Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Ve snaze vytřískat balík na pokračování kdysi velmi oblíbeného seriálu vznikl, jak to už obvykle bývá, trapas na úrovni růžové zahrady. Scénáristka Lucie Konášová by se měla věnovat raději psaní dobrodružných pohádek pro děti a naši slavní herci by si měli v zájmu své obecné popularity lépe vybírat role. Opět vyhozené finanční prostředky do luftu. ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Chyba v seriálu: Není pravda, že Hana Maciuchová se až do této serie jmenovala pouze Blažejová. V 6. díle (Únos) první řady o ní mluví její otec Jaroslav Moučka coby pan Kovanda jako o Aleně. Při odchodu z nemocnice dáva svému zeti Arnoštu Blažejovi peníze, aby je vrátil Ině a požádá ho, aby se o tom všem nedovědela ALENA. Nato ho Arnošt požádá o totéž. Kdo jiný by to byl, co se nemá dovědet o penězích od milenky, než paní Blažejová? Tady ji pak přejmenovali na Miladu, protože si zřejmě nikdo nevšiml, že paní Blažejová už jedno jméno má. V celé první a druhé řade seriálu zazní pouze jednou na tomhle místě. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu to vidím na 2 hvězdičky. Ale s hodnocením zatím počkám. Těším se na zpívající herce. Pokusy o vtip? Dana Králová: "Co se to tu děje?" Lékař: To víte, zpěvačka, oznámili jsme jí stav jejího manžela." Tak to je dost černý humor. No snad si Korn ještě zahraje. Zbytečně rozmělněné množstvím nových postav. Zajímavé bylo setkání nového doktora (Krajčo) s Blažejem; podobně jako ve druhé řadě Šinkorová, tak mu taky dělal problémy u zaparkovaného auta. A ta poznámka, ať se stařík nerozčiluje, že by ho mohl chytnout žlučník, ta bala prvoplánová vzhledem k faktu, že se pak museli potkat u pohovoru... Proti druhé sérii musí být třetí řada pokrok. Ale stejně je to už jen nastavovaná kaše a jiný příběh, i když bylo pěkné připomenout Vrtišku, Štrosmajera. Ještě mohl Blažej zmínit i Cvacha:-) V prvním díle nejvíc zaujala Charlote von, domácky Čunča. Pěkná kníračka. Po sedmém dílu musím přiznat, že i mistr tesař (tedy Lucie Konášová) se utne. Nevěřím, že by dokázala Lucie Konášová ještě nějak polidštit nové osudy Nemocnice. V té staré opravdu byly postavy, které budou žít dál (Sova, Štrosmajer, Blažej, Huňková, Čeňková, Gregory, Cvach...). Z těch postav, co zbyly, Blažej není už blažejovitý. Místo lékařů přebírá skoro ústřední roli jakási restaurátorka Karolína, kvůli níž je schopný lékař zapomenout i na operaci??? Rašilov v roli sukničkáře je nepřesvědčivý. Bandě sestřiček chybí pevná, rázovitá ruka Huňkové. Hlavní sestra se snaží zdeptat podřízené, sestry navzájem kují přihlouplé pikle a jsou schopny se vdát z minuty na minutu... Chybí vtip. Srovnatelné s Ordinací, která se aspoň netváří tak vážně. Takže se těším, že Lucie Konášová zase začne psát podle svého a nebude svázána předchozími řadami. ()

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem zklamání. Není to vyložená katastrofa, ale prostě se netěším na další díly. Herci z první řady podávají svůj standard, ale to mladé osazenstvo, hlavně zdravotní sestry je opravdový prů..r!!! To nemáme alspoň nějaké průměrné mladé herečky? Tohle je skutečný děs a odpad. A role vrchní sestry by po Ivušce Janžurové, kterou tak scénář dvojky odrovnal k nepoužití, slušela třeba Evě Holubové. Snad se další dějová linka co nejvíce vyhne mladému kolektivu zdravotních slepiček a tím by se naše milovaná Nemocnice na kraji města trošku zachránila. A Lucie Vondráčková?? No comment. ()

AndewMX 

všechny recenze uživatele

Další pokračování legedárního Dietlova seriálu je určitě lepší než předchozí "po 20 letech". Všechny dějové linky jsou uvěřitelné a zajímavé. Jen mi nesedí určitá změna charakteru Arnošta Blažeje mladšího, kdy v předchozí serii byl svatoušek a zde je prezentován jako záletník s minulostí, která ho pronásleduje a pak mi vadí otravná dcera doktora Machovce. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Postava Josefa Somra se zde jmenuje Pekař, přitom v první sérii byl Brunclík. Ptá se na něj docent (Jiří Adamíra) sekretářky, když přijede jako kontrola z ministerstva. (Mirindela)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)

Reklama

Reklama