Reklama

Reklama

The Burning Stable

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1896, 1 min

Obsahy(1)

V této kratičké epizodě, kterou nechal natáčet pan Edison uvidíte sérii odvážných činů, při zachraňování koní ze stáje. Kůlna je v plamenech a koníčci se nemohou dostat ven. Do stodoly naběhne parta kluků, která je ať po dvou, či po jednom hbitě vyvede ven, než se to vše stačí zřítit. Nakonec vyjede i vůz a jeden chlapec nám ukáže svoje hbité tělo při sjíždění z půdy po žebříku. (RadimFišer)

(více)

Recenze (8)

dwi 

všechny recenze uživatele

Na sklonku roku 1896 se režiséři zaměstnaní v Edisonově společnosti soustředili na předělávky úspěšných filmů konkurenčních společností. Heroické scény při záchraně lidí či zvířat z hořících objektů tradičně přinášely do kapes producentů nemalé zisky. Majitelé kin mohli s rostoucím počtem navzájem si podobných snímků dělat tématická představení, která však splývala v jednu monotónní sérii bez výraznějších nápadů. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Dramatická scéna. Vytáhnutí 4 koní z hořící stodoly, vyjetí auta ze stodoly a sklouznutí chlápka po žebříku.....skvělý nápad vydělat peníze na dramatičnosti, to se musí nechat. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo natáčet trochu dramatické události. Čtyři koně vyvádění z hořící stáje, týpek sklouzávající po žebříku. Jů! ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Z hořící stáje z níž vychází dým vyvádí lidé koně, vyvezou i kočár a několik jich na straně seskočí nebo sleze po žebříku. Docela dost akce v jednom krátkém záběru. ()

Reklama

Reklama