Reklama

Reklama

Jason Bourne se opět vydává na cestu za pravdou a svojí minulostí, ale tajná sekce CIA po něm stále pátrá. Na scéně se objevuje novinář Simon Ross, který pátrá po informacích o projektech Treadstone a Blackbriar. Využívá při tom zdroj z řad CIA a dostává se blízko k důležitým informacím. Neunikne tak pozornosti Jasona Bournea, lačnícího po informacích o své minulosti, ale především pozornosti Národní bezpečností agentury, pro kterou je případný únik informací naprosto nepřijatelný a je připravena mu zabránit za každou cenu. Nikdo tak není v bezpečí. Na mušce je nejen Simon Ross, ale i Jason Bourne, který chce definitivně odhalit pravdu o své minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 461)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Emocionální a smysluplný akční majstrštyk Paula Greengrasse. Autentická kamera, režijní genialita, neutichající tempo, záblesky střihu, flashbacky předcházejících dílů a vyšperkovaná postava Jamese Bourna. Scénáristicky dokonale bodnuté do diváka. V závěru už nestíhám utírat pot a sledovat každý detail odehrávající se přede mnou v téhle akční jízdě s dokonalým koncem filmového plátna. Pokud při sledování jen mrknete tak jste v hajzlu. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

To kúpite príslovečnej epileptickej opici ručnú kameru, potom zabehnete do cestovky a kúpite pre ňu cestu okolo sveta. Na nej bude filmovať svojho ošetrovateľa ako behá a strieľa. Potom natočený materiál nastriháte na zábery nepresahujúce dve sekundy a voilá „najprogresívnejší“ film roka 2007 je na svete a v TOP 50 CSFD. 6/10 ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Totálny meganámrd! ;-) Áno, je to "len" zdokonalená dvojka, áno, naháňačka v New Yorku (inak excelentná!) mohla byť kľudne o tri minútky dlhšia, aby mal človek pocit podobne dobre vygradovaného adrenalínu ako v dvojkovej Moskve, a áno, ďalší diel v tomto štýle už nechcem a prípadné pokračovanie ma zaujíma len v podaní iného režiséra. Ale to sú všetko zbytočné námietky, pretože je to aj tak jeden z najlepších akčných filmov vôbec (a určite akčná bomba roka), navyše šikovne napísaný, plný nápadov, napínavý a s drvivou bojovou choreografiou. A Matt Damon? Niežeby podával nejaký oscarový výkon, ale aj tak je obdivuhodné, ako sa zaparkoval do tej úlohy. Kým v jednotke som mal problém mu toho killera veriť, po trojke mám dojem, že by zlámal väzy nielen Huntovi, Craigovmu Bondovi alebo trebárs Stathamovi, ale asi by si poradil aj s nasratým Megatronom. ;-) Napokon, Greengrass jediným ledabolo odpľutým chrchlom urobí do Baya dieru ako brokovnica kalibru 12. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No popravde receno, krapet zklamani, ale v podstate sem se na tenhle film ani nak zvlast netesil, takze mi to ani nevadi. Pribeh navazuje primo na predchozi dil, nezatezuje se s nakou rekapitulaci nebo vysvetlovanim kdo je kdo a od zacatku opet Jason utika. Ale ono to vlasne nevadi, pribeh je jednoduchej, takze to clovek pochopi a ze mu nic nerikaj postavy, to je v podstate fuk, protoze skoro o zadny postave se nic nedozvime a vzdy se naka objevi aby neco kecla a uz je zaber jinam. No a zaverecny odhaleni je naprosto na picu, kuli tomuhle se jako Jason tri filmy honil? No a uplnej zaver je predvidatelnej. Navic i kdyz se da rict, ze je celej film jedna velka honicka, nemuzu rict, ze by tu byla naka vylozene zapamatovani hodna scena, protoze ta akce spociva v tom, ze Jason nekam bezi, nekdo honi jeho nebo nekoho honi on a je to furt dokola a tech par bitek a honicek v aute neni nic novyho. A tim se dostavam k nejvetsimu problemu filmu, naprosto totalne mega vymastena idiotska zkurvena kamera. Ve filmu neni snad sekunda, kdy by se kamera neklepala a nelitala z mista na misto a do toho zbesilej strih. Je mi jasny, ze tim chteli tvurci ziskat na akcnosti (a povedlo se jim to), protoze sledovat staticky 100 minut beziciho typka by asi moc nenadchlo, jenze diky ty zkurveny kamere si clovek nic neuzije. Nemuzete si vychutnat zadnou bitku nebo honicku, protoze to je vse neprehledny jak kamera lita z mista na misto a nemuzete si vychutnat ani herecky vykony. A taky zadnej zaber kuli kamere nevypada cool. Proste kamera celej film zkurvila. Co se tyce samotnyho Damona, ten je stejnej jako vzdy, tvari se furt stejne, nevypada jako bouchac, ale rozjet to umi. Akorat skoda, ze ma asi jen jednu slusnou hlasku. Jiste, je to jeden z nej akcnich thrilleru roku, ale kuli tomu, ze film je vetsinou stejnej jako druhej dil, konec je debilni a kamera na hovno, tak mi nepride, ze by byl na 5*. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Parádní vyvrcholení Jasonova příběhu. Akce je v Ultimátu nejvíce strhující ze všech Bourneů, Greengrass tímto pro mne stvořil jeden z nejlepších akčních filmů všech dob. Ten by svým zběsilým, ale stále přehledným stylem, dokázal i z rozhovoru stařečků nad šálkem horkého čaje udělat monumentální akční scénu. Ultimátum se žene vpřed obrovskou rychlostí, nemá ani jedno hluché místo a vyžaduje od diváka velké množství soustředěnosti. Nejedná se sice o nijak intelektuální látku, ale po chvíli nepozornosti člověk netuší, co kdo proč dělá - tak moc je tenhle snímek rychlý. U mne maximální spokojenost. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (42)

  • Stejnojmenná knižní předloha nemá s filmem téměř nic společného. Pojednává o Bourneově boji se známým teroristou Šakalem. (Siriuss)
  • Natočení dramatické honičky aut v New Yorku trvalo celkem šest týdnů. Při této automobilové honičce jela auta rychlostí maximálně 35 mil za hodinu (56 km/h). NYPD (newyorský policejní sbor) mělo obavy o bezpečnost chodců a vyšší rychlost nepovolilo. (don corleone)
  • V tomto třetím díle série zazní oproti předchozím dvěma dílům speciální rozšířená verze skladby "Extreme Ways" s názvem "Extreme Ways (Bourne's Ultimatum)", kterou Moby nově přezpíval právě pro tento film. (T-enter)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Jason Bourne a Tommy Lee Jones

Jason Bourne a Tommy Lee Jones

29.07.2015

Zatímco se stále doufá, že v pátém bourneovském filmu uvidíme Vigga Mortensena (měl by se ucházet o roli hlavního padoucha), špiónský comeback Paula Greengrasse a Matta Damona nabral jinou hereckou… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama