidentní výčitky naprosto nešly dohromady s jejím jednáním, a to zejména v závěru). Jinak zajímavý nápad se zařízením na zpětné přehrávání vzpomínek (i když už se něco podobného objevilo v jedné z dřívějších epizod). ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka je celkom zaujímavá. Ale štyri dávam skôr za príbeh, než za sci-fi nádych ohľadom akéhosi mapovania spomienok. Chlapík, čo ide s kamoškou zo žúrky, zrazí cyklistu, jeho kamoška mu pomôže odpratať mŕtvolu. Po 15 rokoch výčitiek sa rozhodne šofér napísať pozostalej list, lebo na obeť neustále čaká (ach tá láska, áno aj to sa deje) a jeho kumpánka zaprotestuje, nesúhlasí a z nesúhlasenia je ďalšia vražda, tentokrát v réžii bývalej spolucestujúcej a obeťou je šofér. Problémom je, že sa pri zabití svojho kamoša stala svedkom nehody a musí vypovedať novým spôsobom, prostredníctvom mapovania spomienok. Vydáva sa teda na vražednú misiu a mŕtvych bude musieť byť omnoho viac. Námet mrazivý, koniec zabijácky, ale motív mapovania spomienok, poprípade ich kopírovania, alebo prenosu vedomia tu už bol a Charlie Brooker sa začína opakovať. Až tak veľmi to ale nevadí, lebo vie prísť so zaujímavou zápletkou. Možno, keby to dali trochu rýchlejšie, ale bolo to stále celkom dynamické, neustále sa niečo dialo, malo to patrične ťažkú atmosféru a ten koniec bol fakt drsný. Len mi tam zarezonovalo, že sa tam tvrdí, že mapovanie nemusí byť presné, že polícia od toho upustila a pozrime že, na konci sa stane, že si pri čítaní podajú aj... ale nebudem prezrádzať, občas mi tam v logike niečo zaškrípalo, akoby to bolo napísané trochu horúcejšou ihlou, ale nechcem zasa až tak rýpať. Za mňa dobrá epizódka. Za zamyslenie stálo, kto bol asi väčší zloduch, či šofér, alebo spolujazdkyňa, poprípade, keď už sa niekto dá na vraždenie, ľahko je skĺznuť do opakovačky a už duplom, keď nám tá zasraná technika ešte takto komplikuje život. Viacero vecí na zamyslenie. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3* Pro mě sice nepochopitelný název, ale příběh docela ujde. I když moc nevystihuje sérii Black Mirror a podobných filmů, které pracují se strachem z prozrazení, je dostatek. Tady je jen navíc z futurologických vychytávek jen čtečka vzpomínek. A ani tady se nevyvarovali několika nelogičností. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl pro mě výjimečnej paradoxně tim, že má na poměry BM vlastně docela slabej nápad; náladou a námětem mi to připomínalo třeba 21 gramů, ve kterejch se ale obdobná tématika řešila mnohem komplexnějc, a který na mě taky dopadly mnohem silnějc. Největší slabinou Crocodilu totiž je, že (podobně jako předchozí díl) to dopadne přesně tak, jak muselo a kam to celou dobu směřovalo; bez toho, aniž by to přineslo nějakej novej nápad. Je sice celkem zajímavá ta myšlenka, že by si takhle někdo na počkání moh přehrávat myšlenky někoho jinýho, ale já nevim - pro mě to způlky hned ztrácí na efektu třeba v tom, že myšlenky fungujou jakkoliv jinak, jen ne jako film - a představa, že by si je někdo takhle jednoduše přehrával jako sprostý lineární video, a ještě na takový úrovni, kdy je z toho schopnej vyvozovat ňáký trestně právní závěry, ‎ta je prostě pro mě trestuhodně zjednodušená. Takže tomu, co bych jinde možná hodnotil na 4* (protože třeba herci byli skvělí a řemeslně se tomu moc vytknout nedá), tomu v rámci BM dám prostě jen 3 - ne proto, že by to bylo snadno porovnatelný s jinejma 3* filmama, ale proto, že v cyklu BM jsou jednoznačně zajímavější nápady, jsou zajímavějc rozvinutý nebo ‎zajímavějc zakončený. Hrozně se mi ale líbila hudba, která k tomu skvěle padla, a i celý to drsný severský prostředí s úžasnejma přírodně-industriálníma scenériema; skvělá taky byla ta hlavní herečka (i typově), a celkově ten díl měl skvělou atmosféru. A nakonec jen osobní povzdech - když už se s hlavní "hrdinkou" hodinu crcám po jejích životních peripetiích, rád bych to viděl celý - až do hořkýho konce, takže včetně toho jejího dopadení, případný obhajoby nebo trestu; to by MNĚ přišlo zajímavý.‎ WTF moments: To morče.. to morče..! Co to kurva bylo to s tim morčetem?! Ona celá ta scéna "Ha, je tady dítě, co s nim asi já, zlá pani, udělám!" je trochu přitažená za vlasy, ale že nám někdo začne vážně vyprávět, že morče se vlastně stalo korunním svědkem - to asi děkuju, nechci. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá krátká detektivka, které škodí snad jenom DOST lineární děj. Není tu absolutně žádná snaha o nějaký dramatický zvrat nebo překvapení. Zkrátka všechno dopadlo tak, jak mělo. Ale ten samotnej závěr mě pobavil. Crododile asi není epizodou, kterou bych si měl nějak zvlášť pamatovat, ale už pro tu sympatickou atmosféru si ji rád pustím znova. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • Hlavná rola bola pôvodne napísaná pre muža, až kým neprišla Andrea Riseborough a pred producentmi neprečítala jednu z častí epizódy, čím ich presvedčila, aby z hlavnej postavy urobili ženu (Miu Nolan). (Arsenal83)
  • Táto epizóda sa odohrávala na Islande. Až do roku 1968 jazdili Islanďania na ľavej strane cesty ako Briti a Íri. (Arsenal83)

Reklama

Reklama