Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (846)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná záležitost, které nemohu nedat 5* a snad se ani po druhém shlédnutí můj názor nezmění. Will Ferrel je naprosto bezchybný a jeho Harold Crick je přesně dokonalý "génius" ponořený do svého světa plného čísel, hodinek a počítání násobků. Maggie Gyllenhaal mě okouzluje každým filmem víc a s jejím obličejem by mohla hrát 15nácti letou školačku stejně jako 40ceti letou maminku 3dětí a to je pro mě nepochopitelně kouzelné. Její obličej je roztomilý a v každé roli je velmi přesvědčivá. Dustin Hoffman si svého profesora Teorie literatury opravdu užil a působí velmi sebejistě a hlavně chladnokrevně. Pro něj je kniha víc než lidský život a to jeho postavu perfektně dotváří. Emma Thompson jako Karel Eiffel vypadá jako spisovatelka, která si pomáhá nejen cigaretami, ale i nějakými drogami, ale naštěstí tomu tak není a je velmi komická. Marc Forster si svojí komedie dokonale vypiplal do posledního detailu. V prvním okamžiku mě vyrazili dech všechny ty hračky v obraze, které počítají, měří, vysvětlují ... V prvním okamžiku jsem si vzpomněl na Fincherův Fight club, kde na začátku je pokoj hlavní postavy podobným způsobem vykreslován jako katalog z Ikei. takovéhle drobnosti jen dotváří celkový nádech komedie, která předčila moje očekávání a u které jsem se smál víc než jsem, kdy čekal. Marc Forster je režisér, co se nebojí zkoušet nové žánry a za to mu tleskám. Zatím ani jednou nepřestřelil a nebýt trochu vynuceného happyend, který maličko kazí vyznění filmu, byl by Stranger than fiction dokonalým filmem. PS: spoiler! : proč to neskončilo nárazem do autobusu? Každý by si mohl konec domyslet podle sebe a nemuselo by být žádné konstatování je živý nebo mrtvý... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Harold Crick je hlavním hrdinou v cizím románě a pěšákem na vlastní životní šachovnici. A když o vašem životě (a ideální smrti) rozhoduje neurotická spisovatelka s aktuálním (desetiletým!) psaveckým blokem, máte o voice-over a zběsilé tahy postaráno. Slibná premisa je rozvinuta po vizuální stránce k nerušivé dokonalosti a z hlediska příběhu se rozutíká všemi směry- k niternému dramatu, subtilní romanci a místy situační komedii, aby se na konci roviny protnuly.... Kaufmanovština pro začátečníky. Škoda jen, že se Stranger than Fiction vzepne k vrcholu, aby před dokončením ladného pohybu ustrnul a misto mollových akordů začal hrát veselou melodii v dur. Marc Forster již podruhé ( po Finding Neverland) skládá hold kouzelné moci literatury a malým radostem. A já skládám hold jemu. Za příjemné šimrání při filmu a lehce zastřenou mysl po něm. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Z toho čo som od Forstera videl, je toto jeho filmársky najdospelejšie a pritom najhravejšie dielko. Brilantný scenár pri ktorom sa stretáva romantická linka As good as it gets (áno, tentokrát sa mi ani distribučný názov nezdá debilný), s Palahniukovskou štruktúrou postáv (looser, friend a femme fatale) a Kaufmanovskou šialenosťou, ktorý však všetky "kaufmanovky" u mňa prekonáva svojou hravosťou a funkčnosťou každej scény. Maggie Gylenhaal ako anarchistická pekárka ruluje ! 10/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Haroldu Crickovi se jednoho dne zblázní hodinky a jemu půjde o život. Dustin Hoffman je literární expert a ve volném čase trénuje plavání. Emma Thompson nedokáže uspokojivě zakončit své nejnovější literární dílo. Marc Forster v prvním desetiletí 21. století do nás sypal jeden zajímavější filmeček za druhým. 85% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prislo mi, ze z filmu slo vytezit vic, bud ho udelat vic komickej nebo vic vaznej, takle se hodne vtipny a napadity situace stridaj s tema dramatickejma a misty to je krapet nevyrovnany. Co se tyce hercu, tak Hoffman a predevsim Thompson jsou spravne vystredni a Gyllenhaal potesi. A pak tu je Ferrell, kterej se pokousi o seriozni herectvi. Ale jen pokousi, aby nedelal svy tradicni uchylarny, tak se radsi netvari nijak a vypada pri tom strasne uchylacky. Ale v par momentech predvadi, ze by zvlad i seriozni drama. Pribeh je mozna krapet dlouhej, misty drobatko predvidatelnej, ale zaroven plnej vtipnejch a originalnich napadu. Jen tu bylo mozna zbytecne moc reakci Ferrella na "hlas". Takle vysoky hodnoceni, jako je tady na csfd, mi pride mozna krapet premrsteny, ale rozhodne se filmu neda uprit jista originalita a svy kvality urcite ma, takze si zaslouzi ode me slusny hodnoceni. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Harold (Will Ferrell) nosí upravené hodinky Timex Men's Watch #T56371 - Ironman Triathlon 42 Lap Combo Dual Tech. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo v americkém Chicagu. (Terva)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama