Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro univerzitní studenty se svět skládá ze sexu, drog a nadupaných večírků. Svět Bickforda Shmecklera je plný filozofických úvah, hodnotné literatury a intelektuálních myšlenek. Středem vesmíru je pro něj jeho notes vlastních velkolepých nápadů. Ten mu z legrace ukradne jeho spolužačka, sladká blondýnka Sarah. Po přečtení se do něj bezhlavě zamiluje. Bickford nestojí o svůdné sexy krásky, chce jen zpět svou knihu. A tak musí s kámošema vymyslet nejlepší plán svého života... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

honajz 

všechny recenze uživatele

Bickford Sheckler není obyčejný student - večírky ho nezajímají, ani sex, ani tráva. Dokonce ho ani nebaví se učit. Sepisuje jakousi Knihu, jak jí říká. Jednoho dne mu ji ale při party v domě Knihu ukradne blondýna nymfomanka a kleptomanka. Omylem se Kniha dostane do ruky partičce hráčů Doupěte a ti v ní spatří nový symbol skoro socialistické éry a začnou ji vydávat jako samizdat. Mezitím se Bickford snaží přesvědčit paranoidního uklízeče odpadků, aby mu vydal originál Knihy. A sem tam zazní různá pseudofilozofická a pseudofyzikální moudra... A navzdory tvrzení, že film je od "tvůrců Prci, prci, prcičky" ani zas tak moc o sexu to nebude... Režisér se zjevně pokusil vytvořit nový kult ve stylu Donnie Darka (čemuž odpovídají i reklamní propriety ve filmu), ale nijak hluboký děj a přílišná povrchnost v tom, co by chtěl říci, snímek hodně shazují. Přitom zase nejde o až tak špatný snímek, je mírně ujetý a při dobré konstelaci i příjemný na pokoukání. Ale zkrátka mu toho dost chybí, aby zaujal a člověk jej zhlédl i napodruhé. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na vejšce jsou i lidé, kteří nejsou krásní a úspěšní. Jsou tu i šedí nenápaní depresoři, kteří na sebe neupozorňují a proplouvají postranními uličkami. Hledají pevnou půdu pod nohama, pracně budují svůlj vlastní svět v němž se cítí alespoň trochu  v bezpečí. Bickford je taky takový, jelikož se vzpamatovává ze smrti matky při bouračce. Ale narazí na lidi, kteří ho z toho dostanou. No a o tom to vlastně celé je. Všichni jsou divní a je radost se na ně koukat. Já se nenudil a zvláštnost a podivnost tohohle snímku mne bavila a zaujala. Takže v klidu 75% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak ujetý a zhulený film. Jeden magor, který si dává za vinu, že při autonehodě zabil vlastním matku, si v psychiatrické léčebně začal psát knihu, která je po odcizení šikovnou blondýnou veřejně rozdávána, což našeho mladíka vede téměř k nervovému zhroucení. Jenže šikovná blondýna naštěstí pro našeho magora umí nejen krást, ale také zná taje lásky a milování. Film, který sice je komedií, ale ne příliš vtipnou, je prošpikován miliony ujetých keců o fyzice, matice, vesmíru a vše je to dáno do různých rovnic. A až na konci začne hrdina mluvit o tom, že je sračka, dojde vám, že se díváte na totální sračku. Jedna hvězda za pár úsměvných scén a totálně vymazaného Matthew Lillarda ve vedlejší roli. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Některé mozky by si měly ujasnit, pro jaké filmy se používá hodnocení odpad. Je mi smutno z toho, že má film tak nízké hodnocení. Pravdaže je trochu nedotažený a mohl jít filozoficky ještě dál, ale i tak byl plný zajímavých myšlenek. Já se u sledování bavil a narozdíl od jiných nechápavých přizdisráčů jsem rozpoznal i ty prvky komedie. Z filmu jsem měl mozgasmus a z Olivie Wilde orgasmus. No a Matthew Lillard zde konečně naplno uplatnil svůj magorský potenciál. "Everything is awesome. Fundamentally. " ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to komunistickej manifest hustejch myšlenek." I já bych chtěl napsat knihu, u které by dámy dostávaly spontánně orgasmus, či jako v tomto případě mozkasmus. A rozhodně bych si ji nenechal ukrást zhulenou kleptomankou Sárou, protože mi nápadně připomněla mou oblíbenou Olivii Wilde a tu bych bez podrobné osobní prohlídky z domu prostě nepustil. Navíc mne poměrně pobavily intelektuální žhavé nápady Bickforda Shmleckera, takže za mne jsou to bezproblémové tři hvězdy a kdyby Olivia zabalená toliko v tóze přišla orodovat za lepší hodnocení, tak by se s tím patrně dalo něco udělat. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama