Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mno, nechtěla bych vidět to složení obyvatelstva, kdyby si muži mohli své partnerky vybájit k zhmotnění stejně, jako trouba Calvin - asi něco na způsob zhýralého Stepfordu? Originální nápad se ve vcelku úmorném provedení ne zrovna šťastně vyjádřil ke všemu, co dávno víme, a přesto se podle toho nechováme - totiž že každý vztah zevšední, když o něj přestaneme pečovat... nebo jinak, musí se na něm neustále provádět korektury, avšak natolik citlivě, aby nedošlo k manipulaci, nechat jej přirozeně plynout a přitom naslouchat, jinak se lehce může stát, že ten druhý prostě zmizí... Zajímavě vygradovaná poslední třetina už neměla sílu zachránit předchozí liknavost vztahového mudrování pod záminkou tvůrčí krize, tím míň Paul Dano jako intelektuální blbeček. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

She came to me wholly herself, I was just lucky enough to be there to catch her. Z Ruby Spark mohl být na jednu stranu celkem originální, lahůdkový, vztahový horor, což duo Dayton&Faris dokazují jednou skvěle nasvícenou a dobře mířenou scénou, ale za sebe jsem rád, že je z ní neotřepaná romantická komedie, které možná ke konci dochází dech, ale díky předchozí hodině jí leccos odpustíte. Pravdivé! Skutečné! Láska na první pohled! Little Miss Sunshine nebyla jen náhoda! ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a originální romance se špetkou fantasy. Rozhodně by neškodilo více originálních a příjemných snímků, jako tento o spisovateli a jeho románové postavě, která náhle ožije a on zjišťuje, že jí může velice jednoduše ovládat, pouhým psaním vět. Výborní a reálně působící herci, chytře napsaný scénář a citlivá režie. Velice pěkné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pygmalionský příběh má v sobě etický háček: nakolik je stvořitel zodpovědný za tvora, kterého přivedl k životu, a jak bude zvládat, když se jeho vlastní výtvor osamostatní? Tady to hlavní hrdina těžce nezvládl. Chtěl si vyrobit loutku a při jejích pozdějších pokusech o vlastní život jí začal házet pod nohy jeden klacek za druhým v podobě příkazů, jak se má chovat. Takový zamindrákovaný chudáček si nezaslouží sympatie. Ještě k tomu komediální stránka filmu nefunguje, anebo se o ni film ani nepokouší, takže zbývá nuda a trochu rozpliznutá limonáda o dvou protivných lidech. /17. 8. 17./ ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Najväčším neúspechom tejto "romantickej navigácie" je neprimerané vekové vyzretie hlavných hrdinov, ktoré vás síce dovedie do romantického cieľa, ale často krát musí vašu cestu prepočítavať. Dvojica Zoe Kazan a Paul Dano by skôr zapadli do ľúbostného romániku z obdobia školských lavíc. Veľmi nereálne pôsobí skutočnosť, že chlapec liečený u psychológa je zároveň úspešný a bohatý spisovateľ, ktorý všetku slávu nadobudol svojou prvou knihou. To môžem rovno uveriť faktu, že obloha je zelená. Myšlienka oživiť ľudskú fantáziu do skutočných rozmerov ako aj disponovanie vlastnosťami vysnívanej osoby, bola ľahko predvídateľná, takže som len čakal kedy sa Calvinovo imaginárne predstavenie skončí. Film bol jednoducho nenáročný a kľudne by som po pri ňom zvládol ešte partičku šachu. 40% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama