Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

woody 

všechny recenze uživatele

Tolik klišé v jednom filmu tu ještě nebylo.Namátkou:vlezli byste do neosvětlené laboratoře, kukla kde je moucha prázdna a na stropě zakrvácená osoba?Já tedy ne!A o dalších počinech pana scénaristy se už nebudu zmiňovat, ale jeden dialog je nezapomenutelný:na zábradlí mrtvý profesor bez hlavy, pod schody člen ochranky se seškvařeným obličejem.Chlap si vezme vysílačku a další perla českého dabingu je zde:,,Jsou zde dva ZRANĚNÍ, opakuji dva zranění !"Na tolik blbostí jsem už starej. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokračování "Mouchy" jsem viděla velmi dávno (byla jsem na tom s bratrancem v kině kdysi v éře němého filmu) a pamatuji si už vlastně pouhé fragmenty (což je po nejméně 15-16 letech docela úspěch). Oproti jedničce to bylo akčnější, ale mnohem méně mrazivé, povrchnější. Tehdy se mi film docela líbil, ale dnes by tenhle slabší sci-fi horror v mých očích pravděpodobně příliš neobstál. Jisté je, že bylo natočeno plno podstatně horších pytlíkovin, průměrné dvě hvězdičky mi tedy připadají jako odpovídající ohodnocení. 45% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor, ktorý je pokračovaním kultovej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je synom vedca z predchádzajúceho dielu a tak je tiež výrazne ovplyvnený DNA muchy, čo má za následok, že je nadpriemerne inteligentný, ale nanešťastie aj starne výrazne rýchlejšie, ako by mal a tak je stále pod dohľadom vedeckého inštitútu, kde sa o neho celkom dobre starajú a pokračujú s experimentami, s ktorými začal jeho otec. Ale keď zistí, že v skutočnosti len čakajú na to, kým sa premení, aby ho mohli študovať, rozhodne sa utiecť a vrátiť to všetkým, ktorí za tým stoja. Spracovanie je ale sklamaním, nie je úplne zlé, ale chýba tomu akákoľvek výnimočnosť. Celú prvú polovicu sa prakticky nič nedeje, mladík je neustále zatvorený v inštitúte, k tomu nejaké tie testy a výskum, ale celé to pôsobí príliš obyčajne, z celej tejto časti ma zaujal iba vzťah so psom, druhá sa už síce trochu rozbehne, hlavný hrdina sa začne meniť, ale chýba tomu potrebný náboj a aj z celého akčného finále sa dalo získať omnoho viac, takže celý čas sa na to dá pozerať, ale pocitu zbytočnosti sa neubránim. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak síce o atmosfére alebo napätí sa opäť hovoriť nedá, ale chválim aspoň vydarené masky a krvavé efekty. Ale mohli viac popracovať na samotnej premene, ktorá je dosť nevýrazná. Až tak moc ich nanešťastie nie je a napríklad toho psa si radšej mohli odpustiť, aj keď svoj význam pre dej to má, ale hlavne vo finále sa už nájde aj pár zaujímavých úmrtí, obzvlášť skvelá scéna s výťahom. Herecké obsadenie je iba priemerné, nikto neprekáža, ale chýba tu akákoľvek aspoň trochu charizmatická postava, nevýrazný hlavný hrdina, podobne je na tom aj jeho priateľka, záporáci to isté, obyčajný priemer. Réžia nie je ničím výnimočná, ale aspoň technická stránka je na tom dobre, obzvlášť už spomínané masky a krvavé efekty. Ako film na jedno pozretie môže byť, ale aj tak je to len zbytočné pokračovanie po všetkých stránkach vydarenejšie jednotky. 58% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné pokračování kultovní The Fly. Film má dlouhý rozjezd, hodně to pak ale zachraňuje druhá polovina filmu, zejména pak poslední půl hodinka, podpořena sérií solidně krvavých scén a celkově slušných efektů. Nečekal jsem moc, o to víc jsem byl překvapený. Moc nechápu zdejší, slabší, hodnocení, podle mě se druhý díl nemá za co stydět. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Autorům sequelu zjevně uniklo, že hmyzovatění Brundleovy psyché a jeho postupná přeměna v cosi, co MYSLELO tak jak to myslelo a CHOVALO se tak, jak se to chovalo, byly onou ingrediencí, která spolu s Goldblumovým bezchybným výkonem napomohla první Mouše k tomu, stát se výborným horrorem. Nedošlo jim, že to fyzické hmyzovatění a k tomu přidružené nechutnosti byly jen třešničkou na dortíku. Takže se pustili do dvojky a dopadlo to -- tak jak to dopadlo. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama