Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebavilo, čo už. Musím súhlasiť s väčšinou, aj keď to robím nerád. Nejde mi o to, že teenagerské vyvražďovačky sú už obohranou platňou, lenže tento horor by sa dal charakterizovať ako "veľa rečí, málo skutkov". Akcie bolo naozaj minimum, vraždy za veľa nestáli a väčšinu filmu som sa nudil. Jednu hviezdičku dám za nádejný úvod, keď som aj napriek týmto "skvelým" ohlasom ešte veril, že z toho niečo bude. Škoda... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je předkrm před "Scream 4" a nutno dodat, že poměrně vydatný. Obávaný rivertonský Rozparovač trpící schizofrenií zemřel přesně v den, kdy se narodilo sedm dětí, které tvoří tzv. rivertonskou Sedmičku. V den jejich šestnáctých narozenin se má ze záhrobí vrátit vrah, který si své vražedné běsnění po mnoha letech na nich zopakuje. Jeho syn, spadající do osudné sedmičky, možná také trpí rozdvojenou osobností, ale je jisté, že kolem něj začne přibývat nějak moc podezřele mrtvých spolužáků a vysvětlení k jejich vraždám se nenabízí v podstatě žádné. Stereotypy v žánru slasheru se hororový veterán Wes Craven rozhodl s vlastním scénářem výrazně inovovat a on si to koneckonců může dovolit, protože stejně tak před lety učinil ve Vřískotu a vlil skomírajícímu hororovému žánru nové krve do žil. Tuhle transfuzi po letech aplikoval do svého dalšího hororového počinu a nespoléhal se jen na bezuzdné vyvražďování neokoukaných mladých herců, ale originální postupy podnikl i ve vztazích mezi nimi, kdy vlastně v timeoutech mezi vraždami sledujeme neotřelý příběh o mladých lidech, který geniálně koexistuje s poctivým slasherem, ve kterém charismatický zabiják sympaticky zahrané postavy nemilosrdně rozpáře. Jiný režisér by to udělal hodně rutině, ale Craven vždy dá do svých "scary movies" filmů něco navíc a to z něj dělá krále mezi hororovými režiséry. Výsledkem je originální slasher, který tady dlouho nebyl. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Wes vrátil, aby opět Vřískal celé loňské léto. Po skvělém a dynamickém úvodu však zcela ochraptěl a film se změnil v ohyzdnou, pubertální Cravinu, které spláchnutím usnadnila cestu hajzlem unylá pointa! Pokud si ale stále mačkáte takové ty hnusné žluté beďary, máte třikrát týdně podivně ulepené pyžamko s medvídkem Pů nebo se vám zvyšuje humidita při pohledu na Patyzóna, budete to milovat! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kondor vyhynulý... hladově krouží nad krajinou. Sežere vše, i tvou duši divnou... Rozklove mršinu, pak játra vycucne... oblízne zobák ... a v klidu usne." Takže info: Kondor kalifornský (málem vyhynulý) je fakt velký pták! V milé slasher ptákovině, s opravdu TOP a sympaticky schizofreidním vražedným úvodem. Pak už si bohužel náš kondo(m)r jen tak poletuje po trochu nudném teenager světě bohatých amerických výrostků a jejich existenciálních starostí (proč jsem vůbec na světě, neměl bych aspoň někoho rozpárat, aby měl můj život smysl?), byť sem tam ještě Velký Pták sympaticky perutí zabrnká o hororovou strunu lidských, zajímavě zmrvených osudů. Nicméně, ten amatérsky, ne moc důvěryhodně zapšklej bubák z minulosti mě nepřesvědčil. Co už ... Ale za toho ALFA ptáka, co pozvracel spolužáka, každopádně palec nahoru! Jo a taky jsem se docela bavil, celou dobu. Můj problém, vím. Takže lidi, nečumte na to a když jo, pak mě neproklínejte ;-) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je to smutné, ale je to tak. Craven natočil tohle. Těžko říct, co to bylo. Začátek je jakž takž fajn, sice žádná pecka, ale na horor dobré. Pak se to ale rozplyne. Atmosféra nikde, vraždy nic moc a hrozně, ale fakt hrozně keců. Bohužel ani herci neoplývají charismatem a jsou tak šíleně nezajímaví, až je to bída. Logika tu chybí úplně, komplikovaný scénář taky nic moc, hudba standardní hororová. Ani nevím, jestli to Craven myslel vážně. Někdy mi přišlo, že z toho má velkou srandu, jindy ale, že to je smrtelně vážné, kde je pravda, se asi nedozvím. Nevim, co k tomu moc říct. Navíc jsem moc nepochopil účel 3D, které jsem skoro vůbec nepoznal. Málo vražd, nulová atmosféra a dementní dialogy i záporák, blbé vyústění = jedna hvězda a 20%. Je mi to líto. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)

Reklama

Reklama