Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (459)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Průměrný oldschool horůrek o netvorovi v dětském těle. V ústředním nápadu a způsobu zabíjení obětí je film celkem nápaditý a originální, ale v detailech, pocitu strachu či výsledném efektu už pokulhává. V závěru se pak divák cítí, jakoby právě zhlédnul jen “oukej” béčko, které výrazněji nenadchne, ale i tak jde režisérova snaha místy znát. Každopádně jsem si film pamatoval ale daleko lepší, hororovější a napínavější… ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po zprvu celkem dobrým začátku s nasraným fotříkem, se zase rozehraje dobře známej příběh o ztělesněným zlu a jde to od 10ti k 0, ne že by to teda bylo vyloženě špatný, ale nic novýho pod sluncem a mnohdy to je docela stupidní, navíc Renée Zellweger se sem moc nehodí, sama by asi chtěla něco hereckýho předvést, ale nemá moc co, může tak maximálně pištět a utíkat, naproti tomu Jodelle Ferland sice má co hrát, ale moc sem jí to nevěřil. Průměr, ale zabavilo to a vraždy rozhodně vynalézavý ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ľahko zabudnuteľný film, ktorého spracovanie je rovnako rozpačité ako jeho postprodukcia. Nerád porovnávam filmy, ale keď sa v tak krátkom časovom rozpätí objavia dva, ktoré majú takmer identický námet, tak to inak nejde. V porovnaní s filmom 'Orpahn' je tento naozaj len malou opustenou sirotou. Renée Zellweger bol castingový omyl roka, naopak Jodelle Ferland bola ultimátna voľba a práve tá držala film pri živote. Napätie je stupňované len príležitostne, dlhodobo kvalitnú atmosféra vo filme nehľadajte. 55%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná. Case 39 bude určitě často porovnáván s Orphanem. Oproti němu je hororovější, béčkovější a celkově slabší. Problém je hlavně ten, že v Orphanovi byla sympatická Vera Farmiga a démonický objev Isabelle Fuhrman, zde je střídavě sympatická (a to jako fakt, moje sympatie k hrdince se měnily co pět minut) Renée Zellweger a vyloženě nepřesvědčivá Jodelle Ferland. U samotného Alvarta je cítit talent, ale ještě má co zlepšovat. Z filmu mám takové smíšené pocity - z poctivého hororového zážitku jsem byl často vyrušován různými rozpačitými momenty, které se s železnou pravidelností a vytrvalostí objevují od začátku až do konce. Celkem by mě zajímalo, co se s filmem po ty tři roky, které uběhly od jeho natočení, dělo, protože v traileru je docela dost zajímavých záběrů, které v samotném filmu neuvidíme, a také asi dva záběry, které se mi do něj (vzhledem k ději) vůbec nehodí. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že je mi Renéé Zelvégrová z nějakého důvodu nepříjemná. To je samozřejmě spíš můj problém než její, jen si pak filmy s ní moc neužívám, resp.  líbí se mi jich jen málo. V tomhle určitě jsou povedené věci (mouchy! mouchy!!!!), ale jako celek tomu trošku chybí drive a taky chování hlavní hrdinky ve druhé půlce filmu nedává místy moc smysl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Film by natočen ve Vancouveru v roce 2006. (Chatterer)
  • Scény, kde byla Emily (Renée Zellweger) zachycená u ohně, byly natáčeny v blízkosti skutečného ohně. Jedinou výjimkou je scéna, kde sedí na gauči, zatímco místnost je v plamenech. Tento záběr se natáčel na dvakrát. (beran-ek)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama