Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg se vedle Davida Schwimmera objevil již v Bratrstvu neohrožených a byla jsem zvědava, jak to mezi nimi bude tentokrát. Pěkně vypečená dvojka se z nich stala:) Parádní komedie o tom, že i zdánlivě obyčejný a jednoduchý plán se může v mžiku zvrtnout a přinést tak hrdinům zapeklité okamžiky. Celý příběh je nabitý nečekanými zvraty, vtipnými hláškami a bizarními situacemi. Až do posledního okamžiku si nemůžete být jisti tím, co bude následovat. V průběhu děje se rovněž ukáže, že identita některých postav je značně nejasná. Alice Eve umí:) Závěr filmu nechává tušit, že ještě bude následovat mistrovský souboj:) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No prijemny prekvapeni, cekal jsem, ze kdyz tu je Pegg, tak to bude slusna zabava, ale takovou pecku sem necekal. Sice to je dejove typicka krimi komedie o parte podvodnicku, co vymysli zdanlive genialni plan a pak se to vsechno pomrda, ale to vubec nevadi. Film je sice zbytecne prekombinovanej a neverohodnej, ale zase na druhou stranu neni nouze o mrtvoly a tvurcum na hlavnich hrdinech absolutne nezalezi, takze se nekona zadnej happy-end. No a jelikoz ma film jen 80 minut, hraje tu slusna hudba (obzvlast me potesila pisnicka od Rammsteinu) a celej film je vcelku cool natocenej, tak je to prakticky takova cernohumorna jizda od zacatku do konce. A nektery vtipy jsou fakt brutalni, misty doslova. No a herecky obsazeni se taky povedlo, samozrejme vsemu vevodi Pegg, ale i ten Schwimmer ujde, i kdyz by furt nemusel mit ten trpitelskej vyraz. No a Alice Eve je takova kopie Witherspoon a je taky zabavna. Mozna ne uplne cistejch 5*, ale ja se fakt perfektne bavil od zacatku do konce. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak černá může být černá? V případě Big Nothing je černá černější než černá a nikoliv zásluhou pracího prášku, který by hrdinům, ke konci již značně upatlaným od krve, přišel vhod. Teprve druhý film talentovaného Francouze Jeana-Baptisty Andrea (tím prvním byl „jiný“ horor Dead End) změnil můj názor, že i morbidita má své meze. Tvůrci vše tlačí až nadoraz, své postavy v žádném ohledu nešetří a těla padají k zemi jako kuželky na bowlingu. Vydírání, tvrdé porno, utopení ve sračkách (v regulérních sračkách, nemyšleno obrazně) a taky sekera v hlavě a hlava v hajzlu (nezávisle na sobě) – je to fakt brutální, což uznávám jako člověk zvyklý na hodně drsný humor. Netvrdím, že jsem se nebavil. Bavil a prvotřídně. Občas mě zamrazilo, ale cynický úšklebek nezmizel až do nečekaného finále, které dosahuje nových dimenzí mrtvolnosti, jde-li o komedii. Neustále preferování té nejhorší ze dvou a více variant vývoje nastalé situace vám možná přijde přehnané, no, mi pokaždé udělalo radost. Big Nothing je dokonalý protipól k americkým romancím, tvořeným neustále podle týchž šablon (taky jde o britsko-kanadskou koprodukci) a to nejen přiměřeně originálním vršením miniaturních katastrof, nýbrž také velmi cool režií a nabušeným soundtrackem. Pro krátký okamžik zapomínám, že mám nějakou soudnost a s přihlédnutím k tomu, jak moc jsem se bavil (na max), dávám plný počet. 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Le_Chuck, Vitason, ScarPoul ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Režisér sa po minulom vydarenom kúsku, Smrt přichází v bílém, vrhol do vôd čiernej komédie. Do ansámblu prijal Rossa a zároveň urobil predcasting pre Star Trek. Otestoval budúceho Scottyho a prubol medzigalaktickú prdelku Carol. Nečudujem sa, že film vôbec nešiel do kín. Veľké plátno by mu nepasovalo. Pre DVD formát je Nula od Nuly pojde oddychovka s uvedomelou minutážou. Veľmi vhodné pre domáce kukanie v štýle Čo dnes dávajú? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil, a nebylo to kvůli tomu že ho režíroval režisér Dead end, což jsem zjistil až několik minut po shlédnutí. Film jsem chtěl vidět spíše pro dvojici Schwimmer a Pegg. David tu hraje umaštěného smolaře a tahle role mu dokonale sedne. A Pegg mě překvapil tím jak je tlustej. Celý film je naprosto pohodovej, vraždy a suchej humor tu je naprosto dokonalý. Jen zhruba posledních 10 minut mohlo bejt jiných protože ke konci se zbytečně tlačilo na pilu. Ale jinak paráda. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • John Polito přijal roli ve filmu díky tomu, že scénář byl "to nezvrácenější, co kdy četl." (Othello)
  • Billy Asher musel po Francouzi Jeanu-Baptiste Andreovi „projet“ jeho scénář a upravit ho do anglicky srozumitelnější verze. (s.e.p.p)
  • Scéna s lentilkami je přímým odkazem na film Matrix (1999), kde Morfeus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) také modrou a červenou pilulku, jakožto dvě možné varianty dalšího vývoje situace. (GordonCZ)

Reklama

Reklama