Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (210)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ježíši, pomož mi! Židovký bože, pomoc! Pomoz mi, Alláhu! Pomoc, Tome Cruisi! Tome Cruisi, rychle ze mě odčaruj ten strašnej oheň!..... Mám rád Willa Ferrella a mám rád jeho komédie. Už je to však asi pravidlo - nevyrovnaný humor. Niekedy sú scénky až vražedne vtipné a inokedy sa zasa nejaký vtip naťahuje a vyznieva úplne do prázdna. Strieda sa tu hlasitý smiech s nudou. Ako celok je to celkom sympatická komédia na jedno pozretie..... Rád se vám podepíšu na vaše dítě, paní. Ale ne aby jste mu to čelo umyla! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten Ferrell mi svojím humorom nikdy nesedel, v podstate drvivá väčšina založená na nadávaní a čistom buranstve, čo môže byť miestami humorné, ale nemá to pokrývať celý, ako my Slováci hovoríme, "content". Najlepšie to vystihol vlastne Kazach Cohen, keď francúzskym prízvukom v dabingu namiesto "zrovna" povie "z hovna". Presne tak. Ale bič sa z toho neuplietol. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám správně ujetá komedie. Přesně Ferrellovský humor si to dává ve všech směrech a i z poměrně nudné a velmi klišoidní zápletky, která má 2 hodiny (unrated verze), dokáže vykřesat skvělou a lehce úchylnou zábavu plnou hlavně slovního humoru postaveného především na Willu Ferrelovi a Saschu Baronu Cohenovi. A ti jsou prostě vynikající - Will Ferrell si opět s chutí zahrál povrchního hloupoučkýho závodníka se stupidními zásadami a Cohen lehce cáklýho frantíka. Chápu, že tenhle humor nemusí každýmu sednout, což ale vůbec neznamená, že by byl nějak mimořádně stupidní. Vivat Ferrell a vivat pravděpodobně nejvtipnější komedie roku (Sorry Borate, bylo to těsně) (9/10) ()

demented 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že snáď každá z postáv je tupé a dementné hovado, nedá sa do nich nezamilovať. Willovi Ferellovi už pomaly prestávam veriť, že tú blbosť iba hrá, J.C. Reilly je dosť neznesitelný (so zaťatými zubami sa to síce dá prežiť), ale filmu jednoznačne kraľuje Sasha Baron Cohen. Jeho teplý žabožrút je skrátka boží. Malú roličku tu má aj ako vždy skvelá "notorička" Molly Shanon. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Adam Mckay je vcelku slušný režisér komedií a hezky mu napomáhá Ferrel, který je kdykoliv pro něj k dispozici. Nejsem fanoušek nascar závodů, tedy tahle zápletka mě příliš nezajímala, ale potěšil Cohen v roli teplého Francouze a najde se zde pár slušných hlášek, ale ta stopáž je zbytečně na komedii natažená. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

  • V minidokumentu o Jeanu Girardovi můžete slyšet, že jeho přítel trénuje psy pojmenované „Brigitta“, „Marta“ a „nacistický přítel Rolfe“, což jsou jména postav z muzikálu Za zvuků hudby. (Matty)
  • Producenti představili studiu námět filmu takto: "Šest slov. Will Ferrell jako závodník série Nascar." (DaViD´82)
  • Hlavnou témou je NASCAR, no napriek tomu sa mnoho tímov a jazdcov zdráhalo zúčastniť sa filmu, z veľkej časti kvôli negatívnym pocitom, ktoré nadobudli z filmu Dni hromu (1990). Aj vzhľadom na to sa vo filme objavili len dvaja skutoční pretekári: Dale Earnhardt Jr. a Jamie McMurray. (Arsenal83)

Reklama

Reklama