Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní zavzpomínání na mnou kdysi tolik milovaný fenomén. První projekce ve mě vyvolala spíše zklamání, nicméně druhá dojem napravuje. Velmi rád jsem se po letech opět setkal se svými oblíbenými hrdiny a přestože se jedná o dosti vzpomínkovou záležitost, kde se často i bilancuje, tak se místy dostavilo to správné mrazení, které jsem měl vždy moc rád. 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyby se film nehlasil k Aktum X, ale byl to proste lehce mysteriozni thriller, tak si nikdo moc nestezuje, jenze takle byly naroky precejen vyssi. Pribeh by spatnej nebyl, ale rozhodne by snes nejakou zajimavejsi pointu a vetsi porci tajemna. Nejvetsi problem je ve vztahu Muldera a Scullyovy, kterej je fakt vyresenej nejak debilne, jednu chvily to vypada, ze spolu bydli, jindy se zase sotva pozdravi, fakt sem se v tom moc nevyznal. A ani tomu nenapomaha obcasna zmatenost pribehu. Dalsi problem je primo v Scullyovy, jejiz role spociva v tom, ze bud furt otravne keca, jak se k patrani nechce uz vratit a pustit si tajemno do domu nebo co, pripadne se snazi lecit nejakyho malyho fakana a to by se vic hodilo do nejakyho nemocnicniho serialu. Aspon, ze Mulder je porad ten sympatak, co chce vse vypatrat. Takze celkove docela napinavej thriller s blbe vyresenym vztahem hlavnich postav. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak žádný znovuzrození kultovního seriálu se nekoná, v podstatě se jedná "jen" o nadprůměrnější thrillerovou detektivku s velice malými prvky mysteriózna a to je asi ten největší problém, první série seriálu byly většinou skvělý právě tim tajemnem, mysterióznem, či nadpřirozenem. Ještě teď si vzpomínám na dva díly, který ve mě zanechaly fakt hluboký stopy, ale tenhle film z toho nenabídne v podstatě nic, sice je pěkný, že se Mulder se Scullyovou zase dali dohromady a že se film snaží hrát trošku na mysterióznější notu díky vizím pedofilního dědka, ale to je hodně málo, na to aby se z toho stalo něco víc, než je obyčejná kriminálka. Krom toho mi scénář občas přišel mírně nedomyšlenej, hlavně co se týče dialogů a toho, že si Duchovny s Andersonovou stále řikaj příjmením, i když toho podle filmu měli prožít docela dost spolu. No dalo se to čekat, ale já si myslel, že to bude lepší ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ucházející komorní vztahové drama násilně naroubované na běžnou a ničím zajímavou epizodu, která se snaží dokázat, že pedofilie je vlastně ctností a čeština, že je krásný jazyk. Vizuálně sice nerozeznatelné od jakéhokoli dílu z pozdějších sérií, ale mám slabost pro zasněžené fargovské dálavy, takže tady mi to ani v nejmenším nevadilo. Duchovny jako by nevěděl zda má být starým dobrým Mulderem či Hankem Moodym a tak není ani jedním. Výkon Gillian nejsem schopen objektivně zhodnotit, jelikož patřím k té generaci, na kterou fenomén Akt X dopadl zrovna v rozpuku puberty. Takže její vnady a sex-appeal jsou pro mě, ehm, nedotknutelné. Škoda, že zcela vymizely ty jejich vzájemné "tokavé" scény. Celkově je to takové nenudící nic o ničem, které má pár výborných scén (Scullyová na návštěvě u Connollyho) a několik zdařilých odlehčujících momentů. Přesto jsem z kina neodcházel zklamán. I když spokojen tedy také ne. Přesto bych si ještě jeden, pokud možno kvalitnější, celovečerní příspěvek nechal líbit. Protože pravda (a spousta Bohem vyvolených pedofilů) je stále ještě tam někde venku... ()

JAn 

všechny recenze uživatele

I need you here, Scully. Věnoval ´sem tomu dvě projekce. Abych se přesvědčil, abych uvěřil. Největší a nejepičtější romantický příběh všech dob se uzavírá. Carterovi a jeho týmu se podařilo vrátit se po dlouhých šesti letech s (téměř) celou parádou. Oba agenti ´sou přesně takoví, jaké si je pamatujeme, snad jen s nějakými těmi plnovousy a pár vráskami navíc. Ovšem tentokrát bez EBE a jiných paranormálních jevů. Nové Akta jsou "pouze" civilním, ale za to syrovým thrillerem s lidským padouchem. Že celý film vypadá jenom jako další epizoda? K čertu s tím; není to snad už prokletím filmů, které rozvíjí, uzavírají jakýkoli seriál? Nebudu se tajit s tím, že první film se mi líbil víc, vždyť je v mnohém komplexnější, tajemnější a rozvitější vůči předchozímu i následujícímu dějství, kdežto I Want to Believe se snaží o ucelenost, stavět sám na sobě a posouvá vpřed akorát oba hlavní hrdiny. To je jako porovnávat Foxe Muldera a Franka Blacka. Ale nejsou právě Scullyová a Mulder tím, o co tady jde v první řadě? Kdybych se schtěl kochat nějakým mysteriózním thrillerem nebo horrorem o mimozemšťanech, zajdu na promítání do vedlejšího sálu. Ne, já (a nejen já) chci zase vidět hrdiny svého (nejen) dětství na velkém plátně. Pro mě je to hotové splnění vlhkého snu. Chci vědět, co se s nimi děje dál, navštívit jejich svět. Chci znát pravdu. Nějaký ten mysteriózní/horrorový případ je pro mě tentokrát jen součástí oblíbeného menu. Prošpikovaný vydařenými odkazy na seriál a štáb samotný, precizně natočený - skvělé akční scény, neutichající chemie mezi hlavní dvojicí a hlavně výborné ´sou scény konfrontace Scullyové a otce Joea, a na vrch k tomu jak jinak než skvělý Mark Snow, který nejen brilantně rozvádí předešlé témy a melodie. Jediné, co mě mrzí, je nepřítomnost Osamělých střelců a postava Amandy Peet, která mohla být trochu víc rozvinutější. Teď už nezbývá než doufat, že film vidělá patřičné peníze a Carter natočí onu slibovanou desátou sérii. P.s. Rozhodně neodcházejte před skončením závěrečných titulků, jinak se připravíte o vydařený bonmot. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Keď sa Mulder a Scullyová rozprávajú na posteli, ona má vedľa vankúša položenú knihu "Beautiful WASPs Having Sex" od Dori Carterovej, manželky režiséra filmu Chrisa Cartera. (molcan2)
  • Jediná chvíle (mimo titulky), kdy je slyšet nezměněné slavné hudební téma Akta X, je když se Mulder a Scullyová zastaví před obrazem prezidenta Bushe. (cariada)
  • Když je Scullyová na cestě do své kanceláře, můžete vidět režiséra Chrise Cartera na lavičce. (Karlos80)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama