Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden bude otcem, druhý dědou. A k tomu jejich město zaplavují asijské gangy. Humor znovu zhrubl, zápletka je děravější, „vážných“ témat ubylo, akce je destruktivnější. Kdysi k sobě jeden usedlý polda před důchodem a druhý vyšinutý polda-vdovec hledali cestu. Dnes bez sebe neudělají ani ránu, od drsnější kriminálky v poklidu přešli k explozivní akční komedii. Řeší rodinné trable, v ději máme násilně vtlačené vedlejší postavy z předchozích dílů, ale pořád je to zábava. Nechybí typické atributy, záporáci zase vtrhnou se zlými úmysly do Murtaughova domu, bohužel přihrávači Joe Pesci a Chris Rock jsou místy otravně hysteričtí. Jinak ale tenhle model dál solidně funguje – tvůrci vědí, kdy přitlačit na pilu, kdy mají nastoupit pyrotechnici, kdy zase vypointovaný dialog. Každá ze Smrtonosných zbraní měla to svoje, nemůžu jinak, každé milerád znovu vlepím čtyři hvězdy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Asi každému je jasné, že táto časť je zo série jednoducho najslabšia, no povedzme si, že keby sa to hodnotilo ako samostatný film (cháp nie zo série), bol by určite skvelý. Niektoré vecičky sú síce podávané nasilu, no dvojica stále srší humorom a znova skvelo hláškuje. Film je už viac precitlivelý a príliš pretiahnutý, čo sa nevyplatilo. Ale inak super. Aj akcia aj humor. 80%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Posledný diel veľmi úspešnej série Leathal weapon sa riadi heslom: "to najlepšie na koniec". Ako sme si zvykli v každej časti je nová tvár, ktorá zotrváva aj do ďalších častí. V dvojke to bol Joe Pesci a v trojke to bola Rene Russo. V tejto pribudol detektív Lee Butters (Chris Rock), ktorý pomáha našim dvom neohrozeným policajtom a celé to tam príjemne spestruje svojími vtipnými hláškami. V úlohe čínskeho mafiána sa predstavil Jet Li, ktorý sa vďaka tomuto filmu stal známym aj v Hollywoode. Dá sa povedať, že táto časť je najakčnejšia z celej série, čomu dopomáha aj neuveriteľné množstvo výbuchov, ale nie sú tu až také dobré gagy ako v predošlých dvoch častiach. Hudbu k filmu robil opäť Erik Clapton a Richard Donner ukázal, že je majstrom akčných komédií. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Je vidieť ten časový rozdiel 11 rokov medzi prvým a štvrtým dielom. Kým jednotka bola príjemne staromódne neohrabaná, štvorka už ide po zabehnutých hollywoodskych koľajách, no opäť pekelne vtipne. A k starej známej dvojke si pridajte ukecaného detektíva v podaní Chrisa Rocka a Jeta Liho. Podľa môjho názoru viac než dôstojné zakončenie mojej obľúbenej krimikomediálnej série. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak, Rogere, už nejsi jediný, kdo je příliš starý na tyhle sračky, už je i pan Riggs.. Klasika buddy movie žánru se ve čtvrtém pokusu scvrkla do přehnaných akčních scén a řešení rodinných vztahů, to vše obaleno hýkáním, kvičením a překřikováním ústředního kvarteta. Jet Li oděný v pyžamu a s rasistickým růžencem (dvě bílé kuličky na jednu černou) je pak už jen slabou náplastí.. Upřímně jsem zvědav, jakým směrem se v roce 2016 ubere Lethal Weapon 5. Murtaugh ležící na podminované podložní míse? Z Riggsovy Beretty s velkým rozptylem střílející pan Parkinson? Necháme se překvapit.. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Jeffrey Boam, scenárista predošlých dvoch dielov, napísal scenár aj k štvorke, no napriek tomu, že sa ľuďom vo Warner Bros. páčil, nebol nakoniec použitý. Hlavná linka jeho scenára sa točila okolo neonacistických aktivít v USA. Scenárista v jednom rozhovore po premiére filmu povedal, že scenár o falšovaní čínskych peňazí ťažko vytvorí napätie zodpovedajúce predošlým dielom Smrtonosných zbraní. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně v Rogerově (Danny Glover) domě, kdy Wah Sing Ku (Jet Li) pošle obloukovým kopancem k zemi Riggse (Mel Gibson), lze vidět, že ho ve skutečnosti nekopl. (PlayEasy)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama