Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Beru to jako zmrtvýchvstání Jeana Claudea. Trochu jiný typ filmu (a hlavně ztvárněného hrdiny), než na jaký jsme u Jeana zvyklí. Nebylo to vůbec špatné. V úvodu i dobré hlášky. Zajímavost, že ožralý jak dobytek dokázal zlikvidovat několikačlennou partu padouchů. A to prosím s pistolí. Film si vyhrál s dosti detaily. Např. když scénář potřeboval, aby se Jean na chvíli vytratil ze svého domu, nechali jej zavolat z telefonní budky na pevnou linku nového amanta své skoro ex, protože v autě měla svůj mobil na zadním sedadle a nereagovala na něj. Hloupost, ale někdy na takových blbostech scénář zahoří. Tyto drobnosti byly ale zase "vyrovnány" několika nelogičnostmi. To by tak nevadilo, jako přestřelka na závěr. To už bylo příliš uhoněné a příchodem jeho bývalého kolegy na scénu i trochu komické. A proto jsem se díky školáckému závěru rozhodl pro tři hvězdy. Jinak ale po dlouhé době slušný Jeanův film. PS: Akorát - co ta jeho boule? Tu kdysi neměl... ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Ešte pred tým než niečo napíšem, chcem pripomenúť že Van Damma nemám rád. Je to pre mna baleťák ktorý sa poúšal (ešte raz pripomýnam Pokúšal) marne preraziť nejakou tou akčnou peckou. Jeho posledný snímok The Hard Corps sa mi velmi nezdal ale tento už bol iná káva. Pozeral som ho síce s donútenia ale ku stredu filmu ma velmi zaujal. Sice je už vidno že karate mu už nejde ako kedysi ale vidím tam snahu, ktorá sa v mojom prípade cení. Strielania je tam pomerne dosť slušná porcia, a tak isto sa tam van damme aj pokúšal hrať čo sa mu podarilo. Tak isto má u mna ešte jedno plus jeho gangster výzor ktorý sa nevidí každý den. Takže ked si to zhrniem tak mi víde priemerný ale dobrý akční snímok sice s nenávideným hercom ale dosť dobrým scénarom. Pre mna 3,5*. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Peckovni kousek tohle dilko opravdu vypadalo na navrat JCVD ktery se pak sice nekonal ale tu roli utrahajzlackyho zfetovanyho policajta si dal naprosto mistrovsky asi nejlepsi film tak za 10 let ve kterym se objevil ja vim ze nekdo namitne ze se tu vubec nepere jenom se strili ale mne to nevadi tenhle ultradrsnej akcnak o nekompromisni pomste si rad zkouknu kdykoli znovu Vandamme mile prekvapil moc se mi to libilo ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nepatřím zrovna k těm, kteří vyhledávají Van Dammovi filmy, ale když běží v televizi, vždy se rád podívám a povětšinou bývám příjemně překvapen. Až do smrti jsem - přiznávám - nechtěl zhlédnout, ale příjemně kladný komentář od Malarkeyho mě příjemně namotivoval, takže mu patří velké dík. Tenhle snímek je totiž úplně jiný než jsem čekal. Spíše než na blízký konakt totiž sází na poctivé střelné zbraně a místo hrubého nástinu děje tu je opravdový příběh a postavy. Až do smrti navazuje v tom nejlepším slova smyslu na syrové kriminální příběhy francouzské školy posledních let. Příjemně zaostřený obraz se šumem, zajímavé detaily, hrátky s kamerou a střihem... Zaujal i hudební doprovod Marka Sayfritze, který v některých momentech připomíná hudbu k Haute tension a daří se mu v některých momentech nastiňovat stísněnou atmosféru. Závěrečná přestřelka ve staré strojovně patří k těm povedenějším a daří se jí držet pozornost diváka díky rozfázování děje. Až do smrti je jasným důkazem, že k dobrému filmu stačí hlavně kvalitní režisér - tedy spíše režisér, který přesně ví co chce a daří se mu to přenést na plátno. Simon Fellows možná není žádný velký borec, ale rozhodně dokáže natočit poctivou zábavu v novém tisíciletí. Samozřejmě k tomu hodně pomáhá i dobrý scénář. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Len si prečitajte obsah a máte nápovedu, ako toto môže dopadúť (ináč béčka všeobecne mám rád). A pritom prvá polovica bola výborná. Špinavou atmosférou neónoveho New Orleans nasiaknuté nočné túlanie zarasteného feťáka s odznakom narkotík, fuckujúceho všetko a všetkých. Agent Stowe si robí nepriateľov na každom kroku a jeho kruhy pod očami a pekelná angličtina sú prudko sympatické. Potom, ale nastáva onen neštastný prerod, uvedomenie sa, nová šanca (whatever) a film putuje spolu s tehotnou manželkou, ublížneým dôchodcom a žehlením celej prvej polovice (barličiek pre celé Kramáre) tam, kde tróni zbytok Van Dammeho produkcie posledných desiatich rokov (vyjima Kontrabandu). Do sračiek. Tento kontrast zamrzí a hlásim, že žiadny návrat akčnej ikony (ako napovdá pár komentov naokolo) sa nekoná. 30% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Hudbu měl původně složit Nick Ingman, kvůli náhlým změnám však musel z Dublinu odcestovat do Londýna a byl tak nahrazen Nicem Rainem. (TomikZlesa)
  • Film má 2 alternativní konce, z nichž jeden byl vytvořen pro Evropu a druhý pro USA. (Eldrick)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Michael Smith. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama