Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když se má ve Francii natočit současná komedie (to jest ne ze staré školy), musí se scénáře chopit Luc Besson. Taxi je prostě klasa, má to super vtip, super obsazení, super auta (i když je to místy hodně přitažené za vlasy, ale co, u tohohle se člověk má bavit). Co víc si přát? Po zhlédnutí filmu jsem málem nějak začal mít víc rád Němce, ale pak mi docvaklo, že Emma Sjöberg je Švédka:) A pokud máte rádi moderní muziku, ať už trochu taneční nebo hip hop, přijdete si na svoje, podkreslení honiček je prostě výborné...No a pokud nemáte rádi policii, bude se vám Taxi líbit ještě víc;) Mimochodem televizní dabing ani zdaleka nadosahuje kvalit toho z videa...a přitom Taxi, Taxi televize uvedla právě s nedostižným "videodabingem"...tohle nikdy nepochopím... 80% i po všech těch letech (psáno 2014). ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

TAXI ako ďalší film z dielne Luca Bessona ponúka povestnú francúzsku energiu, dynamiku i humor. Jazdy taxíkom, prípadne naháňačky sú natočené veľmi dobre: strih, kamera, ozvučenie, všetko ako má byť. Duo hlavných predstaviteľov tvorí jeden z najlepšich prvkov filmu a aj vďaka nim pôsobí TAXI pozitívnym dojmom. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak co, Bavoračky, jak je? Furt v tom traktoru? Omlouvám se za posledně. Já blbec, zapomněl jsem na ruční brzdu, proto mi to nejelo." Peugeot poráží Mercedesy a ještě se jim vysmívá? Já tedy, kdybych na to měl, tak jsem zastáncem německý kvality, ale projížďku vytuněným taxi Peugeotem si nikdy nenechávám ujít. Mám totiž slabost pro tento bessonovsky pokleslej druh zábavy. Prostě taxík sviští, pasažéři zvrací, Daniel se neustále usmívá, Émilien vytrvale zkouší získat řidičák a já lituju všechny Němce, kteří se přiblíží ke splašenýmu taxíku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

No musím povedať, že je to super pocit, keď sa človek pri komédii zase schuti zasmeje a užije si ju plným priehrštím. Skvelé hlavné duo, výborná komédia, unikátne a skvelé situácie a proste jednoducho vynikajúca rýchla jazda, ktorá stojí za to. Neviem čo viac ani povedať. Je to proste vtipné a skvelé. Stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Parádní jízda od začátku až do konce. V tom filmu se pořád něco děje. Jasně, zápletka neni nějak extra sofistikovaná, ale člověk se nenudí. Ten taxík se pro mě stal libůstkou a klidně bych přivítal hodinovej film bez komentáře, kde by to auto jen tak jezdilo ulicema Marseille. Ty záběry byly totiž parádně natočený. Hodněkrát jsem se i zasmál, přesto fakt nemám rád, když je z někoho udělaná banda vypatlanců, jako tady z policie. Fakt mě to irituje a je štěstí, že v jedničce ještě hraje prim Daniel se svym nablejskanym vozem. Pokračování jsou na tom v tomhle směru hůř a taky jsem je hůř ohodnotil, tady super 4 hvězdy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)
  • Na začátku závěrečné honičky urazí Daniel (Samy Naceri) svým Peugeotem zpětná zrcátka Mercedesů. Později při honičce však Mercedesy svá zpětná zrcátka opět mají. (Martin_Happy)
  • Před první loupeží krade Rachid (Sébastien Pons) Peugeot 106 Rallye, ale když k němu přijde policista po přestřelce, už sedí ve 205 GTi. (Maverick86)

Reklama

Reklama