Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jestli jsem viděla ten samý film jako všichni ostatní, protože přestože postava učitele v podání výborného Ryana Goslinga byla opravdu silná, zbytek filmu ne. Připadalo mi to jako milionkrát ohrané téma a neustále jsem měla pocit,že jsem to už někde viděla, pravděpodobně kvůli podobnosti s Mezi řádky aj. Bílý učitel se snaží pomoct černé žákyni;zde zmiňované souznění jsem já osobně tedy nenašla. Se zpracováním a emocemi se určitě dalo pracovat líp, takhle mě to téměř vůbec nebavilo, nemluvě o kostře příběhu, která ani neexistuje.. ()

tormento 

všechny recenze uživatele

Fuu..tak toto som nečakal. To že je Gosling skvelý herec som vedel, ale vďaka tomuto snímku je u mňa jeden z najvýnimočnejších súčasne scény. To sa zhostil svojej postavy ma nechalo počas celého filmu v nemom úžase. Silný príbeh, ktorý je dosť reálny ešte viac umocnil zážitok. Scéna kde mu jeho žiačka donesie dávku je nezabudnuteľná...možno som ešte v opojení...u mňa 95% a Golslingov výkon na Oscara. ()

Reklama

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Neda nic ine mi tu opat napisat...ako vec,ktora bola spomenuta skoro v kazdom komentary...a to ze fakt perfektny Ryan Gosling! Co sa tyka zas filmiku...tak bravurny kontrast bieleho a cierneho, zleho a dobreho, silneho a slabeho...,proste presne toho, co sa snazil ucit Dan Dunne,krasa! Urcite nadpriemerik...nazdar ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších novodobých amerických indie dramat. Díky dialekticky strukturovanému vyprávění. Díky nenásilnosti, s jakou upozorňuje (pomocí školního rámování a vložených mikroreferátů o významných dějinných událostech), že velké dějiny začínají u malých osobních selhání. A taky díky Goslingovi, kterému málokterá role sedla tak jako vyhořelý učitel dějepisu, který nachází smysl už jen v drogách. 90% Zajímavé komentáře: kleopatra, Le_Chuck, Jordan, castor ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme sa Ryan Gosling definitívne a predpokladám že na dlhú dobu, dostal do mojej hereckej top 3. Tento chlapík dokáže byť civilný, presvedčivý a prirodzený. Svojej postave učiteľa bojujúcemu so svojimi slabosťami, sebou samým a svojou snahou niečo zmeniť dodal ďalší rozmer, kde každý pohľad a scéna majú svoj význam. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)
  • Matt Kerr, který hraje zastupujícího učitele pana Lighta, ztvárnil v původním krátkometrážním snímku učitele Dana Dunnena. (CliffLee)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama