Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cintoríny a pohrebiská sú posvätné a nedotknuteľné miesta. Práve na pôde, kde kedysi stávalo indiánske pohrebisko sa reťazec fast-foodov rozhodne vybudovať nový stánok na ukojenie, hneď po sexe najzákladnejšieho pudu typického američana: hladu po kuracích krídelkách a stehienkach. Lenže dovtedy sa chodí s krígľom po pivo, dokiaľ sa nerozbije... a usmrtené a skonzumované sliepky sa vracajú na tento svet aby rozpútali najväčší gore masaker, aký kedy Tromaville zažil. Grill-boyom a hosteskám neostáva nič iné ako poslať pápernatce späť na onen svet, skôr ako všetkým vydzobú oči a genitálie, čím zasýtia hlad po pomste. (Slavomír)

(více)

Recenze (142)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Podle zdejší galerie jsem se těšil hlavně na útok přerostlých zmutovaných kuřat. Žel bohu, tito opeřenci v nepřesvědčivých maskách se na scénu dostanou až po hodině utrpení, které zahrnuje muzikálová čísla s nulovou choreografií a otřesným zpěvem. Jistěže je to záměr, ale na rozdíl od zpívánek v Chilleramě, kterou jsem viděl tentýž den a ve které jsou naschvál zfušované postsynchrony, mi tady ty tanečky a zpěvy prostě nepřišly zábavné. On je taky rozdíl, když točíte poctu béčku, přičemž je na vaší práci vidět zručnost a nadhled, a když točíte béčko, protože byste jistojistě nic lepšího vytvořit nedokázali. První hodinu tak musíme přetrpět již zmiňované hudební vložky, ale také fekální humor, který se filmem táhne jako červená nit. Říkám fekální, protože myslím fekální a ne třeba dementní. S dementním humorem se to má totiž tak, že když se dobře použije (takže autoři často vůbec nemusejí být dementi), může se z něj stát humor legrační. Tomu se ovšem Poultrygeist umně vyhýbá a naopak nám servíruje scény jako například tu, ve které máme tu smůlu přihlížet tomu, jak se chlapík ne nepodobný Gabeu Newellovi doslova vysere z podoby. Z téhle Tromy, s níž dosud nemám žádné zkušenosti, jsem byl tak dokonale znechucený, že mi bylo zle i ze vší té rajčatové a okurkové šťávy, která tu na hektolitry cáká po zdech, po podlaze, ale ze všeho nejraději lidem do obličeje. Ani drůbež v gumových oblecích to nakonec nezachrání (i když mírné zlepšení je patrné, ale zábava to i tak není), protože scénář je opravdu stupidní. Vážně nepochopím, proč bylo k jeho realizaci potřeba tří lidí, když i Avatara, což je asi jediný film, který má horší scénář než tohle, napsal Cameron sám. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám nesmyslná kravina a totální prasárna. Ze začátku jsem se bavil a myslel jsem, že hodnocení půjde do plného počtu, ale po půl hodině nadšení upadlo. Nudné pasáže vzrostli a vtipy se začaly opakovat nebo byly až moc trapné. I přesto jde o nadprůměrný snímek, bohužel větších kvalit celkově nedosahuje. Moc doporučovat nemohu, poněvadž tohle nebude snímek pro širokou škálu publika, ale jen pro některé jedince. Jediné co mu nemůžu brát je originalita, ta se od začátku nezapře... 6/10 = 60% ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Dodíval jsem si říkám si průměr, takovej extra humus od Tromy (asi zrovna ten největší). Ale projedu ještě některé scény a zjístím, že to bylo vážně skvělé a hodně nabouchané vtipné gore horové béčko s poťouchlým Jasonem Yachaninem, který byl strašně vtipný. Někteří to tu přisuzují k braindead, není to opravdu mimo mísu. Kdyby se například Lloyd Kaufman a Peter Jackson (když začínal nejlépe) dali do kupy tak by se okamžitě zrušili žebříčky nejprasáčtějších a nekrvavějších filmů, protože tihle dva by vytvořili utlimatni masakr. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je aj pre mňa, ako vyznávača okrajových žánrov, dosť rozpačitý. To, že v sebe spája nespojiteľné žánre, to by mi ani tak nevadilo, naopak niektoré hudobné časti ma dosť pobavili. Problém je, že v sebe spája to NAOZAJ vtipné s tým NAOZAJ trápnym. Jednu scénu sa smejem od ucha k uchu a ďalšia ma svojou trápnosťou donúti zamračiť sa. Taká je už raz TROMA:D. Ale ku gore scénam v ich typickom tromáckom prevedení nemám väčšie výhrady. Škoda, že ich bolo vo filme (na môj vkus a očakávanie) trošku málo. Je tam síce jeden 5-minútovy gorefest, kde sa trhá a požiera úplne všetko a vyzerá to ako pocta Braindeadu, ale to je pre fanúšika spllateru trošku málo. Takto zostal film na polceste medzi odpadom a 5* a nechýbalo veľa, aby sa prehupol k obom stranám. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete vidět něco od Tromy, sáhněte po tomhle kousku, už jen proto, že je divácky nejlépe hodnoceným filmem v historii společnosti. Jistě, jde o nechutnou až úchylnou podívanou, některé scény bych bez problémů oželel, na druhou stranu ovšem je film nabytý řadou gagů, z nichž některé mě dostaly do kolen. Hlavní postavou téhle podívané (anotace horror/komedie/muzikál je pravdivá, všeho se vám dostane) je mladík (Jason Yachanin) s vizáží, dikcí a někdy i řečmi mladého Woody Allena, (ovšem splést se nemůžete, Allen takovéhle filmy netočí:)) a jeho expřítelkyně demonstrující proti jakési obdobě KFC, kde mladík pracuje. Přes řadu bizarních (často politicky i sociálně nekorektních) situací a pěveckých čísel (nejraději mám Slow Fast Food Love a Longing to Live / Waiting to Die) se děj rozvine až k závěrečné vesele horrorové podívané a očekávanému konci (existuje i alternantivní, s pornohercem Ronem Jeremym). Vedlejší roli včetně pěvěckého čísla (starý Arbie) si střihnul i režér Kaufman, řada dalších vedlejších scén je obsazena dobrovolníky, sehnanými na inzerát. Ideální kousek na skupinové promítání. Ti kteří neodejdou v prvních dvaceti mimutách se skvěle pobaví. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Arbieho (Jason Yachanin) tričko s nápisem „I love monster“ a obrázek Toxiho odkazuje na sérii filmů Toxický mstitel od společnosti Troma. (Wade)
  • Hlavní hrdinové procházejí celým filmem prakticky nezašpiněni. (L_O_U_S)
  • Scény odehrávající se v restauraci se natáčely v prázdné prodejně McDonald's. Vše ostatní se natáčelo ve starém kostele, kde také sídlil štáb. (HellFire)

Reklama

Reklama