Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

TomBar 

všechny recenze uživatele

Bábkový film nemá veľa konkurencie, preto aj moje hodnotenie je podriadené tomuto nedostatku. Napriek voľnejšej stupnici ;-) je však tento film zručne zanimovaný, postavičky sú veľmi svojské a výpovedné. Ide však o akúsi koláž poviedok, z ktorých niektoré sú svojím námetom lepšie či horšie. Súhlasím s názorom, že poviedka o Ploutvičkovi a Větvičkovi stojí nad ostatnými, ale globálne mi príde cela kompilácia ako sympatický počin. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film má mnoho kladů. Výbornou animaci, kulisy, provedení masek a výpravu, dá-li se tento pojem použít v animovaném filmu. Skvělá hudba. Trochu jsem se bál toho "horroru", ale hned úvodní "příběh" s hmyzím cirkusem mě přesvědčil o tom, že i tohle tu bude (je to docela psycho) a následující mysteriózní atmosféra byla taky v pohodě. Ten film má však jeden dost velký a podstatný zápor, který může všechno výše zmíněné převálcovat. NIkdy nebude fungovat takhle v jednom kuse. Při hodinové projekci je to prostě utrpení. Občas je to totiž opravdu jen snůška náhlých a ne zcela propracovaných nápadů, které by třeba výtečně fungovali a působili jako krátké štěky. Rozkouskovat to, byla by to paráda. Protože některé příběhy a sekvence filmu jsou dost nudné. Občas jsem měl problém udržet oči otevřené. Zde toilk opěvovaný příběh Větvičky a Ploutvičky mi přišel nesnesitelný a dost nudný. Naopak, již zmíněné hmyzí zrcadlo, zvířecí kremační pracovník, přišité ucho nebo džin, mi přišly docela dobré a vidět je postupně jako samostatné celky a ne jako jeden plácající se hodinový paskvil, možná bych šel s hodnocením i výše. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Koláž bizarních postav i nápadů. Animovaná oslava divnosti. Ač to nemá žádný příběh a vypadá to pěkně ponuře, docela jsem se u toho bavil. Bez Werichova jména to sice nepřitáhne tolik lidí jako Fimfárum, ale kvalita je opět na vysoké úrovni. Větvička a Ploutvička je bez debat nejsilnější částí povídkového filmu. Stopáž je naprosto přiměřená. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Na Jedné noci v jednom městě se mi líbí fakt, že si autor Jan Balej vytváří svůj vlastní styl. Proto nečekejte film podobný tvorbě Tima Burtona.. Jan Balej využívá svého potomka k lehce bizarní výpovědi o lidské společnosti v Ulitě, metaforickému přepisu života stromu/ryby a člověka v povídce Větvička a Ploutvička a mírně hororovým příběhům v Jedné noci v jednom městě. Žádná z těchto částí se nepodobá žádné soudobé tvorbě na světě. Dokáže nám však připomenout, že Česká republika (a Československo) byla v tomto (a nejenom) druhu animace špičkou ve světě. Atmosféra Jedné noci v jednom městě vás přenese do dob, kdy v Československu vznikaly animovaná díla s myšlenkou, ke kterým se může směle řadit. Více než mainstreamové dílo vytvořil tedy Balej artovou záležitost, která se uměleckých okruhů dotýká v nejednu chvíli. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který možná lehce poškozuje jeho neucelenost a nevyrovanost jednotlivých povídek. První povídka Ulity je dobrá (4*). Jen je škoda, že si Balej nepohrál s jednotlivými motivy trochu více. Je zde sice rozvedena psí kremace, ale ostatní dobré nápady (hajný, oslík) zůstávají jen na úrovni jednoduchého črtu. Druhá povídka Větvička a Ploutvička (5*) je geniální. Postavit námět na stromu a rybě funguje a v této pasáži i nejvíce vyniknou skvělé nápady, které jsou na toto téma nanášeny (květináče místo bot, ptačí budka atd.) Tento příběh je tak vydařený, že místy může i dojmout. Třetí povídka Jedné noci v jednom městě je nejslabší, ale rozhodně ne špatná. (3*). Je pro ni příznačné to pro celý film a to nevyrovnanost jednotlivých pasáží a také po skvělé předchozí povídce už tato tolik nevyniká. Po výtvarné stránce nemám co vytknout. Postavičky celého filmu jsou krásně a originálně provedené o prostředí ani nemluvě. Hudba sice občas zavání nekvalitními samply, ale tak už to dnes asi chodí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Některé dekorace byly vysoké i dva metry, a tak animátor s kameramanem museli lézt po štaflích. (Cherish)

Reklama

Reklama