Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

predators 

všechny recenze uživatele

Idilku lásky a přátelství naruší neodvratná transplantace srdce. Ale jenom nakrátko...poté bude přeci vše, jako před "spánkem" nebo snad né? Je lehké někomu věřit, dokud jste šťastní. Ale pokud zjistíte, že Vás někdo ranil, důvěra se těžko získává zpátky. V tomto případě se pravdu dovíme, až když usne...Zajímavý příběh, jehož napětí se stupňuje do poslední minuty.75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady s nikým přít, že jde o neokoukaný námět a tudíž v něm určitě mnoho lidí najde zalíbení, ale že by byl originální??? Snad to chtělo o něco lepší herecký výběr a i já bych ještě jednu hvězdu přihodil, ale Jessica Alba nikdy zřejmě nebude patřit mezi špičkové herečky, protože ona dokáže diváky okouzlit především svým ksichtíkem a ženskými tvary. Jako určitě bych si dal od ní taky říct, kdyby za mnou skočila do vany, ale jako režisér bych jí do podobných kousků neobsazoval. Hayden Christensen se pomalu zlepšuje, ale ještě má značné reservy – nicméně patřil k tomu nejlepšímu. Závěrečné rozuzlení se mi líbilo, ale bylo dost předvídatelné. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělej thriller. Ze začátku se to sice tváří jako drama a pointa filmu je výborně zamaskovaná, což je jen ku prospěchu věci. Ovšem v dalším průběhu filmu se rozehraje super napínavej a originální thriller s několika fakt nečekanými zvraty. Krom toho Jessica Alba i Hayden Christiansem jsou skvělý (i když pravda, Alba je tu a tam mírně nepřesvědčivá) a díky velice krátký stopáži si to dokáže udržet hodně slušný tempo po celou dobu. Btw. Jillene, Jessice Alba neni hnusná, je krásná, nevim na koho si čuměl ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kto je Joby Harold... pretože pokiaľ je Awake študentským filmom, hračičkou na jedno použitie, tak potom tu cítim obrovský talent. Ak to mysleli vážne a mali pocit že komponujú strhujúcu mysterióznu drámu na 15 Oscarov, potom pánboh zavaruj... Tak alebo inak, som rád že som nevyštudoval medicínu, asi by ma pri sledovaní porazilo :-D ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej film kterej neurazi, ale ani nenadchne. Nicmene musi se uznat, ze i kdyz si clovek kolikrat rika, ze dal uz nema film co vypravet, vzdy se to nejak rozjede a i kdyz je tempo celkem pomaly, tak nenudi. Zvraty jsou nekdy cekany, nekdy ne, takze v pohode. No a herci se snazi. Nicmene nejedna se o nic, co by si clovek jeste par let pamatoval. Lepsi 3*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Úvodná štatistika je značne skreslená oproti realite. Podľa nej by sa až 0,14% prípadov (30 tisíc z 21 miliónov) počas narkózy prebúdzali/boli pri vedomí. Realita je 1 z 14 až 42 tisíc prípadov, teda 0,007 až 0,021%. (Arsenal83)
  • Jak je vidět na dopise, pravé jméno postavy, kterou hraje Jessica Alba, je Samantha Tunnell. Stejné přijímení má i koproducentka filmu Tory Tunnell. (Caszidy)
  • Časti filmu sa natáčali v kampuse Fordham University 's Lincoln Center v New Yorku, ktorý bol prerobený tak, aby vyzeral ako nemocnica. Iné časti sa natáčali v originálnej nemocnici Bellevue, tiež v New Yorku. Obdobie natáčania trvalo od 31. októbra do decembra 2005. (Arsenal83)

Reklama

Reklama