Reklama

Reklama

VOD (1)

Victor Mancini je posedlý sexem, ale přitom se musí postarat o svou umírající matku. A to není zas tak snadný úkol, jak se zdá. V chytré černé komedii na motivy románu Chucka Palahniuka hrají Sam Rockwell, Anjelica Huston a Kelly MacDonald.
Film, který režisér Clark Gregg natočil na motivy románu světoznámého prozaika Chucka Palahniuka (Klub rváčů), vás zve na chytrou a vtipnou výpravu do hlubin sexuálního nutkání i k výšinám druhého příchodu Ježíše Krista! Victor Mancini (Sam Rockwell) je závislý na sexu. Kromě podřadné práce v podivném zábavním parku a svádění všeho, co se svést dá, ještě tahá peníze z důvěřivých lidí pomocí podvodu, který ho jednou může připravit o život. Teď nicméně stojí před těžkým úkolem. Aby zachránil svou umírající neurotickou matku (Anjelica Huston), musí přivést do jiného stavu její svůdnou lékařku. Je to úkol, který se snadno řekne, ale hůře plní. Zalknutí - to je škodolibá a zamotaná komedie o dysfunkci, spáse, lásce a libidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

movie 

všechny recenze uživatele

Dost průměrné zpracování Palahniukovy knihy. Osobně mě hodně překvapilo, že se do toho někdo vůbec pustil a když už, tak stopáž 88 minut rozhodně není adekvátní, a to už vzhledem ke komplikovanosti předlohy. Vysvětlit všechny okolnosti a objasnit motivaci některých postav se zde rozhodně nepodařilo. Už před začátkem filmu jsem si říkal, jak to všechno stihnou a moje pochybnosti se celkem brzy projevily. Pro diváky neznalé předlohy to můžu takto "nekompletní" působit dost bizarně. Alespoň je to dobře zahrané a jedna z postav nosí tričko Mastodon. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic nečekal, nevěděl jsem, o čem to je a ani jsem nevěděl, kdo všechno tam hraje. Zkrátka a dobře, nechal jsem se překvapit. A překvapený jsem byl i na konci, jak se dá zazdít opravdu zajímavé téma… Choke není špatný film, bohužel mi přišlo, jakoby si liboval v tom, že skáče z komedie do rodinného dramatu (a ne moc plynule). Navíc, všichni zúčastnění mají za sebou mnohem lepší role, kde toho předvedli mnohem víc (pokud chcete vidět Sama opravdu hrát, pusťte si Moon či Frost/Nixon, pokud chcete vidět hrát Kelly, pusťte si Boardwalk Empire nebo Trainspotting a pokud chcete vidět něco víc z Paz, tak taky vám doporučím Boardwalk Empire :-)) Ten twist na konci je sice fajn a nečekal jsem ho, ale to je asi to jediné opravdu zajímavé na tomto filmu. Jinak je to veskrze průměrný snímek o několika zvláštních lidech…50 %. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení mi film předběžně znechutilo, nicméně film byl pochoutkou a překvapením, řekl bych, že nízké hodnocení plyne z neznalosti knižní předlohy. Já knihu přečetl a dokonale jsem se nechal unášet na Palahniukové filozofii a nebral jsem film jako úchylný pohled na svět jednoho úchyla. Film nedosahuje hloubky Klubu rváčů, ale i tak se autor dobře dostal pod povrch, navíc hlavní postavy odpovídají mým knižním představám. Vtipné drama o životě. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, tak ona už asi i sama kniha musi byt ujetá a čumim, že se někdo vrhnul na její zfilmování, přičemž mě ještě překvapilo, že jako režisér se tady ukázal Clark Gregg, kteryho znám spíš jako herca. Takže, co k filmu: je to fakt ujetej kousek, hlavně ze začátku, kterej je taky mnohem lepší, než ten zbytek. Holt ta sexuální závislost má něco do sebe a vtipnejch situací se kolem toho dycky najde dost. K tomu ujety scény z toho historickyho městečka nebo samotny dávící scény zalknutí, to je velky plus. Ale čekal jsem spíš něco ve stylu Klubu rváčů, když už Palahnijuk. To ale nedostanu a to mě klame a klame, až mě to nakonec trošičku zklame. Sam Rockwell je skvělej a vyloženě se do role hodí. Von holt tyhlety zhovadilce umí, no. Každopádně je to ale filmek, kterej stál za to, i když ho opakovaně už vidět nemusim... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Celé to začalo jako běžná, nenáročná, americká komedie, takže jsem se připravil na trapné vtípky a provařený děj, ale výsledek byl nakonec úplně odlišný. Tento snímek sice nebyl úžasný, byl ale vtipný, protože humory v něm použité fungovaly, tvůrci navíc zvládli i dramatickou rovinu a film, o němž jsem už dopředu uvažoval jako o další prvoplánové komedii, získal nečekaný přesah. Situaci pomohlo i to, že mám k Samu Rockwellovi dlouhodobě pozitivní vztah, a tak trochu i to, že si zrovna reprízuji seriál Community, takže mě notně pobavila role Gillian Jacobs. Přidanou hodnotou této záležitosti je i její neocenitelný přínos v oblasti prevence rakoviny kůže; nejedna blondýnka si díky prosté radě může mocně posílit své šance proti této zákeřné chorobě. Abych to tedy shrnul; podle mých očekávání se mělo jednat o nenáročnou komedii, ale ukázalo se, že má tento snímek hloubku a že jsem ho už předem soudil. Uznávám svou chybu a hodnotím čtyřmi kousky. / Poučení: Nenech se svazovat minulostí. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení trvalo tři týdny. (gjjm)
  • Film byl dokončen pouhé tři dny před prvním promítáním na festivalu Sundance. (gjjm)
  • Ve filmu se objeví autor knižní předlohy Chuck Palahniuk, je to muž, sedící v závěru v letadle vedle Victora. (gjjm)

Reklama

Reklama