Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Napínavé, ale na pět hvězd to nestačí. Je skvělé, že máme současnou techniku a jsem hrdý na to, že se dokážeme z našich chyb poučit a vždycky na to nasadíme tým expertů. Tedy jestli tomu zcela nevadí nějaký totalitní režim jako v pípadě střetu a mezinárodního průseru v Libiy. Kvalita filmu akceleruje a stagnuje. Někdy zajímavé, někdy nudné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodnocení dílu - Titanic (http://www.imdb.com/title/tt0771984): Historie výroby největší lodě, kdy v té době byla postavena a také její osud je vylíčen na poměrně malém místě a nijak moc zajímavě. O to zajímavější je druhá část, ve které s pomocí elitního vyšetřovatele námořních sil pátráme v archívu a snažíme se najít hlavní důvod proč se Titanic potopil. Zjištění, že to bylo díky nekvalitním nýtům je velmi zajímavé, poučné, nové a důvěryhodné. Hudba: Steven Faux PS: také další díly si zaslouží vysoké hodnocení, je to zajímavý a kvalitní dokumentární seriál. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak co. Oceňuji u jednotlivých dokumentů mix hraného dokumentu, autentických záběrů a 3D animací. Samotné katastrofy jsou strašné svými důsledky, počty obětí i tragédií pozůstalých. Nicméně některé díly jsou natočené ve stylu reality show - zaměření se spíše na lidské osudy než samotnou katastrofu, dojení slz navíc, a v předělech pro reklamu neustálé opakování již řečeného a viděného. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné kolik nešťastných náhod a okolností předcházelo každé katastrofě a jak jednotlivě přispěli k jejímu rozsahu. Zřejmě největší nešťastnou náhodu představoval odhozený nedopalek cigarety z auta, který se dostal do filtru protijedoucího kamionu. To mi utkvělo v paměti asi nejvíc. Co se týče zpracování dokumentu - vyzdvihl bych přítomnost animace, která graficky velmi dobře znázorňuje první momenty neštěstí. Kvalitu a přesnost informací nemohu soudit. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentárních seriálů, kterým jsem věnoval pozornost skoro pravidelně a také to zato docela stálo. V televizi většinou dávají až doslova řečeno velký hovno a proto se na ní moc nekoukám, ale Vteřiny před katastrofou je výjimka. Katastrofické příběhy mám rád, protože navíc je to jeden z těch mála dokumentárních žánrů, které můžu, protože jinak dokumenty moc nesleduju, navíc i docela dost napínavý dokument, aby taky ne, když to jsou katastrofy :-). Konečně dokument, který se mi líbil a to moc. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • Epizóda odkazuje na udalosti vo Waco, ktorými sa podrobne zaoberá iná epizóda: Waco Cult. (Hodnotim)
  • O zostrelení vrtuľníkov Black Hawk a následných bojoch bol natočený aj celovečerný film Čierny jastrab zostrelený (2001). (ČSFD)

Reklama

Reklama