Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě hodně bavila. Hlavní předností je poutavý děj, který udrží pozornost od začátku do konce. Navíc je tam řada velmi dobrých momentů, které to pozdvihují nad žánrový průměr (film si navíc dobře pomáhá dramatickou hudbou). Zamrzí ale občas nelogické chování některých postav (rodinka bloudící v temném domě je svou debilitou vyloženě na pěst) a místy značná předvídatelnost - hodně rychle mi bylo jasné, kam to vše směřuje, včetně samotného závěru, který je nejen předvídatelný, ale i dost stupidní. Btw. hodně mi to připomínalo film Rituál (jsem skoro v pokušení se domnívat, že "posloužil" jako inspirační zdroj). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hřbitov novoanglických zvířátek. Námět ala šedesátkové Twilight Zone, atmosféra něco mezi Carpenterovou Mlhou a Nocí oživlých mrtvol, přiměřeně pitomoučké dialogy a povedené masky z dílny Stana Winstona (kyselina, vkládání oka). Nechápavý šerif James Farentino svými vyšetřovatelskými postupy připomíná tukana, ale pointa s promítačkou vše uvede na pravou míru. Svou originalitou a ponurostí to ve své době určitě fungovalo, ale nyní už ty nedostatky vystoupily na povrch.. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Vítejte v PottersBluff!" Když před čtyřmi lety u nás vyšel tenhle hororový klenot jako příloha k DVDMagu, nadšením jsem skoro skákal. Mrtví a pohřbení jsou totiž mimořádně povedená záležitost. Hodně ponurá, tíživá a strašidelná, navíc zahalena v jakémsi mlžném oparu. Všechny elementy fungují na jedničku: kamera, hudba, efekty (za nimi stál Stan Winston) i trefné obsazení, kde si nelze nevšimnout Roberta Englunda. Kromě nápaditého a krvavého vraždění se tu vyskytují i další nezapomenutelné scény jako noční návštěva opuštěného domu a samozřejmě naprosto šokující rozuzlení. Zkrátka nic pro děti a mladistvé. Na svou dobu nezvykle originální horor. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Raz darmo, 80. roky majú nezameniteľné čaro. Aj nenápadný Shermanov horor to potvrdzuje. Mŕtvi a pochovaní je remeselne natočený kus podľa scenára Dana O’Bannona (zasvätený vedia) o šerifovi, ktorý sa snaží prísť na kĺb brutálnym vraždám vo svojom rajóne. Odhalenie je desivé a cena zaň predčí aj samotnú smrť. Veruže, záver je znamenitý. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Takhle by to šlo. Film oplývá oldschoolovou atmosférou osmdesátkových thrillerů, má originální a přitom zajímavý příběh a nebojí se ani nějakého toho gore, byť žádný krvák to rozhodně není. V malém městečku uprostřed ničeho se dějí prazvláštní věci, kterým se místní šerif snaží přijít na kloub. Jenomže čím více do případu proniká, tím zamotanější celá věc je. Svým způsobem je tento příběh velmi bizarní, nicméně zdařilá režie udrží film v rozumných mezích. Líbilo se mi finální rozuzlení, u kterého mi na tváři vyrašil škodolibý úsměv. Tento film se mi zkrátka zamlouval a potvrdil, že osmdesátá léta byla zdařilým thrillerům nakloněna. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Film bol natáčaný v prímorskom mestečku Mendocino v Kalifornii. (Jello Biafra)
  • Film byl na počátku 80. let v UK umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama