Reklama

Reklama

Temné patro

  • Finsko Dark Floors
Trailer
Finsko / Island, 2008, 84 min

Režie:

Pete Riski

Scénář:

Pekka Lehtosaari

Hudba:

Ville Riippa

Hrají:

William Hope, Leon Herbert, Ronald Pickup, Philip Bretherton, Noah Huntley, Dominique McElligott, Skye Bennett, Mr. Lordi, Kita, Amen, Ox, Awa, Jussi Haukkamaa (více)
(další profese)

Pouhých sedm pater může být tou nejhorší noční můrou
Otec se chce o svoji autistickou dceru postarat sám a násilím ji odvést z nemocnice. Při útěku ale zůstanou uvězněni spolu s dalšími šesti lidmi ve výtahu. Incident je však pouze začátkem té nejhorší noční můry. Když dveře výtahu po delší době dveře výtahu konečně otevřou, najdou jen strašidelně prázdné chodby několik zohavených těl. Je to práce netvorů z temné strany, kteří se právě pouští do děsivého útoku na své nové oběti. Začíná být jasné, že na malém autistickém děvčátku leží otázka přežití celé skupiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Už je to cca. 3 roky co jsem to viděl, ale J*A*S*M komentář mě pomohl si na vše vzpomenout a ztotožnil jsem se s ním... Pamatuju si jak jsem se na tohle díval s kamarádem ve škole a pak celou angličtinu a němčinu si rozebírali pro a proti tohoto filmu, v hodnocení hraje tedy i mírná nostalgie. P.S.: Škoda jen, že to nejděsivější a zároveň nejlepší tam byli Lordi. ... HODNOCENÍ: 55% (3*) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bafajúci fínski metalisti naženú strach jedine tak päťročnému dieťaťu. Atmosféra nie je zlá, dokonca to má aj fajn rozbeh, ale nejako to prestalo gradovať a pointa filmu ostala mierne povediac zahalená rúškom tajomstva, čo výsledné hodnotenie nijak nepozdvihlo, keďže človek očakáva čo sa z toho vykľuje a ono nič. Strašiace prízraky v chodbách to tu už bolo nespočetne krát a hlavne lepšie (Silent Hill, Fragile, Botched) ale i ďaleko horšie (Death Tunnel). ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ten nejstupidnější scénář, co jsem za poslední roky zažil. Ale řekněme, že to přehlídnu. Celou dobu mě sraly, vyloženě SRALY ty dialogy, který psal asi někdo s mentální poruchou a vůbec nic o nikom nevypovídali. Potvory, co tam pobíhali a zabíjely, byly lidi oblečení v gumové kombinéze s maskou (přitom vůbec není vysvětlený, o co vlastně jde). Hlavní padouch byl jak nějakej metalovej zpěvák a taky tak řval (teď koukám, že to jsou fakt ti metalisti Lordi!). Holčička byla hrozná kráva a pro mě asi nejhorší dětská herečka na světě. Těšil jsem se, až všichni chcípnou, protože takovej materiál nemá právo na život. Atmosféra se snažila být hrůzná, ale byla k smíchu. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

30% - Čekal jsem ledacos, ale fakt, že se z pěkně rozjetého, atmosférického začátku vyklube taková neskutečná imbecilita, to opravdu ne. Lordi sice hezky zpívaj a na koncertě jsou jejich kostýmy super, ale jako hlavní záporáci hororu? Dělaj si srandu? Vždyť byli k smíchu! Nakonec jsem doufal v alespoň nějaké trochu smysluplné vysvětlení těch všech záhadnejch postav, událostí, činů, které před nás po celý film tvůrci vhazovali, ale to se taky nekonalo, takže jsem byl při závěrečných titulcích z toho, co jsem právě viděl, dost rozladěnej. Vyhněte se obloukem... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nářéééz to až takovej nebyl i když jistá rafinovanost obalu se DVD edici nedá upřít. Dark Floors připomíná jeden velkej slepenec… nevyděsí… ale ani neuspí (zvlášť půlnoční projekce). LORDÍ smečka nastupuje-je-je-jééé…. a testuje co vydržíme. Tak i malá mrška co prorokuje svýma malůvkama (ta červená tomu mohla dodat šmrnc). Osazenstvo je klasicky rozmanité: somrák Tobias se konečně dobře vyspí. Fotřík trhá rekordy – jak jinak – v záchraně svojí otravné pusinky. Zdravotní sestřička opatruje svou svěřenkyni, až do roztrhání těla. Ochranka – je to vaše práce, tak nás z toho dostaňte!! – taky nezáhálel, jen ten mimoň s medvídkama bez ustání slintal svý moudra: "spím a vy se mi jen zdáte." A čím níž tihle božani sestupují, tím doposud vlažnější atmosféra začne viditelněji probublávat, až se jako nepříjemný škraloup vyloupne hrozivý netvor Temnoty..... A chci a chci… Chci ječícího ducha, ten je fakt vostrééééj!!! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Ještě 5 let od uvedení se jednalo o nejdražší finský horor. (Cheeker)
  • Příšery vystupující ve filmu jsou ve skutečnosti členové finské skupiny Lordi ve svých tradičních převlecích. (JSSVLVKMK)
  • Logo a obal filmu bylo navrženo členy hudební skupiny Lordi. (Terva)

Reklama

Reklama