Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 034)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jen taková jedna škaredá, opravdu škaredá středa patnáctého kteréhosi roku kdesi u Austinu v Texasu, mistrem R.R. řádně pojednaná v žánrové parodii (d.m.s.n. tedy než o nějakou zde v komentářích zmiňovanou >poctu< jde spíše o parodii) plné bizarních fórků v boji s chemickými mutanty a hře o nejlepší soc (čili máčku po našem) ke grilovanému masu, jejíž tajemství nakonec spočívá v nechtěném přidání lidské krve a je jak jinak než odnešeno do hrobu... ;o] . . . Zábavně drsné a i bez přidání >hloubky< chutné a rychle stravitelné >maso< , grilované jak jinak než na 120! (stupňů i procent... %-) . . . A víc už není třeba tuhle oddechovku okecávat - jak říkám, nehledejte v tom žádnou hloubku a raději si vychutnejte ty koule - doslova... Dobrou chuť! '-P - - - - - (Poprvé viděno kdysi v čase čerstvé distribuce na dvd /s původní zvukovou stopou a originálním formátem obrazu/, hodnocení 26.9.2011 po dalším vychutnaném repete 12774., komentář zde jako osmistýčtyřicátý - 26.9.2011) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jako velký příznivec a obdivovatel starých 60' a 70' amerických exploitation grindhousů, jsem byl na tento film skutečně natěšen, na kvalitně zpracovaný snímek z této kategorie se vždycky rád podívám a toto byla prostě ve své žánrové kategorii jistě bomba! Perfektně namíchaný navíc i vtipný (černý humor a notná dávka nadsázky) a hláškovitý (komické hlášky) mix všemožných speciálních efektů a nejrůznějších možných nových triků (kulometná noha Rose McGowan, sekající vrtule vrtulníku těsně nad zemí, náklaďák) , masek, makeupů, litrů sirupu, prostě a jednoduše masigo zombie (i když tady toto označení je značně sporadické) horor par excellance. + atmosféra, akce, speciální efekty, triky, masky, kostýmy, dekorace, hudba a především i digitální kamera. - snad ani není, možná slabší děj ale přesto film baví a stojí za pozornost..Druhý projekt Grindhouse o poznání lepší než první Death Proof, ale zas každý s úplně jiným rukopisem, takže nelze srovnávat. Pro mne ale klání T vs. R 0:1 ale co se týče hraní je natom zas líp Quentin:-) Rodriguez nezklamal, pro jiného režiséra by to byl asi už navždy těžko překonatelný film, pro Rodrigueze jen lepší průměr a možná nová výzva... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Auto zabiják od Tarantina sem sice ještě neviděl, ale Planeta teror je strašnej masakr. První třetina je ještě taková pomalejší, kde Rodriguez seznamuje s dějem a představuje hlavní postavy, ale už i tam je poznat, že Rodrigezovi se fak povedla navodit ta atmosféra starejch béčkovejch hororů, ale pak už to Robert nevydrží a servíruje jednu krutou a děsne hustou scénu za drhou ve stylu slasherů 70-80 tých let, kde stříkaj litry krve, všudě lítaj střeva hlavy, ruce a prsty a do toho hlavní postavy házej drsný a děsně vtipný hlášky. Sice to Rodriguez už koncem filmu celkem přehání, ale taková scénka s naklaďákem na mě určitě nějaký stopy zanechá, ta byla jak z carmageddonu, ale ještě drsnější. Rodriguez si mě svým dílem prostě získal ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Znatelně zábavnější než Tarantinův pokus. Toto je sympaticky nekorektní drsná zombie komedie vyvedená v stylové patině 70. let a plná cool chuťovek, kt......(část komentáře chybí, omlouváme se za nepříjemnosti)....... a druhým takovým momentem, který mě dostal, je scéna "pistole v rukách dítěte". Zkrátka Rodriguez po Sin City opět dokazuje, že nevyměkl, a do sběru stále nepatří. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Rodriguez (i Tarantino) dovedou udělat geniální kombinace stylu, nadhledu, krve, šibeničního humoru.. a stylu. A tendle setsakra hustej (v obou významech toho slova) Rodriguezův guláš sem si užil víc, než všechny Transformery, Simpsonovy, Die Hard 4ky, Spider-many a Piráty dohromady. Pro mne osobně společně s Fontánou Film roku!! P.S. Je normální, aby si člověk bral do kina psa? Protože Fuka přitáhnul dva.... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • Scéna, v níž Dakota (Marley Shelton) vyskočí z okna a přistane na kontejnerech, byla natáčena dvakrát. Nejdříve vyskočila její dvojnice z původní výšky na velkou žíněnku, potom skočila Marley z malé výšky z lešení na kontejnery. (HappySmile)
  • V miniroli nakazeného vojaka vo výťahu sa objaví aj Rodriguezov parťák Quentin Tarantino, ktorého sexuálne blúznenie (konkrétne fráza "povedala si, že ťa mám vyšukať?") je narážkou na devianta Richieho Gecka z Rodriguezovho filmu Od súmraku do úsvitu (1996), ktorého si zahral práve Tarantino (a tiež film napísal). (BlackTom)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama