Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 140)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář Nolanů a výtečný snímek z prostředí magie a kouzel. Dva kouzelníci (Hugh Jackman, Christian Bale), kteří se rozhodli soupeřit na život a na smrt ve svém řemesle, které ovládají více než dobře. Figurkou v jejich soupeření se stane krásná asistentka Scarlett Johansson. Ve vedlejší roli se ocitl David Bowie, který ztvárnil Nikolu Teslu. Po Iluzionistovi další pěkný film o kouzlení. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Před časem mě kámoš položil otázku, kterou jsem považoval za dementní, tedy hodnou mé odpovědi. "Viděl si už dokonalej trik ?" Vzpoměl jsem si, že jsem jednou viděl kouzelníka jak hodil do klobouku tenisák, pak to přikryl nějakou útěrkou a pak nám ukázal klobouk a tenisák byl v hajzlu. Takže jsem odpověděl "Jo viděl". Jenže to jsem ještě neviděl tenhle Dokonalej trik proti tomu je číslo s kloboukem a tenisákem prd, prd cylilink. Skvělá zápletka, dobře zahrané role a Scarlett Johansson dělaj z dokonalého triku dokonalý film. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Filmu nemůžu upřít dokonale zahrané postavy dvou přátel, mágů, které rozdělila tragická událost. Jejich následné soupeření kdo z nich příjde na lepší trik, kdo přitáhne do divadla více lidí vyústila jen v další zášť a závist. Zajímavě natočené drama, ale nemůžu si pomoct ... příběh mě nijak zvlášť silně nezasáhl. Uvidím ... zkusím se na něj časem podívat podruhé a třeba své hodnocení změním. :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Julyan: 1. Are You Watching Closely? ,2. Colorado Springs ,3. The Light Field ,4. Borden Meets Sarah ,5. Adagio for Sarah ,6. A New Trick ,7. The Journal ,8. The Transported Man ,9. No, Not Today ,10. Caught ,11. Cutter Returns ,12. The Real Transported Man ,13. Man's Reach Exceeds His Imagination ,14. Goodbye to Jess ,15. Sacrifice ,16. The Price of a Good Trick ,17. The Prestige , ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy, které mě hodí do Mínotaurova bludiště, dají mi falešnou mapu, schovají klubko a udělají ze mě natvrdlého Hastingse, abych na konci pochopila scénáristu-Poirota:-) Kouzlo není v jistotě, ale v tom momentu , kdy překračujete most od tajemství k odhalení, okamžik, kdy trik tušíte, ale nejste si jistí a pilíře vaší teorie se mohou kdykoli s rachotem zhroutit. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Jestvuje málo filmov, ktorých repliky v scenári môžu byť chápané dvojakým spôsobom, pričom obe majú počas sledovania svoje opodstatnenie. Bordenovo tajomstvo je už skôr naznačené, keď hovorí svojej milenke, že časť z neho miluje Sarah, resp. má s ňou dieťa. Vo väzení Alfredove repliky k Fallonovi odkazujú na fakt, že ho upozorňoval, aby opustil remeslo: "You were right. I should've left him to his damned trick... I'm sorry... Don't cry. Not for me. Go live your life in full. For both of us." Robertov trik s klonovaním je zase možné predvídať, keď sa v prvej polovici snímky snaží nájsť dvojníka prehlásením: "I don't need him to be my brother. I need him to be me." (Biopler)
  • Hugh Jackman (Robert Angier) ke svému kontaktu se světěm opravdových kouzelníků řekl: "Pracovali jsme se dvěma, s Rickym Jayem a Michaelem Weberem. Hodně nás naučili o stylu a o kouzelnickém druhu herectví a samozřejmě došlo i na nějaké ty triky. Bohužel jich neylo moc. Po pár týdnech jsem si Rickymu stěžoval, že mám dvě děti, takže půlka mého života se odehrává na nějakých oslavách, a tam je spousta drobotiny, která bude hrozně zklamaná, že neumím víc, než je ve filmu. Zákeřně jsem na něj tlačil, jako to jen šlo, ale bylo to jako bušit do zdi. Nepustil ani chlup. Ale setkal jsem se i s dalšími kouzelníky a můžu vám říct pěknou historku. Byli jsme s manželkou v Las Vegas na představení Davida Copperfielda a on nás pak pozval k sobě. Říkal, že má muzeum. Takže jsme nasedli do jeho auta, byla to taková dlouhá zlatá limuzína, a zastavili uprostřed bizarní zapadlé ulice na kraji města. Nikde ani živáčka. Vystoupili jsme a koukáme, že jsme před něčím, co vypadá jako ne právě prosperující sex showp. David ho odemknul, vešli jsme dovnitř a hodně zmateně jsme na sebe s manželkou pokukovali. Vůbec jsme netušili, která bije. A David povídá: 'Zmáčkni té figuríně bradavku!" Tak jsem to udělal - vy byste to udělal taky - a najednou 'vžum!'. Otevřely se dveře a prošli jsme do neuvěřitelného skrytého muzea, velikého asi jako čtyři fotbalová hřiště! Byla tam neskutečná sbírka kouzelnických rekvizit. Původní Houdiniho nádobíčko! David pro nás pak ještě asi hodinu dělal soukromou show." (NIRO)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama