Reklama

Reklama

Novinářka Marisa Tomei proměnila city chladnokrevného zabijáka Johna Cusacka ve skutečnou lásku...
Do země, která je rozervaná občanskou válkou, přijíždí Brand Hauser "odstranit" veškerou konkurenci olejářské společnosti, jejíž hlavou je náhodou bývalý viceprezident Spojených států a jejíž moc se právě rozšířila natolik, že zemi prakticky velí. Jeho úkolem je odstranit ropného magnáta Omara Sharifa, uspořádat veletrh, vdát mladou popovou hvězdu, okouzlit jednu novinářku a pak jí zachránit z rukou teroristů. Postupem času se ale v Brandově cestě za úspěchem objeví problémy, oba jsou převlečené právě za něžné pohlaví. Přijíždí totiž do Smaragdového města v utajení jako garde slavné arabské teen-zpěvačky Yonicy. Tahle dračice se nebojí po Brandovi vyjet, ale ten není na malé holčičky. Mnohem víc se mu líbí Marisa Tomei, novinářka, která brzy promění city chladnokrevného zabijáka ve skutečnou lásku. Ta ale jaksi nekoresponduje s primárním cílem... Ke svému terči Omarovi se Brand sice dostane, ale na konec ho nezabije a zachrání Marisu z rukou teroristů, kteří ji unesli. Na zahájení veletrhu nastane chaos, Brand zjistí, kdo mu vlastně dlouhou dobu dával cíle akcí a hlavně to, že Yonica je ve skutečnosti jeho malá, před lety unesená dcera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (140)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem docela dost akor od takového obsazení,ale dostalo se mi před oči něco tak zvláštního,že jsem ani ne od půlky chtěl už titulky.Film není komedie,drama a ani akční a válečný film to připomíná možná dvěma výbuchy a pokud chtěli autoři světu sdělit nějakou strašně hlubokou myšlenku tak se jim to opravdu nepovedlo.Za mě stěží 40 % a dvě hvězdy. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Práve pozerám tento "skvost". Som zhruba v polovici a chcem vyjadriť svoje pocity: "WTF! O čo ide?". Čo je toto za paródiu? HUMOR??? KDE??? Namiesto smiechu len nechápavo krútim hlavou. Tvorcovia šlapú na prozaku? A John Cusack je predsa tak dobrý herec. Prečo musel skončiť v tejto satire na vojnu, ktorá láme rekordy v debilite?................ Tak dopozerané. Druhá polovica sa už nesie v akčnom duchu a končí až ako bizarné akčné béčko(céčko). To len dotvára tento polymorfný žánrový bordel, ktorý keby sa vydal iba akčnou cestou(alebo cestou thrilleru) by nebol úplný shit. Satira vojny je zjavná, ale ten "humor", čo sa nám snažia nanútiť, ani nemôžu myslieť vážne(OK, na záver keď sa snažil Kingsley na vozíku prejsť Cusaka som sa zasmial, HURA). Joshua Seftel, ďakujem, neprosím! ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé tři hvězdičky. Nebýt Johna Cusacka za vizuální podpory především Hilary Duff, nejspíš bych dala i méně. Ta se spolu s Johnem stará o příjemné momenty, bez kterých by to bylo o dost slabší. Nejzáživnější částí na tomto filmu je posledních zhruba dvacet minut, při kterých jsem se i lehce zasmála, což se mi snad za celý film nepovedlo. Poměrně slabé a krom pár scén víceméně o ničem. Místy to vypadá jako slabá parodie na několik scén z různých amerických komedií. Závěrečné odhalení týkající se rodinných vztahů jsem vytušila poměrně ihned, jakmile se v úvodu objevila na scéně slečna Duff. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Film určite nesklame, hlavne v daždivé nedeľné popoludnie. Na Cusacka je spoľahnutie a prevezie vás svedomito celým príbehom, čo sa o Marise Tomei ako novinárke povedať nedá ( možno mala málo miesta, no v Diablovi, ktorý keď sa dozvie atď ..... bola určite presvedčivejšia ). Hilary Duff poteší a Kingslyho vozíčkár je výborný. Ako celok by si snímok zaslúžil asi 4, hlavne za dovoz zásielky OT-čkom s reproduktormi. ()

vaja 

všechny recenze uživatele

Tak trochu satira, tak trochu komedie a docela hodně blbost. War, Inc. mohl být film, vtipně kritizující aktuální politický vývoj na Blízkém Východě. A co je hlavní - mohl by zparodovat situaci, zapříčiněnou svou vlastní zemí. Proč tady používám podmiňovací způsob asi není třeba zdlouhavě vysvětlovat... Prostě to nevyšlo! Důvod? Některé naprosto zbytečné dějové linky. Např. Přítomnost Hilary Duff v podobě asijské Britney Spears a následné znovuobjevení příbuzných mi příjde totálně mimo mísu. Holt ty marketingové tahy... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • John Cusack se o film začal poprvé zajímat, když četl v roce 2004 článek Naomi Klein "Baghdad Year Zero". (HappySmile)
  • Jména postav Ooq-Mi-Fay a Ooq-Yu-Fay volně přeložená z hatmatilky, která je ve filmu použita, znamenají "fuck me" a "fuck you". (HappySmile)
  • Německý podnikatel a jeho společníci, které zabije John Cusack na začátku filmu, mluví mixem jakési hatmatilky a bulharštiny. Děti, se kterými se setká ve Fallafu, mluví taky bulharsky. (HappySmile)

Reklama

Reklama