Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Design ovládání létajícího talíře i nápadně vysoké množství akcí odehraných mimo obraz (včetně finální pointy) prozrazuje, že tenhle filmeček režíroval původem zvukař, takže z kolegiality zapudím myšlenky na strhávání hvězdiček za jednostrunnost humoru a pro Pixary netypický cynismus a budu se radši kochat animací zrníček prachu. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

:o)), jojo, mladej se má ještě co učit, není se ale čemu divit, páč 2000 čudlíků je krapet moc i na obyčejnou elektrárnu (domnívám se :o) ). Ale neodpustím si menší kritiku, že by podle mě měly bejt krátkometráky o pointě, kterou sem zde jaksi nezaznamenal a nebo ano, ale slaboučkou...Rozhodně ale Pixaři patří mezi ty nejlepší ve svém oboru... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad a umně použité žánrové propriety, tradičně kvalitní animace. Ale "příběh" a celková vtipnost nula nula nic, překvapivě i pět minut může stačit na vytěžení "tématu" a krmení diváka převařenou kaší. Jeden vtípek v tradičním pixaráckém celovečeráku by byl daleko vděčnější než tenhle sice ne špatný, ale za obvyklou úrovní kvality práce studia značně zaostávající kraťas. Ale tak co, on i samotný Ratatouille byl takový...jiný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Opět jeden celkem originální nápad. V podstatě příběh o tom, jak se mezi mimozemšťany dělá řidičák na únosy lidí. Skvěle napsané postavy, ač celkem jednoduché, skvělý nápad, který je provedený v animaci, za kterou by se prostě žádné studio nemohlo stydět. I když je vám asi jasné, jaká bude pointa, stejně to pobaví, protože tohle je prostě další z kraťasů, které jsou tvořené s láskou. A samozřejmě také s přístupem k pořádnému balíku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

V Únosu se upustilo od skrytých ponaučení a vsadilo se hlavně na zábavu a já jim to během těch pár minut sežral i s navijákem. Animační technologie se zas posunuly o level výš a zrovna na zdejším nešikovném mimozemšťanovi je to náramně poznat, což mě osobně velmi těší. Nelze nepřemýšlet nad tím, že lidská postava ve filmu je hlavní hrdina z Ratatouille. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Zvuk, který se ozve v kosmické lodi pokaždé, když tělo spícího muže do něčeho narazí, můžete také slyšet v operačním systému Apple OS X. Je to výstražný zvuk s názvem "Hero". (HappySmile)
  • Když unášený muž v pokoji spadne na zem, stojí vedle něj postavička "muzikanta" z pixarovského minifilmu Tin Toy. (T-enter)

Reklama

Reklama