Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

No nevím, přišlo mi to takové strašně nudně natočené. Scénky mohly být určitě mnohem víc zábavnější, než byly. Jestli to někdo bere jako horor, tak fakt ne. Dám dvě hvězdičky za realitu, to je vlastně to jediné, co mě nutilo to dokoukat. Aspoň kdyby se nebáli ukázat brutálnější scénku s přepadením, ale ani to ne… ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pořád si pokládám otázku, jestli je Lopézová vůbec herečka nebo ne....? No jestli je, tak hodně špatná. Svoji (ne)kvalitu opět potvrzuje v Hranici smrti, kde by postavu reportérky zřejmě zahrála lépe každá druhá z Hollywoodu. Je to smutné, ale stejně jako výkon Jennifer, tak i výkon Banderase byl nevýrazný a doplatil na to celý film. Od začátku do konce se tento kousek táhne ve stejném tempu a o průměrnosti kvality zde nemůže být pochyb. Velkou zajímavostí tedy zůstávají alespoň věty na začátku filmu a to, že je založen na skutečnosti. 50% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepochybujem, že situácia v Mexiku ohľadom prepojenia mafie a vlády je vážna. Ale v tomto príbehu, akokoľvek tragickom, som ten pocit nemal. Každý všetko tají, a J.Lo ako novinárka nebola dostatočne uveriteľnou postavou ani v kombinácii s Banderasom, aby to všetko mohla zvládnuť a zmeniť. Pre mňa len slabšie tri hviezdy. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vsází na dvě známé tváře, kteří ovšem chatrný a rozvláčný děj neutáhnou. Režisér se snaží vsadit taky na kartu jakési vizuální autenticity, používá filtry, delší nájezdy,reálie , ovšem to vše má ve finále záporný efekt, jelikož každé filmové políčko navíc stojí diváka spoustu sil a energie. Film je natahován jako na skřipci a divák má podobné pocity... ať už je konec. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne tak intenzivní jako Trade, ale i tak se jedná o docela poutavou ukázku toho, jak to na mexicko-americké hranici chodí a jaký přístup mají k tamní kritické situaci obě vlády. Cena lidského života nulová, protože pracovní síla se dá vždy snadno nahradit a zisk je tak vždy zaručen. Občas se nějaký případ vytáhne na veřejnost, ukáže se prstem, ale celý byznys jede beze změny dál. Procenta dolů dává místy zbytečná zdlouhavost a u mě i samotný formát, protože umanutých novinářů začínám mít docela dost a i přes celkem solidní výkon Jennifer Lopez mi byla hlavní hrdinka místy docela protivná. Ostatní známější herci Lopez víceméně jenom přihrávali a tak zůstali poměrně nevýrazní, což pratí zejména pro Banderase. Mohlo být lépe, ale i hůř. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)
  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)
  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)

Reklama

Reklama