Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: Nejočekávanější televizní fantasy seriál roku je tady. Děj není nijak originální, ovšem co bychom chtěli od žánru, který téměř sto let chrlí jedno dílo za druhým. Shannara naštěstí spadá do ranku těch kvalitnějších. Herecky překvapivě dobře obsazená i zahraná (ač 80% osazenstva vypadá jako by vypadlo z focení nové série pro Vogue, ale co jsme mohli čekat od Mtv, že?). Hudebně, trikově (najdou se slabší místa. Například ztvárnění některých démonů) a technicky se jedná o nadprůměr. Jedinou týku bych směřoval ke střihu. Během akce je příliš chaotický a roztřesený. Snad se to během následujících epizod ustálí a dostaneme přehlednější akci. Celkově u mě převažuje spokojenost. Obrovský potenciál by tu byl. Teď jen doufat, aby se to neutopilo v přebytečné vztahové vatě alá 90210 (což v mnoha případech hrozí). Jediný velký mínus krom střihu bych dal za teen-muziku, ovšem vzhledem ke stanici a k faktu, jakou službu žánru v televizi prokazuje i tohle přehlídnu. _____ EDIT: Po šesté epizodě se z nadějného guilty-pleasure stává čím dál větší tragická bizarnost epických rozměrů. Každý díl mě překvapí větší a větší scénáristickou bezradností, klišoidností a naprostou absencí logiky. Kdyby mě někdo vzal po hlavě krumpáčem možná by mi tento patvar přišel inteligentní. Sérii nicméně dokoukám (,když už se blíží cílová rovinka), protože nechci přijít o nejlepší sitcom na poli televizní zábavy současnosti. Mtv jede! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Postavy sa správajú ako dementi. Herecké výkony i výzor niektorých "hercov" (Austin Butler!!!) žalostné. A tie romantické klišé na úrovni uveriteľnosti pornofilmu. Navyše mi bolo až nepríjemné, že herci vyzerajúci na štrnásť rokov sa po jednom bozku začnú vyzliekať. Najhoršie je, že samotný príbehový základ by pri inom prístupe k seriálu mohol ponúknuť celkom zaujímavé sci-fantasy... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

S trochou nadsázky lze tvrdit, že čím byl Pán Prstenů pro Hollywood, tím je už po pilotním dvojdíle Shannara pro televizní fantasy seriály. Pitomoučké a zcela evidentně pro teenagery, na druhou stranu ale i zatraceně GP šmakózní a s povedenými triky. A je tam krev! Spoustu postav jsem si sice představoval jinak (wtf Allanon) a pamatuji se, že knihy rozhodně nebyly post-apo scifárnama, ale nevadí. Zatim mě to nenuceně má a doufám, že se brzo objeví i drsný horalský rod Leahů. Utíká to celý až neuvěřitelně rychle a s elegancí, kterou tomu můžou ostatní veřejnoprávní bedny co se žánru týče jenom závidět... ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po prvních zhruba třech dílech jsem byl docela mile překvapen. Jasný byli tam trochu gay elfové, low budget, kostýmy a herci vypadlý jak z mola od Dioru nebo odkladiště Disney channelu, ale od okamžiku, kdy Allanon řekne Willovi, že je posledním vyvoleným z rodu Shannara, byl to totální namrd s neskutečnym tahem na branku. Prostě mělo to ten stary dobry feel prepalene ale epicke Hero's journey. Takový, kterou už v dnešním Hollywoodu nenajdem. Odkaz na osmdesátky se dal najít i v tom syntackem Soundtracku jak od Vangelise. A pak ty shoty na koních, labuzo, tušil sem predzvest serialoveho Warcraftu, nicméně zhruba odpůlky jsem zjistil ze je to teenagerska anguish sragora, které byste ty dialogy ještě porad odpustili, kdyby to mělo asoň pořád meaty akci. Ta se ale vyjma konce úplně vypařila a zbylo jen dialogové utrpení. Ubercoolness tak skončila už na pláži, kde Allanon vykuchal okřídleného démona ve slow motionu. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Pekelná MTV srágora, která přímo smrdí cílovou skupinou kolem patnácti let, což asi není nic proti ničemu. V tomto směru ukázkový produkt. Postapokalyptická lokace kombinovaná se záběry na pláně širé jak z Pána Prstenu i většina veškerého ostatního dění na plátně, vyjma neznámých, sotva průměrných herců, je nijak zvlášť autenticky generovaná počítačem, a scénář podle Brooksovy fantasy knihy z roku 1982 (česky 1997 "Shannarovy magické elfeíny") je splácaninou, která si půjčila od všeho něco. Předlohu neznám, ani další díly série, ale píše se o ní jako o "klenotu fantasy scény". Seriáloví hoši a děvčata, ať už se špičatýma ušima (elfové) či bez nich (lidé), respekive hlavní hrdina poloelf, jsou hezké tvářičky, šatečky, účesy, šperky a líčení mají jak z módního žurnálu "jak být sexy" a záběry na nadšením prodchnutý obličej elfky, zírající na tričko si sundavajícího mladíka jsou více než výmluvné... Má třináctiletá dcera bude mít jistě časem jeho plagoš nad postelí. Pro obstaršího diváka je snesitelný asi jen Manu Bennett v roli mazáckého druida. A, abych nezapomněl - i přes úvodní pobavenost a oprávněně pohrdlivý smích mě to dost bavilo a s chutí jsem koukl na třetí a čtvrtý díl, což nijak neumenšuje výše napsané. Prosím, zabte mě někdo, mám místo mozku zelňačku ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama