Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku teda fakt ako nič moc, skôr chaos, u ktorého človek nevedel, o čo poriadne ide. Ale potom sa to zrazu rozbehlo a to bola neskutočná vec. Čierna komédia ako hrom v podaní Davida Schwimmera a Simona Pegga v roliach dvoch kolegov, ktorí sa rozhodli niečo urobiť so svojím životom. Film jede v dobre známych šlapajách komédií, v ktorej sa jeden zúfalec spojí s blbcom, ktorý má plán ako "ľahko" prísť k peniazom. Všetko sa samozrejme pokazí a mŕtvol bude neúrekom. Aj keď je táto štruktúra značne opozeraná, snímka po väčšinu stopáže skvele baví, vďaka prepracovanému scenáru, dobre napísaným postavám, ktoré majú vždy schované nejaké prekvapenie, skvelým gagom a prekvapivému koncu. Práve ten sa mi páčil najviac. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o tom, jak se jednoduchý plán může krutě zkomplikovat, po krátkém úvodu nastává osudový večer a s ním napětí, které vydrží až do závěrečných titulků, celá ta temná atmosféra je ovšem nadnesená britským vtipem a já mám opravdu slabost pro morbidní humor... Závěr filmu je navíc dokonale ironický, krutý, černý humor v té nejryzejší podobě. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Všecko špatně a ještě naruby, míchání žánrů, nelogičnosti až trapnosti, zcestné vkládání detailů s nulovým účinkem, nevhodní herci, co 3 min. nová písnička a ne vždycky vhodná s funkcí dorazit rozviklaný hřebík, který né a né se zarazit. Pegg mi až tak nevadí, ale Davida jsem viděla snad jednou v Přátelích a je to pořád stejné prkno jak poleno. Neznámý rejža se snažil prorazit mezi hvězdné kultovní režiséry, ale s určitostí neznámým zůstane, nula od nuly pojde. Tu první hvězdu dávám za nulový efekt, druhou rozhodující přidávám ke korunce Miss Poupě Wyomingu či Oklahomy, když měla tak krásný den, že jako bonus dostala pěkný výlet do Oregana a zaslouženě. Nefungovalo to, čekala jsem houby s voctem, ale film pro mě skončil současně s titulkama a už o něm nevím nic, leda tak velké h... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poměrně ujetá záležitost, která by se dala charakterizovat jako komedie s kriminální zápletkou, která využívá ve stylu Tarantina násilí jako zábavný prvek. Je z ní cítit ovlivnění americkou nezávislou scénou a nejblíž by se snad dala připodobnit ke snímku Zkurvená noc. Scénáristická hříčka, kde se proplétá víc dějových linií, postavy filmu na sebe vymýšlí sérii průhledných i zcela neprůhledných podrazů a celé to stylově není příliš čisté, nicméně zábavnost se tomuhle kousku upřít rozhodně nedá. Největším tahounem je Simon Pegg, ale ostatní film určitě nepotápí. Záporem je, jak už jsem uvedl, neschopnost udržet čistý styl, takže film někdy brnká v postavě hlavního hrdiny na strunu sentimentu a některé scény jsou pro změnu zbytečně krvavé na film, který se po většinu své stopáže tváří jako rodinná komedie. Celkový dojem: 75 %. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil, a nebylo to kvůli tomu že ho režíroval režisér Dead end, což jsem zjistil až několik minut po shlédnutí. Film jsem chtěl vidět spíše pro dvojici Schwimmer a Pegg. David tu hraje umaštěného smolaře a tahle role mu dokonale sedne. A Pegg mě překvapil tím jak je tlustej. Celý film je naprosto pohodovej, vraždy a suchej humor tu je naprosto dokonalý. Jen zhruba posledních 10 minut mohlo bejt jiných protože ke konci se zbytečně tlačilo na pilu. Ale jinak paráda. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • V USA byl snímek distribuován rovnou na DVD. (Othello)
  • Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi. (Driss)
  • Scéna s lentilkami je přímým odkazem na film Matrix (1999), kde Morfeus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) také modrou a červenou pilulku, jakožto dvě možné varianty dalšího vývoje situace. (GordonCZ)

Reklama

Reklama