Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný fantasy horor. Má celkom dobrý príbeh o skvelej bojovníčke, napoly upírke, ktorá pracuje pre tajnú vládnu organizáciu, ktorej cieľom je odstraňovať démonov. Bojovníčka je poslaná na americkú základňu v Japonsku, aby tu odstránila skupinu upírov, čo sa jej aj podarí, ale nanešťastie tým výrazne ovplyvní aj život mladej študentky, dcéry generála, ktorá je toho svedkom a odvtedy sa už musí obávať o svoj život. A navyše sa práve chystá prísť aj jeden z najmocnejších démonov, s ktorým má bojovníčka účty z minulosti. Spracovanie nie je najhoršie, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Ešte spočiatku to vyzerá dosť nádejne, ukáže sa niekoľko zaujímavých prvkov, ktoré by sa dali dobre využiť a cítiť slušný potenciál, či už v rámci možností serióznejšom, ale aj zábavne béčkovom prevedení, no tvorcovia si nanešťastie zvolili inú cestu. A tak z toho vznikla zvláštna kombinácia západných upírskych projektov, ako Blade, Underworld alebo Buffy, pričom viaceré prvky sú takmer totožné a východnej poetiky, obzvlášť čínskych wu xia, čo by som tiež ocenil, lenže tvorcovia na to viditeľne nemajú schopnosti a tak je to až príliš teenagerské, trochu brakové a navyše aj pri tejto krátkej dĺžke to má viacero hluchých miest. Aj takto sa na to dá bez väčších problémov pozerať, nájdu sa aj nejaké klady, ale to je všetko, moc ma to nezaujalo. Akcie je tu pomerne dosť a síce nie je najhoršia, ale ani o spokojnosti určite hovoriť nemôžem. Jednotlivé akcie sú rozmanité, majú celkom slušnú choreografiu, pár dobrých nápadov a vydarený výber prostredí, lenže sú zle natočené, hlavne to množstvo nevhodných spomaľovačiek a zrýchľovačiek a navyše s mizernými efektami, kvôli čomu ani násilie nemôže zaujať a tak som mal z toho skôr taký brakový pocit. Herecké obsadenie je výborné, moja obľúbenkyňa Jeon Ji-Hyeon v hlavnej úlohe, ktorá síce hrá Japonku, čo teda pôsobí poriadne hlúpo, ale aj tak je hlavným kladom tohto filmu a k tomu slušný výber vedľajších postáv, obzvlášť Liam Cunningham alebo aj Colin Salmon, no ten už nemá moc priestoru. Réžia a technická stránka zase pôsobia úplne rozporuplne, na jednej strane sa mi páči vizuálna stránka mimo akcie, hlavne zvolený filter a práca so svetlom a kamerou, ale na druhej zase spomínané zlé triky, no hlavne to celkové nezvládnutie filmu. Škoda, toto malo slušný potenciál, ktorý scenár veľmi pokazil, ale na ten slabý priemer mi to stačí, k čomu ale výrazne napomohlo obsadenie a vizuálna stránka. 52% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, jako upírskému „horroru“, respektive stylu, který fakt nemusím, bych dal tak 0,5*, ale že to byl docela dobrej a svižněj kung-fu akčňák, tak dám 2*, ať nežeru. Takový svižnější, ale hloupější asijský Blade v podprsence. Tenhle styl podle mě horrorový žánr degraduje jen o malinko méně, než různá Stmívání, Upírské akademie apod. O malinko méně jen proto, že na rozdíl od nich, se na tomto dá nalézt alespoň něco, co zaujme (akce, souboje). Prostě jen další komixová sračka, nudná, neoriginální, klišovitá, bezduchá a mne coby horrorového fandu dost iritující. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

15.2.2010 ~ Další hodně nepodařený pokus o převedení komiksové předlohy na filmová plátna. Není už těch zfilmovaných komiksů nějak moc, že někomu ještě stojí za to brakovně vykrádat každou načáranou blbost, co kdy spatřila světlo světa? Tohle je zářný příklad toho, že už to stačilo. ~ Některé věci jsou mi cizí. Dechovka a její heavy/dark/death/hard variace z druhé strany barikády; hezké slečny s cígem v hubě a minimálně jednou krávou/píčou za každým druhým slovem; hulení čehokoliv a v jakémkoliv množství; zahulený zaplivaný putyky; chlastačky a následné historky o tom, jak se kde kdo zblil, vyválel, vyspal ani neví s kým a kde; moderně-moderní umění, které přestalo být uměním dříve, než vzniklo; reklamy ve filmech; David Lynch a v neposlední řadě komiksy/anime/manga. Ale ač okruhy zájmů nikomu neberu, každého věc, zastavím se u posledně jmenovaného. Anime nechápu. Mě ty obrovský kukadla, copánky a epileptické bliko-šmouhy nikdy ani v nejmenším nebraly. A tak je mi leckdy záhadou, že má někdo nutkání převádět tyto příběhy znovu na filmová plátna, v hrané podobě - v drtivé většině to končí více než katastrofálně. ~ Zářným příkladem budiž 'Blood: The Last Vampire'. Na začátku je vám odvyprávěno pozadí příběhu, splácaná blbost, která ovšem v původním "anime-něco" zabrala minimálně 50 dílů, a následně jste vhozeni do děje, který by šel odvyprávět v deseti krátkých větách (ale v "anime-něco" zabral dalších 1000 miliónů-tun-světelných let dílů). Výsledkem je něco, co neznalého původní tvorby zasáhne leda tak v oblasti trávicí soustavy a znalého původní tvorby ... taktéž. Neznalý plně nepronikne do tajů, znalému bude plno věcí chybět. Receptem budiž béčkový příběh, litry krve a co nejvíc poletujícího čehokoliv (o přiblblých dialozích nemluvě). Jediným plusem jsou občasné efekty, na kterých je vidět ruka toho, jenž stvořil Tygra a Draka (menšina, resp. teprve až po celé hodině filmu a dohromady jen cca. 10 minut - kdyby takový byl celý zbytek filmu...). A pak jsou tu efekty, jež stvořil doma Pepík v Paintu a Movie Makeru (většina). Navíc mezi sebou zase mluví Japončíci anglicky a některým to moc nejde. Au. ~ Ve výsledku tedy pravé 90 minutové béčko s deseti minutami hezky ztvárněné akce na motivy něčeho, co(ž) je většině stejně jedno. Ale co, jiný kraj, jiný mrav. V Latinské Americe ujíždějí na telenovelách, v USA na tisíc-a-jedné možnosti vražd doprovázených umělým smíchem, v Asii na anime a u nás ujíždí všichni na všem a všechno ujíždí nám. ~ PS: A té slečně věřím její roli dcerušky asi stejně, jako tomu připlešlému týpkovi ve Fast and Furious 4 jeho 17 letého mladíka. S režisérem musela chrápat půlka castingového oddělení, jinak to nechápu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film sice je stupidní, ale to pouze pokud ho budeme posuzovat dle měřítek západní kinematografie. Z opačného, tedy dálnovýchodního pohledu lze říci, že Francouz Chris Nahon konečně natočil ekvivalent hongkongského filmu. Také je třeba si uvědomit, že toto nemá být realistický film s bojovým uměním, ale fantaskní komiksový příběh s hyperestetizovaně nadsazenou choreografií (Corey Yuen opět přichází s "žensky" extravagantním konceptem ala "DOA" a "Smrtící andílci"). Navíc, když se odhlédne od několika ohyzdně laciných CGI záběrů působících dojmem starých videoher, pak nelze upřít bravurní práci kamaramana. Nejen, že některé scény přímo kopírují původní anime (úvod v metru), ale i vizuál je naprosto totožný - rapidmontáže záběrů z extrémních úhlů, měkké světlo, pohyby kamery a vytváření dojmu dynamiky elypsami v akčních scénách (souboje nejsou přehledné, klíčový je estetický dojem ze scény a ne bojová choreografie coby přehlídka dovedností). Z hlediska stylu, rytmu a elyptičnosti je "Blood" výtečný "komiksový" film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Krev: Poslední upír“ není film, který by byl až tak strašně špatný, že by se o něm mělo mluvit jako o odpadu, to by byla škoda ho takhle zatratit, ale prostě mi v něm hodně chybí. Vlastně všechno kromě čínské estetiky soubojů. Hlavně závěrečný souboj s Onigen je skutečně krásný a ten jsem si opravdu užíval. Jako kdyby to před tím byla jen vycpávka před tímhle finále. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama