Reklama

Reklama

Dotkni se ohně

  • Francie Au nom de la liberté (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o sabotáži, korupci a vraždění v Jižní Africe za dob apartheidu. Držitel Ceny Akademie Tim Robbins (Tajemná řeka, Vykoupení z věznice Shawshank) a Derek Luke (Příběh Antwona Fishera, Glory Road) se představují v hlavních rolích napínavého thrilleru natočeného podle skutečných událostí. Uprostřed země v plamenech, ve které proti sobě stojí dvě znepřátelené kultury, žije osamělý muž, kterého okolnosti dohánějí k tomu, aby povstal a bojoval za sebe, svou rodinu a svůj lid. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

marivet 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh z černého kontinentu, který nese poselství a skutečnou realitu , která je ve filmu natočena v duchu hrdinství tamních obyvatel. Jistě se Noycemu podařilo zachytit danné téma při kterém si vzal herce v hlavních rolích jímž sedí role jak zadek na šerbli. Tim ač ho nemusím ukázal svou kvalitu a ztvárnil roli vyšetřovate tak prilantně, že jsem se nemohla dočkat dalších rafinovaností jím stvořených, kdy vyslíchá nebo pátrá...Prostě bomba kousek.... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ale tam přece vůbec nejde o to, jestli to bylo zajímavý a zábavný. Tam jde o to, že to bylo podle pravdy a kdyby to někdo upravil do podoby, aby se to líbilo, byla by to zkreslená pravda. Já se u toho teda nenudil a moc se mi to líbilo. Akorát tam mohlo být míň té africké hudby. Já ji mám celkem rád, ale ne tak moc. ()

Reklama

D_Cooper 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins opět ve výborném filmu s prostředí občanských nepokojů v Africe. Mladý afričan s obstojnou prací a pozicí se dostává do problému s důvodů teroristických útoků v "jeho" továrně. Při snahách američanů najít viníky se vyřádí na jeho rodině a proto se mění jeho politické myšlení. Zajímavé je i to, že film je natočen podle skutečných událostí a dokonce je i záběr na opravdového muže, kterého ve filmu hraje Derek Luke. Povedlo se to. ()

erapo 

všechny recenze uživatele

Herca menom Derek Luke priniesol sám veľký Denzel Washington a urobil veľmi dobre. Mal som možnosť vidieť už pár snímkov a musím uznať, že mi veľmi sedí do podobných úloh. Film Catch the fire nijak neexceluje po filmovej stránke, ide skôr samotnú myšlienku a teda hlavnú tému - apartheid v Afrike. Dalo sa, určite sa dalo vyťažiť z toho min. o 50% viac, ale už iba samotná myšlienka vás strhne a smelo budete prikyvovať rozhodnutiam, ktoré činní hlavný hrdina, keď konvertuje z maximálne humanistického, dobrého civila a pracovníka v továrni na extrémistickeho rebela bojujúci za lepšiu budúcnosť pre Južnú Afriku. Sklamal ma len záver, ktorý bol vážne neprepracovaný a odfláknutý, akoby už filmári mali toho dosť. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

The spark that ignites us, unites us. Někteří režiséři by se neměli pouštět do závažných témat, které jsou v součastnosti v kurzu. Phillipe Noyce je jedním z nich. Oceňuji to, že všechny složky v tom filmu jsou záměrně "low", od vyprávění sloužící kamery po umírněnou režii až k podehrávání herců na všech frontách, takže Dotkni se ohně má daleko k sentimentu, patosu či kýči, ale s tak debilním scénářem, v němž je vše černobílé, to na víc než průměrné hodnocení nevystačí. V podstatě se mi jenom potvrdilo, že Phillipe Noyce je režisér, který nezvládá udržovat diváka v napětí po celou dobu filmu a skutečný drajv je cítit až v samotném závěru (Úplné bezvětří, Vysoká hra patriotů, Někdo se dívá... a teď i Dotkni se ohně). Ve výsledku další z řady ambiciózních filmů o JAR, který obdobně jako Poslední skotský král dojel na tradiční thrillerovou výstavbu, s nefungující dvojkou Luke-Robbins a s předvídatelností od začátku do (nezvládnutého) konce. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Terva)
  • Název filmu je odvozen od stejnojmenného alba Boba Marleyho & The Wailers z roku 1973. (Cheeker)
  • Pracovným označením filmu bol názov Hotstuff. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama