Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Severské psycho lynchovského střihu, které dokazuje jak je pro podobný typ filmů potřebná atmosféra. To pak klidně můžete mít zajímavý námět, výborné herce i podařené prostředí zvláštního bytu, ale pokud film nefunguje na poli atmosféry tak to na víc jak lepší a časem těžko zapamatovatelný nadprůměr stačit nebude. 70 % ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

komorné, interiérové, severské, psychologické DUSNO so skvelou atmosférou a pár vynikajúcimi hereckými výkonmi. niečo medzi (tu už spomínaným) mechanikom, polanskeho hnusom a par ďalšími filmami, ktoré si momentálne nevybavím, ale chodia mi niekde po chodbách mojej mysle (tuším, že jedným z nich je tiež skvelý severský "The Bothersom Man"). rozhodne veľmi dobrý film. takéto niečo ja naozaj mám rád. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Rozuzlení příběhu dost nečekané a trochu to ve finále změní pohled na celkový dojem, ale převážnou dobu filmu jsem spíš kroutil hlavou a nevěřil vlastním očím co se to vlastně děje. Nespoutanost děje mi přišla nepochopitelná a ve finále jen malinko uklidnila dění. Nebavilo to natolik, aby se to odrazilo v hodnocení. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Zajímavá psychárna, která umí zapůsobit. Ze začátku si člověk řiká, co je to za extra velkej byt, ale pak se to začne jak v jeho, tak v naší hlavě míchat a upřimně ani nevim, jestli sem to na konec pochopil. V jakým pořadí se to událo, co se vůbec stalo. Ale atmosférou to nebylo tak zlý. Už sem viděl podobnej novější film o tomhle dramatickým sousedství - Corridor, tam to fungovalo přece jenom o něco líp. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa zdalo, že pôjde len o psycho-týranie hercov aj divákov a ono sa to trošku zvrtlo tak, že by som to od chladných severanov určite nečakal. Ešteže som to nepozeral v noci, nemáme taký veľký byt a tak som nevyšiel na chodbu skontrolovať susedky. Erotika bola nadávkovaná úchylným spôsobom, že to uspokojí asi len malé percento a o erotickom thrilleri sa asi nedá hovoriť. Tvorcovia poskytnú jasné a zrozumiteľné objasnenie pekne po dávkach už od polovice, len dve veci zostanú nevyjasnené: Určite by som si nevedel predstaviť, že dve ženy môžu mať v byte taký bordeľ a ako sa dá nechať na tanieri s kosťami jeden plátok paradajky a za hrsť hrášku. To si už mohli zvoliť naozaj niečo iné. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo od 8. června do 20. července 2004 v Norsku. (ČSFD)
  • První norský (v koprodukci) film, který dostal rating 18+ za posledních 17 let. Předtim to byl film Hotel St. Pauli (1988). (ČSFD)

Reklama

Reklama