Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Josefin 

všechny recenze uživatele

Fernando León de Aranoa a jeho Princesas. Na dlouhou dobu mě dostal tenhle intenzivní příběh o dvou ženách, jež si vydělávají prostitucí. Dvě princezny, španělka Caye a její nová hispánská přítelkyně Zulejma zprvu odtažité až kritická situace je spojí v přítelkyně. Princezny musí mít své sny a přání , aby přežily ! Když se jim ubližuje, jejich svět pláče. Dojemný příběh, kde nejlépe hrála Candela Pena, mě dojmul přes tolik příkoří ještě tolik víry v budoucnost. Po právu mnohokrát oceněný snímek. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Celkom uveriteľný exkurz do sveta sociálnych pracovníčok, až na to, že silne pochybujem, že by si nejaká na vzťah našla obyčajného chlapíka, čo pracuje s PC. Tieto devy majú k peniazom a tým pádom aj k mužom, ktorí ich majú veľa, ešte oveľa silnejší vzťah než zvyšok žien, takže ony sa nalepia len na prachatých, ktorých môžu pekne podojiť, takých ako je Caye je možno jedna z tisíc alebo ani to nie. A ku konkurentkám dokážu byť oveľa vynaliezavejšie a neľútostnejšie ako je to v tomto filme. 70% ()

Reklama

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Příjemně zpracované téma. Nebudu opakovat, co tu mnohokrát zaznělo. Vypíchnu to, co mi přišlo zašláplé. Neprávem. Semotamo se naťukávaly příběhy ze životů osazenstva. Mohlo to být zajímavější. Jeden příběh dvou lidí nevyzní v tomto prostředí tak vážně, když ho nemáme s čím srovnat. Dobrovolník zamilovaný do šlapky a následná erotická scéna by skvěle vypíchla rozdíl mezi šukáním a milováním. Ale nebylo to dotažené. Výsledky testů (očividně ne moc dobré) by podtrhly scénu, kdy za mnoho násilí přijde pomsta v podobě styku bez ochrany. Chvíle, kdy Caye s nadějí počítala peníze, mi přišly spíš jako vata vecpaná do příběhu, kde by měly hrát hlavní roli prachy - ale nehrají. Pak ani srdceryvné předání a loučení vyzní tak trochu do prázdna. Příběh celkově je pěkně rozparcelovaný, většinu času se divák nenudí, ale celek nijak nenadchne. Naprosto průměrné tři hvězdičky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmy kde jsou hlavní hrdinky děvky mám rád, ale přiznejme se si, že ty příběhy mají většinou tři stejné chutě. Buď za ťapinou přijde princ a je z toho velká romaňtika, nebo za ní přijde hovno a je z toho drsný syrový příběh a nebo se to postaví na starym dobrym sexu. Tady to funguje přece jen trošku jinak a ty dvě holky mně byly sympatický, dlouho jsem přemýšlel co za tím vězí, ty postavy nebyly zase až tak skvěle napsaný, abych si je zamiloval, ale ono je to prostý, bylo to sílící přátelství mezi nimi, které z nich dělalo krásný bytosti a z celého filmu působivě citový zážitek. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatický a emocionálně dobře vyladěný film, který se nás snaží přesvědčit, že prostituce sice není úplně normální povolání, ale prostitutky jsou úplně normální ženy s romantickými sny o dobře fungujícím partnerském vztahu se stejnými starostmi či radostmi, jaké mají zaměstnanci v jiných odvětvích, a když se to tak vezme, tak mezi lehkými holkami v agentuře a mezi řekněme skladnicemi, kadeřnicemi nebo prodavačkami není v podstatě žádný rozdíl. Což se mi tak úplně nezdá, i když se v téhle branži nepohybuju. Odhaduju, že realita jejich existence a povah bude poněkud přízemnější, minimálně v průměru. Hodnotový žebříček musí takové řemeslo nevyhnutelně narušit a postupně úplně zdeformovat. Pro Princezny je příznačné, že se tam nevyskytují pasáci a je nulový vliv organizovaného zločinu. Ze spousty holek má potíže s drogami jen jediná, nejspíš aby vyplnila kolonku diváckého očekávání. Jinak se ale musí přiznat, že hlavní hrdinky jsou sympatické a příběh má civilní a přes výše uvedené celkem realistickou podobu. Je to slušně zahrané, s chytlavým hudebním motivem. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama