Reklama

Reklama

Manželství Roberta a Gábiny

(studentský film)
  • Česko MRG (Manželství Roberta a Gábiny) (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Drama
Česko, 2005, 17 min

Obsahy(1)

Příběh manželů, kteří neřeší problém nevěry. Robert je finančním analytikem se statisícovými příjmy. Šest let je ženatý s Gábinou, víkendy tráví u milenky. Gábina má milence, který s ní tráví víkendy. Pracuje na erotickém chatu, kde se před webovou kamerou odhaluje. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nezvyklá manželská výpověď oscilující mezi syrovým dokumentem a rozpustilou hříčkou proloženou množstvím vtipných narážek. Kamera černobílá, převážně statická. Hlavní hrdinka pohledná a odvážná (zajímalo by mě, jestli je skutečně „z branže“). Jen to místy vyznívá jako laciná provokace (představte si obnažující se dívku před web kamerou, jejíž křivky si nemůžete plně vychutnat, protože vám do toho pořád někdo kecá). Celý film má zvláštní poetiku a některé bezeslovné scény zaváněly čímsi hodně artovým (což výjimečně nemyslím jako výtku). Rozhodně to nebylo tak dotažené, jak by být mohlo, ale líbilo se mi to, což je nakonec tou nejsměrodatnější skutečností. :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +trošku hudební motiv -černobílé/// Tak tento snímek mě moc neoslovil. Je eroticky laděný, povídkoví. Ať si kritika říká co chce, mě tohle celkem nudilo a nijak nezaujalo. Zpracování je však slušné a nápad určitě spousta lidí ocení./// Celkem 45%/// ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tučňáci jako parádní narážka na LINUXy?! Naprosto vytržené z kontextu..ani ne vtipné, ani ne alarmující. Sexy Gábina, co si v koupelně umývá sadu robertků, olizuje si nohy a 'hladí kozičky'?! Může zaujmout snad jen nadržené puberťáky nebo neukojené páprdy..nic hlubokého v tom rozhodně není. Prototyp asexuála/idiota, co má rád 'mrdání', auta, 'mrdání', matematiku a fyziku - aby ukázal, že není takový idiot - 'mrdání' a auta..to 'mrdání' vypadá na slušný komplex, což? Vše nahrnuto převážně do ložnice se starou postelí (ne tak vzdáleně připomínající ložnici ze Slunce, seno..), natočeno statickou kamerou, navíc černobíle se zrnitým efektem. Nudné a laciné! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do jednoho manželství trvajícího již 6 let. On je finanční analytik a bohatý asociál, víkendy tráví s milenkou. Ona se předvádí na erotickém chatu, víkendy tráví s milencem. Pěkná černobílá kamera, místy vtipné zpracování. Mimochodem, když film jeho protagonisté viděli, tak prý konečně uznali, že jejich manželství je mrtvé, a rozešli se. ()

sator

všechny recenze uživatele

Gábina a Robert jsou manželé. Robert má rád luxusní auta a pracuje proto, aby si je mohl dovolit. Gábině pomáhá práce na erotickém serveru oblíbit si vlastní tělo. Spolu jsou přes týden, víkend tráví s milencem nebo milenkou. Nemají s tím problém. Nebo mají? Radovan Síbrt portrétuje tento nezvyklý (nebo je to už dnes vlastně zcela normální?) partnerský vztah poněkud odcizenou filmovou formou. Dlouhé záběry zachycující minimální nebo monotónní pohyb. Komponované obrazy z „všedního“ života páru působí chladně. Hrdinové na plátně v obraze skoro vůbec nepromluví, všechny výpovědi se odehrávají asynchronně, natož aby pak mluvili na sebe. Když se konečně spolu ve filmu sejdou v sedě na posteli, působí trochu jako dva nezávislé monolity. Patří k sobě vlastně vůbec? Film na Famufestu 2005 získal cenu pro nejlepší film studenta prvního ročníku. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na jedno neobvyklé manželství. Syrovost je pěkně dokreslena černobílou kamerou a statickými záběry. ()

fojtas 

všechny recenze uživatele

ma rada tucnaky:P to me vazne pobavilo:P celkove asi jeden z nejpovedenejsich filmu co jsem na nove pri noci filmovych nadeji videl...skvele zpracovani jednoho neobycejneho manzelstvi ()

Reklama

Reklama