Reklama

Reklama

Jednotka zvláštního určení

(seriál)
USA, (2006–2009), 50 h 17 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

David Mamet

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Dennis Haysbert, Regina Taylor, Robert Patrick, Audrey Marie Anderson, Max Martini, Abby Brammell, Michael Irby, Scott Foley, Demore Barnes, Alyssa Shafer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(69)

Obsahy(1)

Aké obete musia prinášať rodiny vojakov a dôstojníkov, pracujúcich v extrémne utajených jednotkách amerických ozbrojených síl? (oficiální text distributora)

Recenze (50)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Extrémně rozporuplný seriál, který skáče od špatného dílu ke slušnému a od průměrného nápadu k hodně dobrému. Postavy jsou po chvíli průhledné a zapojení manželek vojáků je zajímavé, ale přitom ne plně využité. Mrzí mě, že většina děje mimo vojenské akce je vyplněn hlavně manželkami, jejich podváděním svých manželů a pochybných aktivit, které neprospívají pořádně k celkovému slušnému dojmu ze seriálu. Po několika dílech tento seriál pravděpodobně divák opustí, protože nemá hlubší význam. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jenom pár dílů.. někdy byly tak špatné, že jsem je ani nedokoukala a někdy byly tak dobré, že mi bylo líto, že už ten díl končí. Není to ale seriál, který bych někomu doporučila... leda jen, kdyby tam byly pouze ty vojenské scény a ne ty scény, kdy se manželky snaží vyplnit svůj volný čas. ()

Reklama

harry.callahan 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem narazil náhodou na jednom internetovém fóru. Z počátku jsem měl obavu, že se bude jednat o klasický americký B seriál. Po první sérii jsem se nemohl od seriálu odtrhnout, kdy atmosféra, úkoly a jednotlivé mise jednotky z různého prostředí byly skutečně vynikající. Mnozí namítnou, že se jedná o americká super hrdiny v akci, co namítnou ano je to tak, o to přeci ale jde. Kdo četl pár knížek Toma Clancyho, tak jako by příběhy ožily. Ano jsou zde scény ze života vojáku ze základny, ale i to k tomu patří. Po shlédnutí všech čtyř sérii mohu opravdu říct, že tento seriál si skutečně najde své příznivce a odpůrce. Kdo se zajímá o voj. techniku apod. myslím, že může být také spokojen. Herecké obsazení je u mě za 1. Nedávno jsem dal na doporučení a shlédl několik dílů Flashpoint a Generation Kill kdy u těchto seriálu jsem byl zklamán, nulová atmosféra a příběhy zcela o ničem. Doufám, že si celá série zaslouží ještě 5 sérii. ()

kellys2 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z nejlepších seriálů s vojenskou tématikou. Slabší díly jsou, jako v každém seriálu, běžné. Pohled na speciální jednotky a jejich manželky s rodinami, je originální. I když manželky jsou někdy na zabití. Ne že by mě některé díly nevytáčely, jako celek špička. Dennis Haysbert a Max Martini odvedli skvělý herecký výkon. Patriotismus a hvězdy s pruhy, nejsou jako v jiných seriálech, na prvním místě. Tvůrci si dokonce dovolili kritiku amerického systému, to stojí za pochvalu. Viděl jsem všechny díly, natočených sérií. škoda že seriál skončil. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Mamet se v žánru vojensko-špionážních filmů pro dospělé cítí jako ryba ve vodě. Jeho poznávacími znaky jsou dokonalá orientace v reáliích, minimální obsah bullshitu, úsporná, řízná režie a precizně vykroužené dialogy. Důkazem budiž podceňovaný Spartan, Ronin nebo právě "The Unit", unikátní pohled do světa tajných elitních komand, konkrétně slavné americké Delta Force, podle které je fiktivní "Jednotka" vymodelována. Samozřejmě nelze čekat, že sedmdesátidílný seriál bude dokonale vyvážený, co díl to perla - některé epizody jsou víceméně vata. Ale celková úroveň je vysoká, ty části, které se týkají jednotlivých misí útvaru, jsou vynikající, ale i výjevy z rodinného zázemí jsou většinou snesitelné, někdy dokonce i zajímavé. Emocionální scény nešustí papírem, zápletky působí autentickým dojmem, jako by vycházely ze skutečných příběhů. A pak je tu samozřejmě geniální Dennis Haysbert, velitel, za kterým by každý voják šel klidně až do pekla. Jde o áčkový americký seriál CBS, takže je nutno počítat s povinnou dávkou hvězdopružného patriotismu a jisté glorifikace armády, ale autoři rozhodně nenabízejí typický černobílý pohled ve stylu "americká vláda hodňouši, nepřátelé Ameriky padouši". A ani naši hrdinové nejsou žádní hrdinové. Ty nejlepší díly jsou zároveň ty, kde se autoři nebojí ukazovat temné stránky politického systému, potažmo tajných služeb, a zároveň temné stránky v duši každého člověka, i toho nejkladnějšího hrdiny. To vše přispívá k výše zmíněné dospělosti a autenticitě seriálu a já musím říct, že pokud jde o seriály, tak dobře jsem se už dlouho nepobavil. Pro fandy military povinnost, pro fandy dobrých seriálů doporučení. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (8)

  • V závere epizódy sa mení poradie členov skupiny prechádzajúcej cez mínové pole. Konkrétne Ellis Kapp (Richard Gilliland) sa v jednotlivých záberoch nachádza striedavo v čele skupiny a na predposlednom mieste. (koba)
  • První úvodní znělka je předělávka pochodové písně námořní pěchoty "Fired up, feels good." (Sharky95)
  • Na jednom zábere veje pred budovou OSN, okrem iných, aj vlajka Nemeckej demokratickej republiky, ktorá zanikla v roku 1990. (koba)

Reklama

Reklama