Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Celý ten začátek byl pěkně udělaný. Když se dítě poprvé usmněje narodí se víla. No proč ne. Je to první film a předpokládám že tvůrci už dopředu uvažovaly o tom že neude jediný a budou se dělat i pokračování. Vlastně se jen seznamujeme s tím co vlastně víly dělají a o tom že hledat svoji roli ve vílím světě je zřejmně nějak složitější. Jak už vám jednou příroda přidělí nějakou tu schopnost, není moc možnost jak to změnit. Přiznám se že jsem se malinko chytil a tentokrát jsem se díval normálně a nedělal jsem že mně to nebaví. Za to že je to první díl dávám za sebe 2 hvězdy a za prcka 4. To nám dává hezké 3 hvězdy. ()

robfi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dobrá pohádka, která má hlavu a patu a propracovaný děj a postavy a kupodivu to není Pixar ani DreamWorks. Disneyova studia se po nekonečné žumpě odpadků "pro děti" pochlapila a vyprodukovala něco opravdu koukatelného. To že jsou malí diváci nenároční ještě neznamená, že jim podstrčíme kdejaký fujtajbl a u Disneye se po dlouhé době snad začíná blýskat na lepší časy. Doporučuji. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $9,199,510Tržby za predaj DVD v USA $66,208,856 //počet predaných kusov 3,371,863║ Disneyovky čo putujú rovno na DVD disky, väčšinou svojou kvalitou nedosahujú ani priemer ale tento počin o víle Cililing je celkom milé prekvapenie. Po všetkých stránkach dosahuje slušnú úroveň, či už sa to týka 3D animácie, hravých "veselých" farieb, pestrého príbehu a rovnako tak aj príjemného ľahkého humoru. /90%/ ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesložitá pohádka malé holčičky srozumitelně vychovává, ať si každá (každý) váží svých schopností a nepodléhá falešným ambicím, pak bude odměněna splněním i vysokých cílů (třebaže průmyslovou manufakturou nahradí poctivou rukodělnou výrobu, aby stihla odčinit škodu, kterou způsobila :-)). Ne, scénář neustojí hlubší rozbor, ovšem barevná (béčková) animace víl a kouzelného světa cílovku určitě u(s)pokojí; melodický orchestrální soundtrack s irskými motivy pak snese i přísnější měřítka. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

První zvonilka se mi paradoxně líbí nejméně. Nicméně je to pořád super animák. Svět víl je příjemně a mile jednoduchý a žádný velký problém se neřeší dlouho a vše tak pěkně svižně beží dál. Nápady, hudbou i kamerou je film na velmi vysoké úrovni. Vzhledem k tomu, že koukám na animáky s dcerkou tak tohle jako rodinný film můžu jen doporučit. Je to zábava a ztráta času to rozhodně není. 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Marketingový plán zahrnoval i leteckou společnost Southwest Airlines. Ta přejmenovala jeden svůj Boeing 737 na "Tinker Bell One". Letušky měly pohádková křídla a cestujícím rozdávaly reklamní předměty z filmu. (Terva)
  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)

Reklama

Reklama