Reklama

Reklama

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 060)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak moc teda nevim, co si o tom myslet. Ono totiz tak nejak moc neni jasny, jestli to ma bejt regulerni komedie s saskem v hlavni roli a nebo akcni superhrdinskej film s netypickejma postavama. Takhle to je od vseho neco, ale ve vysledku to buhvijak nefunguje. Je sice fakt, ze Gondry prekvapil a nema absolutne problem s akci, takze v pohode tu pochcipaj desitky parchantu a rozstrili pulku mesta. Sem tam se povede i nejaka sice stupidni, ale hodne zabavna hlaska. Ale to je asi tak vsechno. Nema to v podstate nic, cim by se to lisilo od podobnejch filmu, vlastne tu nikdo ani nema superschopnosti, jen namakany auto a kungfu cinan. Co se tyce hercu, nejvetsi slabina je samotnej Rogen, toho mam rad, ale v komediich, tady je jeho urvany hovado, co vsechno posere, spis otravny. Chou se sice pere vyborne, ale zadny charisma nepobral a Diaz vicemene zbytecna. Pobavi tak hlavne Waltz, kterej neustale resi, ze neni dostatecne zlej a cool a v maly rolicce Franco. Celkove sice slusna odpocinkova zabava, ktera ale misty drhne, hlavni postava leze na nervy a proste to mohlo bejt lepsi. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľala som medzi 3 a 4 hviezdičkami, ale k 4* ma nakoniec prinútil fakt, že som sa ani chvíľu nenudila a v rámci žánrov ide o veľmi zábavný a odľahčený komiks. Seth Rogen hrá dobre, ale jeho postava namosúreného a závistlivého pseudohrdinu ma chvíľami privádzala do šialenstva, za to sympatickejšieho Jay Chou a jeho bojové umenie si nešlo nezamilovať :) Komu bezhranične podlieham, je Christoph Waltz alias neodolateľný ,,Chudnofsky" a ja z celého srdca ďakujem Tarantinovi, že ho objavil :) Neviem, ktorý iný záporák ma v poslednom čase tak dostáva, ale stačí, že sa mihne na plátne na pár sekúnd, vysmolí jednu zo svojich nezabudnuteľných hlášok a ďalšia hviezda za herecký výkon je na svete. A, samozrejme, záverečná naháňačka dá konečne pocítiť, že sa dívame na komiks. Nabudúce prosím viac akčných sekvencií :-) ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Komedie o chlápkovi, kterej umí úplný hovno a jeho přisluhovači, kterej za něj dělá... úplně VŠECHNO. A Rogen mi sem docela sedl, páč si o něm celou dobu myslím, že toho v reálném, natož filmovém, světě zrovna moc nesvede. A taky jsem u toho filmu dostala chuť na capučíno s lístečkem, ale to víte, musela bych si ho udělat sama, takže nic... 3D: *** nebylo špatné, prostorovost je znát, sem tam i něco vyletí z obrazovky, hlavně poslední půlhodinka stojí za to, ale nijak zvlášť ten film 3D efekt neobohacuje a nejspíš bych se bez něj obešla. Na hraný film (zatím u mě vedou v týhle technologii animáky) to ale nebylo špatné, párkrát jsem byla i mile překvapená. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady výborných comicsáren, která si ze sebe ovšem umí udělat i srandu. Michel Gondry totiž věděl, že vážně pojatých komicsů tady bylo již dost, tak nám předvedl Iron Mana v ještě šílenějším, srandovějším a méně ukecaným hávu. Gondrymu navíc nechybí nadhled, takže si umí udělat srandu z každé scény či situace a přitom plnit všechny zavedené postupy. Navíc Gondry neskutečně válí také v akčních scénách, kterých je tu docela dost. Jsou nápadité,svižné přehledné a při závěrečném akčním infernu, kdy hrdinové projedou půlku města, zdemolujou s nezničitelným autem celý barák a zabodávaj nohy od stolů do očí, mé akční srdce doslova zaplesalo. Seth Rogen si to užívá, Christopher Waltz se definitivně stává synonymem pro lahůdkové záporáky, Jay Chou i přes svojí hodně lámanou angličtinu celkem překvapil a James Franco v cameu potěšil. Jenom ta Cameron Diaz mi tam přišla děsně zbytečná, i když jí to tentokrát docela i slušelo. Hodně slušný popcornový rozjezd na začátek roku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalšia "komiksovka", ktorá za môže zaradiť medzi tie lepšie a ktorá sa nehrá na viac ako je. Hlavný hrdinovia sú fajn rovnako ako herci, ktorý ich hrajú, akcie sú dobré rovnako ako nápaditosť či scenár a hudba je na tom rovnako ako moment prekvapenia či Cameron Diaz. Podľa traileru to nevyzeralo bohvie čo, ale nakoniec je to akčná oddychovka, ktorá so zloduchmi zametá celkom štýlovo. Po druhom zhliadnutí musím zvýšiť hodnotenie. 80% - 4* ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Pro potřeby filmu bylo vyhotoveno 29 různých verzí superhrdinského auta. Obyčejné, se zbraněmi, rozstřílené, rozmáčknuté, atd… (Ruuzha)
  • Jako předloha pro superhrdinské auto posloužil Imperial Crown sedan z roku 1966. (Ruuzha)
  • Producent Neal H. Moritz zbožňoval postavu Zeleného sršně (objevující se od 30. let v různých inkarnacích) už jako kluk a natočení hollywoodského ztvárnění jeho příběhu se pro něj stalo splněným snem. (Olík)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama