Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako Ja sa priznám, dejovo som sa stratil, pričom buď si jednotku nepamätám, alebo mi komplet zajebalo, lebo námetovo mi toto pokračovanie prišlo tak patetické, ako keď Oľa(J)no neustále presviedča okolie, že robí "sociálnu" politiku. Ako Ja celkom rozumiem "otočke" okolo vnímania Esther, ktorá sa ocitá v úplne inom, rodinnom postavení. Lenže nestratilo sa práve tým to nastolené, pôvodné čaro z 09´? No a tých posledných 30 minút je hororom, či komédiou? Ako niééé, nie je to tak zlé, je to len iné, pričom prvotina je o viac ako Level, dva vyššie. Toto je len taká prihlúpla blbôstka, ktorá sa Vás bude snažiť presvedčiť, že je všetko možné, len netreba nad ničím premýšľať. Medzi dva-3. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo lepšie nežby som od tohto pokračovania čakal, stále však rovnako zbytočné. No čo čakať od filmu, ktorý diváka klame už svojim názvom. Napriek tomu, že sa jedná o prequel, tak k samotnej prvej vražde (First Kill) Esther tu totiž vôbec nedôjde a stretávame ju už ako obávanú vrahyňu zatvorenú v cvokhause. Esther je však dostatočne zaujímavá postava a samotný úvod slušne atmosférický, nekompromisný aj správne brutálny. S pribudajúcimi minútami sa z tohto pokračovania stane síce dosť za vlasy pritiahnutý psycho thriller s až groteskne uletenou zápletkou (ale nič čoby sa na poli hororu nedalo neospravedlniť), ale vďaka slušnému tempu bez problémov sledovateľné. Bol som rozhodnutý udeliť tri hviezdičky, lenže potom príde samotný záver na streche domu a to je pravdepodobnejšie ten naj-anti-klimatickejší záver všetkých čias a ukážkový príklad ako poslednými desiatimi minútami zmariť celý film. Namiesto akéhokoľvek vygradovania tak First Kill vyústi do otravne sentimentálneho, nelogického a absolútne nenapínavého ničoho. Škoda. Ako jednohubka však neškodné, hlavne ak nie ste žiaden extrémny vyznávač kvalít prvého filmu. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od zhlédnutí prvního dílu již uplynulo přes 10 let, tudíž jsem zcela zapomněl o co v něm vlastně šlo. Celý ten nápad se mi hrozně líbil a jediný, zato dosti zásadní problém mám s výběrem adoptivní rodiny, která po čase dávala sice racionální vysvětlení tomu, proč se nikdo neměl k tomu provést u podivně vypadající a ještě podivněji se chovající osoby důkladné vyšetření zahrnující například takovou maličkost, jako je test DNA. Je to vždy škoda, když narazíte na film, kde nápad má evidentní potenciál a hrozným způsobem ho promrdá. Diváka to zamrzí kolikrát víc, než když narazíte na píčovinu, která je debilní až do morku kostí. Výběr rodiny byl obrovský krok mimo, který snímek zásadně pohřbil. Od rozuzlení, které přišlo nechutně brzy byla z filmu laciná fraška. [66 %] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bez videnia filmu z roku 2009 nemá zmysel tento počin vidieť. Skôr ako horor je však sirotkin prequel čiernou komédiou, čo potvrdzuje aj miestami až nevhodná hudba. Twist v polovici filmu posúva dej nečakaným smerom, finále však nebolo veľmi vydarené. 25-ročná herečka, ktorá hrá 10-11 ročnú to sme tu asi ešte nemali a bolo to dokonca vďaka kamerovým záberom aj uveriteľné. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, od dvojky jsem neočekával vůbec nic. Kouzlo je přeci v zápletce, říkal jsem si. A tam již bylo vše důležité odhaleno. I tak jsem se na výsledné dílo celkem těšil a neváhal je co nejdříve pustit. Kvalitu potvrzují hned zkraje scény z blázince a následuje záběh do předpokládaných kolejí. Holčička nachází novou rodinu a vše proběhne jako posledně. Nebo snad ne? Ani takový námět by ostatně nebyl špatný, ale něco by tomu přeci jen scházelo. To vytušili i tvůrci a vytasili nečekané eso z rukávu. To diváka nejen šokuje, ale vyvolá rozporuplné pocity, kdy rázem netuší komu má vlastně fandit. I když podstatně méně hororové, nakonec šlo stále o příjemné překvapení a nadprůměrný výkon povětšinou prokletých filmových druhých dílů. 72% PS: Je vidět, že se moc snažili, ale i tak již Isabelle Fuhrman v obličeji dávno nevypadá jako mála holčička. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama