Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Přestože je tento díl už o poznání horší, než předchozí 3 díly, je se pořád na co dívat. Film má slabší úseky a stejně tak zábavné pasáže, takže průměr si to zaslouží. Chybí Lilly, generál zestárnul a taky už to není co bývalo, naopak nové postavy dětí, hulícího policajta jsou o poznání slabší. Serii zachraňuje Gilbert, který má vlohy, talent a zkušenosti snad se vším a některé jeho frky stále fungují. Stejně tak Emilova hláška na Petru s černými vlasy "tu jsem nikdy neviděl" nebyla špatná :)) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Už to není, to co bývalo. Taxík jakoby ztrácel koně pod kapotou. Ačkoliv se jedná o neslabší taxíkovský film, určitě to není na zabalení celé série a pořád se to u mě vejde do nadprůměru. Velmi dobrý začátek leccos sliboval, ale po odchodu Djibrila Cissého jakoby film trošičku ztrácel tempo. Možná by nebyl špatný nápad, nechat hrát "hvězdu" déle (to platí třeba i pro Taxi 3, kde se taky na začátku krátce objevil S. Stalone) - určitě by to bylo zajímavější. Ale na druhou stranu opět potěší standartní herecké obsazení, nějaká ta akce a samozřejmě plno fórků. Pro příští díl Taxi tvůrcům doporučuju vymyslet něco opravdu originálního, víc akce a ježdění, opět pozvat nějakou celebritu a trochu víc si pohrát se scénářem. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Francúzi ma veľmi potešili štyrmi skvelými dielmi o športovom taxíku. Tieto filmy majú grády, majú mnoho udalostí, vynálezov, zaujímavých postáv, dynamický dej, prekvapenia, hefty, zábava je vygradovaná, proste nenudím sa skoro vôbec pri nich. Sem tam je to prehnané, ale mne sa to aj také páčilo. Týmto dielom s Djibrilom Cissém a Olympiquom Marseille ma veľmi potešili, chýbala mi však len Marion Cotillard, ale aj tak som si to užil. Naozaj neviem, ktorý diel sa mi páčil viac, či tretí alebo tento štvrtý, možno ten tretí lebo mám naň naviazané aj určité konkrétne spomienky, ale tento bol určite honosnejší. Samy Naceri s jeho bielym taxíkom opäť nesklamal a je to práve on, kto drží tento film vo výšinách. Trampolíny, špionáž, vily, proste scenár na výbornú, dej na 1-, postavy za 2, hudba za 1-, réžia 1-, kostýmy 1- a celkový dojem s ostatnými vedľajšími efektmi ma presvedčil dať tomu 4 hviezdy. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

No tak chtěl jsem dát o * více, ale přece jen Taxi 3 bylo lepší. Neřekl bych zábavnější, ale celkově na vyšší úrovni. Problém vidím teda hodně ve scénáři, ale taky, v tom, že v předchozích dílech to bylo o francouzské "policii" a hlavně o Taxi(což vypovídá v názvu), ale tady to je naopak. Zaměřuje se to především na pěkně hloupé, ale i vtipné Marseillské policisty a taxíku si užijete pramálo. Naceri s Diefenthalem pořád skvělí. Jen to také trochu přehnali s komisařem Giberém(Farcy). Dali mu až moc prostoru, a tak jsou jeho hlášky, o to méně cennější. 49% bych nechal, ať to je těsně pod vrcholem 50%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +původní herecká sestava, několik nových nápadů, spád, akce, humor -trochu se opakuje a vykrádá sám sebe, některé scény jsou hodně pitomé, přesto bych uvítal pátý díl, který zatím nevznikl/// Tak jsem konečně zhlédl čtvrtý díl, mojí oblíbené filmové série. Asi budu jediný, kdo bude tvrdit že má tato série vzestupnou tendenci. Alespoň tedy do třetího dílů. Čtvrté pokračování i vzhledem k tomu že ho vidím 5 let po vydání a 9 let od zhlédnutí předešlého dílu už nemá takové grády jak tomu bývalo. Přesto jsem se hodně pobavil a často i pořádně zasmál. Stále je to ta stejná odlehčená akční komedie, která opět přinese hodně nového humoru a občas dobrou a rychlou akční honičku./// Celkem 70%/// ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Taxi mělo ve filmu na poznávací značce číslo 2007, odpovídající roku natočení filmu. (SallyZen)

Reklama

Reklama