Reklama

Reklama

11. septembra 2001. Teroristi uniesli štyri lietadlá. Tri zasiahli svoj cieľ. Toto je príbeh štvrtého z nich. Štyria teroristi chceli použiť let číslo 93 ako zbraň proti USA a zasiahnuť Biely dom vo Washingtone. Štyridsiati statoční cestujúci s posádkou im v tom zabránili - aj za cenu vlastných životov. Televízny film režiséra Petra Marklea s dokumentárnou presnosťou rekonštruuje osudné udalosti spojené s letom číslo 93 z Newarku do San Francisca. Vychádza z autentických záznamov komunikácie posádky a telefonátov pasažierov z paluby lietadla spoločnosti United Airlines, ktoré ako jediné zo štyroch strojov unesených moslimskými teroristami nezasiahlo svoj cieľ. Keď sa pasažieri dozvedeli o náraze dvoch unesených lietadiel do budov Svetového obchodného centra WTC v New Yorku, podnikli zúfalý pokus o odzbrojenie štyroch teroristov a záchranu nielen svojich životov, ale aj Bieleho domu, ktorý bol cieľom útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem si film sehnal a až po zapnutí jsem zjistil že to je toto a ne United 93...takže až se to bude distributovat tak v tom bude velký bordel...No nic jinak k filmu...jako televizní snímek je to celkem slušné...Herecké výkony nic moc ale ty nahrazuje celkem slušná hudba. Celou dobu jsem čekal co posádka udělá až...se zřítili a já jsem měl možnost vidět (pouze) díru v poli a nic víc...Jinak je to film velice přesný na minuty a do nejmenších detailů, ale co se tenkrát na letadle stalo víme pouze leda tak z dohadů. ()

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

6/10 Jako televizní film mě rozhodně příjemně překvapil. Určité úseky byly až mrazivé, kdy mi naskakovala husí kůže a to nejsem žádnej cíťa. Celkem přesné a dosti věrohodné. Ještě jsem neviděl všude vychvalovaný United 93, tak doufám, že nebudu zklamaný..............Tak jsem viděl United 93, a proto musím snížit hodnocení na 3* ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak už sem viděl i United 93 a mužů srovnávat!! Tyto dva filmy mi nadělaly v hlavě pořádnej bordel!!!! Věřili bys te , že jsem tomuto filmu dal 5*?? A kdybych neviděl United 93 , tak bych klidně s čistým svědomím 5* dal.Ale nemůžu!!Tento film se mi taky hodně líbil ale je staven spíše na telefonních rozhovorech s rodinou.Ovšem líbil se mi hodně konec , kdy letadlo spadne do pole , je tam díra a k němu míři záchranáři.Dále pěkná hudba , dobré herecké výkony!!Pro mně je to spíše 3,5*. ()

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Jde pouze o televizní snímek, takže rozpočet na něj byl nesrovnatelně menší než na filmový United 93 a zejména po technické stránce nemůže dosahovat jeho kvalit. Ale o to tady ani tak nejde. Především šlo o snahu zrekonstruovat, pokud možno co nejvěrněji, co se vlastně na palubě letu UA 93 stalo a v tomhle směru se to tady asi příliš nepovedlo. I když... to, co se tam přesně odehrálo, to se už asi stejně nikdy nedozvíme. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě úplně stejnej film jako United 93. Nedivil bych se, kdyby to vymyslel jeden a ten samej scénárista. I zde lze nalézt klasické americké trapné prvky. Zejména dlouhé loučení, kdy každej telefonuje dom a říká jim I love you - to už je pak fakt nudné, pořád dokola. Navíc všichni členové rodin na zemi vypadají skoro stejně (kromě té černošky) a pokud zrovna nechovají v ruce mimino, tak musí mít minimálně hromadu odrostlejších harantů. Při tom chystání se pořád letadlo třepe, jako by už mělo konečně spadnout a děje se to fakt hodně často. Takže když konečně dopadne, tak mi spadne kámen ze srdce a su rád, že je konec. Kromě toho, že stejně jako v United 93, tady taky ušetřili na výbuchu letadla při dopadu na zem. Tímhle filmem chtěli asi američani teroristům ukázat, že to hrdý americký národ nezlomilo a že jejich obyčejní občané se nedají a budou s nimi hrdině bojovat. Prostě jen aby smetli to hrdinství teroristů, aby dostali diváka na svou stranu. Och, jak dojemné. Shit! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama