Reklama

Reklama

Kocour v botách

Trailer 3

Zamilovali jste se do něj ve Shrekovi... Teď máte v šíleně zábavném animovaném filmu možnost zjistit, kde si tenhle jedinečný kočičí frajer získal svou slávu a pár ohromných bot! Milovník, bojovník a psanec Kocour v botách (Antonio Banderas) se vydává na dobrodružství svých devíti životů, když spojuje své síly s Čiči tlapičkou (Salma Hayek) a Valdou Cvaldou (Zach Galifianakis) před závěrečným soubojem s nechvalně proslulými Jackem a Jillem (Billy Bob Thornton, Amy Sedaris). Tohle je skutečný příběh nejslavnější kočky, mýtu a legendy – Kocoura v botách! (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (638)

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozprávková všehochuť, kde je namixovaných mnoho postáv z rôznych známych aj menej známych rozprávok, je smutným príkladom, že je stále ťažšie vymyslieť originálny príbeh a najjednoduchší spôsob je remix všetkého a ničoho. Pre mňa je Kocúr v čižmách veľkým sklamaním, príbeh je nudný, utápa sa v ničnehovoriacich rečiach a akcie je tiež pomenej. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mňoukající dobrodruh ve vysokých botách dostal příležitost obohatit své portfolio samostatným celovečerním výstupem. Šance, že dostane další nabídky, je vzhledem k jeho nasazení nemalá. Těch devadesát minut nepřetéká dějem, vyprávění by potřebovalo výraznější padouchy a jasnější vymezení cílů (kočičí heist movie, na nějž je zpočátku zaděláno, se nakonec tak úplně nekoná)… film ale ladně pádí vpřed a nebrzdí ho ani vysvětlující flashback, jehož tušenou otravnost shazují samotné postavy. Záminky k akčním scénám, vedle kocourova vyděračského výrazu dominantnímu lákadlu filmu, scenáristé vytvářejí poměrně nápaditě, i když originalita netkví zdaleka tolik v zápletce jako v multikulti propojení různých pohádek, z nichž, obávám se, české dítě identifikuje minimum (Mother Goose, Humpty Dumpty nebo Jack a kouzelná fazole jsou v anglofonních zemích minimálně tak zlidovělé jako u nás Jeníček a Mařenka nebo Popelka). Nedokážu odhadnout, nakolik kompatibilní s vkusem dětského publika bude kompilační pohádka tohoto typu, vyznavači „čisté“ klasiky, prosté vtipů vhodných do cenzurované verze Prci, prci prciček, ale potěšeni nebudou. Nabídka humoru pro rodičovstvo se z větší části omezuje právě na různé umírněné sprosťárny. Práce s konvencemi dospělých žánrů není tak častá a neagresivní jako v prvních dílech Shreka (kromě zlodějských filmů jsou znevažovány hlavně chorizo westerny a Čičin převlek, nevím, zda záměrně, připomíná zápasníky luchadores), pročež nedětskému divákovi nezbývá, než si užít předně to, jak hezky film s Garfieldovou antitezí v titulní roli šlape. Komu by to nestačilo, může zapřemýšlet nad cílovkou z hlediska genderu. Napohled klukovské dobrodružství spárovalo narcistního kocoura s vejcoidním čímsi (co zřejmě vejce nemá) a emancipovanou kočičí zlodějkou, nemluvě o holčičí náplni filmu s vydatným zastoupením pomilovánihodných zvířátek plyšákovitého typu a choreograficky propracovaných tanečních scén. Apendix: český dabing je stejně nevýrazný jako využití 3D, které souboje činí akorát nepřehlednými. 70% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak to si zrzavý Catsanova nezasloužil, takhle být vlastními botami nakopán přímo do vajec. Ano, vejce, o ta jde především. Problém není ve zlatých vejcích ani v jejich husí vyprdávačce, zásadní problém je v tamtom vejci, obludném, hnusném a otravném Humpty Dumptym alias Valdovi Cvaldovi. Kdyby ho někdo rozkřápl (třeba o Paroubkovu bradavici) dvě vteřiny po objevení ve filmu, vysloužil by si dotyčný můj nehynoucí vděk a infekčního francouzáka navrch! Přiznejme si však, že "Kocour v botách" trpí více neduhy: málo humoru, nadbytek patosu, nuda si prakticky po celou stopáž v pozadí významně odkašlávala a poklepávala na ciferník hodinek. Nebo jsem už na tenhle druh zábavy stará...? Nebýt Banderas v kočičím kožichu mou oblíbenou animovanou postavou, nejspíš by se ani na to průměrné hodnocení nevydrápal. 50% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Co se hlášek a vtipnosti týče, tak rozhodně lepší než poslední 2 Shrekové. Je vidět, že úhyb do zorrovské parodie tvůrcům prospěl a přinesl jim pár nápadů. Jenže ta zápletka byla na mě až příliš pitomá a nedávala vlastně ani moc smysl. To neustálé parodování pohádek, které už u nás pomalu ani nikdo nezná, už je místy taky dost slabé. Ale i tak bych si dvojku za pár let klidně dal, jako jednohubka to pobaví. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z tých najhorších animákov, čo som kedy videl. Nielenže je dejová linka totálne nudná a nezaujímavá, ale miestami je totálne nevhodná pre deti. Jediné, čo za čosi stojí je grafika, tá je naozaj perfektná. Ale to už v tejto dobe nie je žiadne umenie. Mám neodolateľnú chuť otrieskať scenár jeho autorovi o hlavu za to, že som touto kravinou zabil skoro dve hodiny. 30/100 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Kromě trailerů bylo v rámci propagace filmu na internet vypuštěno také video „The Cat Haz Schwagger“, parodie reklamy na Old Spice. (blackarwen)
  • Když Čiči (Salma Hayek) dostane Kocoura (Antonio Banderas) z vězení, háže mu jeho kord, klobouk a boty, ale ne opasek. Kam si tedy Kocour zasouvá svůj kord v následujícím záběru, když společně opouštějí vězení? (Conspi)

Související novinky

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Dvojka Kocoura v botách odhalila obsazení

Dvojka Kocoura v botách odhalila obsazení

15.03.2022

Krátce před zveřejněním prvního traileru oznámili tvůrci pokračování animáku Kocour v botách kompletní hlasové obsazení nového filmu. Snímek Puss in Boots: The Last Wish tak představí kromě… (více)

Shreka čeká restart

Shreka čeká restart

07.11.2018

Je to sedm let od celovečerního filmu Kocour v botách, poslední snímku ze shrečí série, který v kinech vydělal celosvětově 555 milionů dolarů. Místo klasického pokračování se teď ale studio… (více)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Reklama

Reklama