Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sobecká matka s nesympatickou dcerkou navštíví tatínka na samotě u moře. A pak přijde na řadu dávná sekta uctívající (asi) mořského boha, podivná úmrtí v minulosti, kapající ovce a ztracená dcera. A následně vysvětlení, že pokud chceme, aby se někdo vrátil z říše mrtvých, musí se pro něj jiný obětovat. Oceňuji příjemný vizuál jak mořského pobřeží, tak i domu a okolí a snahu vytvořit atmosféru na místo trapných lekaček. Naopak postavy jsou krajně nesympatické a jejich osud mi byl zcela lhostejný. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Krásné reálie - chladné moře, útesy a dům na samotě. Zápletka někde mezi "Kruhem" a "Novou dcerou", dobří herci, ale přesto to není nic moc. Mytologie je dost zamotaná a přitažená za vlasy, ale hlavně režie je značně přeplácaná (střihy, filtry, flashbacky, ...) a filmu chybí jedna zásadní věc - není to strašidelné. ()

Reklama

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Dvě ze tří za Seana Beana, protože ho prostě žeru (a i když je tam až na druhém místě, má je mít:-)). Maria Bello taky hraje dobře, ale nic na tom nezmění, že to byla nuda. Ovšem to britské pobřeží je vážně dechberoucí...:-) Jsem starej strašpytel a bojím se skoro u všeho, co má jen nádech hororu. Z tohohle mi ale husina vážně nenaběhla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek, který mě nakonec docela překvapil. Po nezáživném začátku a zmizení dcery se film konečně posunul vpřed a objevila si toužebně očekávaná hororová atmosféra. S Kruhem bych to vůbec nespojoval, protože oba filmy jsou naprosto odlišné a ani jsem si moc nevšiml nějaké té podoby. Filmu ovšem hodně uškodily nudné pasáže, kterých tady bylo na můj vkus docela dost. Naštěstí se zde našlo i dost takových, které se mi líbily. Herecké výkony jsou rovněž na průměrné úrovni a přestože jsem Marii Bello viděl hrát už mnohem lépe její výkon docela ušel. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Budu spoilerovat! Námět celkem zajímavý, ale zpracování je divné, říkal jsem si asi 15 minut před koncem filmu a pak přišel na řadu ten mišmaš. Ze začátku je to nic moc, nudil jsem a chtěl jsem to vypnout, pak se začalo něco dít - objevila se malá holka, která byla dcerou pastýře, který nebyl žádný lidumil. Pak vyprávění místního, jak to kdysi bylo a dostaneme se k podstatě, že za jednoho mrtvého může být jeden živý a po chvíli děje v podsvětí nám nesedí počty, pak se zjistí se mrtvá holka se umí převtělovat a žádné přivádění mrtvých v živé se nekoná. Zazvonil zvonec, matka zůstala v podsvětí a pohádky je konec. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)
  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)

Reklama

Reklama