Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

PanPes 

všechny recenze uživatele

Moudra a postřehy ze všedního života u kterých je nutno dodat, že bez formálního obalu - škoda jen, že to s Dylanem a jeho "stářím" nejde jako s vínem - občas mi připadá, že lehce ztrácí pojem o tématech ke kterým hovoří a dostává se do cyklů ve kterých se mnohdy opakuje.Naštěstí je tohle problematika až pozdějších skečů a z toho důvodu je pro mě kousek "Monster" za plný počet bodů. ()

marusaj 

všechny recenze uživatele

Obhroublý cynismus na ujetých až úchylných tématech z úst brilantního komika Dylana Morana. Ztělesnění Bernarda Blacka v reálném světě. Neuvěřitelný výkon. Obrovská porce britského humoru té nejtvrdší kategorie. Splendid! Ale.../toto je můj osobní problém, formát stand-up comedy není pro mne asi to pravé ořechové - tedy není to chybou Dylana Morana, nýbrž chybou formátu/..., z hlediska koukatelnosti, vtipu a celkové zábavnosti je to 90 minut s jedním "ksichtem" na obrazovce, často se ztrácí tempo, často se hledá co kde jak vypointovat, často je to "čekání na fór". Ano, je to boží, ale není to tak úplně pro mne. ()

Reklama

danoo 

všechny recenze uživatele

Monster je ohňostroj spontánnosti, improvizácie a skvelých nápadov ako napr. to o deťoch: „Kdy jste naposledy viděli nějaké dítě, které by něco nepotřebovalo? Kdy vám vlastně nějaké dítě řeklo: "Nedám si už ten malinový dort, díky." "Musím už jít umýt auto!" C o . j s o u . v e . s k u t e č n o s t i . d ě t i . z a č ? M i n i a t u r n í . o ž r a l c i, to jsou. Znáte to, ti lidi, kteří vás ráno zdraví tím, že vás kopou kolenem do tváře ... a blekotají nesmysly! Celej den. Neumí ani chodit rovně..." ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto bol vyčerpávajúci zážitok. Od smiechu ma bolela sánka, poplakal som si, niekoľkokrát som to dokonca musel vypnúť - tak moc humoru tam bolo. Black Books mám rád a teraz vidím, že Moran hral sám seba. Je mi jasné, že to všetko nemyslel vážne, ale stvoriť postavu, ktorá je tak rasistická, homofóbna, šovinistická a hlavne neuveriteľne cynická a nenávistná v podstate ku všetkému živému aj mŕtvemu, tomu ja hovorím umenie. "Everybody is corrupted by hotel room." Dylan Moran je Boh. ()

Flagg 

všechny recenze uživatele

Dylana Morana znám, asi jako většina lidí, z vynikajícího britského sitcomu Black Books. Bernarda zahrál famózně. Po shlédnutí jeho divadelních představení jsem pochopil, že on Bernarda nehraje - Dylan Moran prostě je Bernard. Ohromný cynik a bohém, ale stejně je prakticky nemožné si ho nezamilovat. Pořád nechápu, jak dokáže plynule přejít z jednoho tématu do úplně jiného (v průběhu představení například hovoří o dětech, načež se po chvíli řeč stočí na téma alkohol). A tohle předvádí necelou hodinu a půl. Hodně dobře jsem se pobavil. -"I'm kinda looking forward to being old, you know really really old, so that I can lean over in a restaurant with my son or daughter and say: "You know what I just did? I just pissed myself, you deal with it, then carry on telling me about you job or divorce or whatever the fuck it is, I’m not really listening to you to be honest, which one are you Siobhan or Simon? I can never tell." ()

Zajímavosti (2)

  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)
  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)

Reklama

Reklama