Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Indie filmy su obsahovo v opozici s kostantelym hollywoodom, technciky vsak nemaju prostriedky a casto ani schopnosti filmovej posadky, preto su nuteni indie tvorcovia hladat zaujimavu ´znudzecnost´. vacsinou sa nepodari, sem tam sa zadari natolko, ze vznikne divny b-ckovy hybrid a sem tam motyka vystreli. tentoraz nestrielala ani motyka, ani kladivo, ale divny b-ckovy film prijemne mrazil. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

k tomuto filmu jsem se dostal omylem při snaze najít jiný film Brouk a toto mělo ke komedii hodně daleko ;-) No co, tak okomentuju i tento ... Kromě atmosféry plné deprese, nejistoty a paranoi nabízí slušný psychologický rozbor schopnosti manipulovat blízké i bez relevantních důkazů. Provedení nebylo špatné a možná by si ode mně zasloužilo i vyšší známku, ale u mě ji shazuje dost skličující nálada a scénář téměř bez příběhu - jde vlastně jen o vystižení stavu mysli a charakterů postav. Něco mezi 2-3 hvězdami a není důvod se k němu vracet. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Nádherná sonda do chorej mysle narušeného človeka zobrazujúca taktiež neuveriteľnú silu sugescie voči okoliu aj sebe samému. Až do záverečného rozuzlenia filmu nemá divák úplne jasno či je blázon on alebo je skutočné to o čom dve hlavné postavy viac ako hodinu a pol zapálene diskutujú. Nedať tomuto filmu šancu môže byť pre mnohých vykúpenie z nudy ale pre fanúšikov komorných dusných temnôt taktiež veľká strata. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou ztroskotanců kupodivu moc nedoprovázela hudba, takže mi přišly některé pasáže dost suché a postupem času, kdy se řešily jen samé kraviny, mě film začal už nudit. Myslím, že kdyby se to zkrátilo o takových dvacet minut, bylo by to jen dobře. Další věcí jsou brouci. Celou dobu se o nich jen mluví a vlastně pomalu nic nevidíte. Na jednu stranu je to dobře, protože režisér nechal působit divákovu fantazii, ale chtělo to trochu akčnosti. Tu nám tam navodil hlavně bývalý manžel Agnes, který nešel pro facku daleko. Postavu Petera jsem si nejvíc oblíbil až při důkladné prohlídce jeho ústní dutiny a zubů, do té doby mi přišel jen jako tuctový psychouš, kterých máme možnost vidět spousty. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Totálne psycho. Psycho s myšlienkou. Ťažko k tomuto filmu viac písať,ako ho predstaviť potenciálnym divákom, pretože niečo podobného v mainstreame ťažko nájdete. Friedkin si spomenul na sugestívnosť svojej réžie z dôb dávno minulých. Connick hrá najodpornejšiu postavu kariéry a Judd vyzerá dobre aj bez make upu. Aj tých 8 miliónov v tržbách je pre mňa prekvapením. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu není vidět jediný brouk. (ČSFD)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes v květnu 2006. Režisér William Friedkin získal Cenu kritiků. (Terva)
  • Během natáčení mělo utržilo mnoho členů štábu kousance od hotelových štěnic. Při natáčení se totiž spalo v šesti hotelech. (Terva)

Reklama

Reklama